050210: Gresskarkjerneparmesan laget i en fei

Gresskarkjeneparmesan lagde jeg for frste gang i sommer da jeg var p ferie. S enkelt. Ogs s godt. N var det p tide prve igjen. Vi hadde salat med pasta og pesto (uten ost) til middag i gr. Det er alltid en hydare for barna. Fullkornspasta med hjemmelaget pesto sklir ned. Oppkuttede grnnsaker ved siden av fungerer ogs fint. Og litt salat p de strste barna. Selv har jeg mest salat p tallerkenen, litt fullkornspasta, masse pesto, olivenolje, himalayasalt og masse gresskarkjeneparmesan p toppen. S hvordan gjr du det? Jo, du har gresskarkjerner i blenderen sammen med himalayasalt eller havsalt. S blender du til du fr en melete konsistens. Ferdig! Jeg bruker alltid min lille reiseblender nr jeg lager denne. Evt bruk andre verkty som klarer male gresskarkjenene. Denne gangen lot jeg det vre igjen noen strre biter i. Fungerte ogs greitt. Det fine med gresskarkjeneparmesan er at du kan bruke det p alt mulig. Salater, pasta, supper osv.osv. Og visste du at gresskarkjerner er en super kilde til jern? Bon apetit!


Gresskarkjerner er en super kilde til jern. Jeg har merket meg at flere og flere butikker har gresskarkjerner i sitt utvalg.

10 kommentarer

mykstart

05.feb.2010 kl.11:29

Innen superfood s er det ofte at det blir laget erstatningsmat, for eksempel sushi uten ris og fisk, ost av ntter, og mange andre rare ting. Og n gresskarparmesan. Jeg mener at dette er med p gjre super-rawfood til litt "liksom-mat" eller erstatningsmat. Man lager noe det ikke er.

Hvorfor kan man ikke bare lage good mat, og slutte sette navn p som gir feile assosiasjoner.

Pasta med gresskardryss hres da mye bedre ut? S slipper hjernen min innstille seg p at n kommer det parmesansmak, og s blir den skuffet nr det ikke gjr det.Og maten str i seg selv, uten skulle vre noe annet enn det den er.

Ellers takker jeg for en superinsirerende blogg. Dette var bare en liten tanke rundt ord og hva man kaller ting. :-)

Siri

05.feb.2010 kl.12:00

Jeg leser og leser og koser meg!

Tusen takk for et kjempegodt alternativ i dette blogguniverset, veldig inspirerende:)

Siri

Annema

05.feb.2010 kl.14:29

Mykstart: Jeg skjnner hva du mener, men ser ikke helt problemet med kalle det gresskarkjerneparmesan. Jeg tror de fleste skjnner at det ikke smaker parmesan, men at det kan brukes p samme mte - og at man har et alternativ. Mat er ikke bare noe fysisk, men det er ogs veldig mange flelser knyttet til mat. Mange opplever ved kostendringer at de savner maten de er vant til og vokst opp med - ogs gr de tilbake til gamle vaner. Det sitter dypt dypt inne i oss. Derfor har mange rawfood-kokker fokus p lage mat som ligner den maten vi er vant til. Jeg tror ingen forventer at det skal smake det samme, men det er noe med fle at man spiser noe som ligner - og man fler seg ogs mindre annerledes. Jeg har ellers ingen sterke motforestillinger mot kalle det for det ene eller det andre. Ha en fin helg.

Siri: Tusen takk! Ha en fin helg.

Mariell

05.feb.2010 kl.15:19

Fine tips, absolutt! Men jeg er litt enig i mykstart, og mener at det er et godt poeng. For oss som elsker eksperimentere (jeg er definitivt en av dem) s er vi kanskje mer "runde" nr det kommer til navn p mat, og hva vi faktisk spiser. Men i prinsipp s gir det feile forventninger til hjernen nr vi kaller noe for parmesan, ogs smaker det noe helt annet (eller kanskje dette smaker som parmesan??). En nedtur rett og slett. I dette tilfellet er kanskje ideen hva vi kan putte p maten ISTEDET for parmesanen, og ikke smaken som prves etterlignes?

Mener ikke vre kritisk, men synes det er en god id finne fine selvstendige navn til matrettene -uansett s "rare" de , mtte vre. :o)

Takk for en flott (og engasjerende) blogg!

bolla

05.feb.2010 kl.21:00

Hei,

Jeg bare lurer p om du kunne hjelpe meg med en ting. Jeg har lest et tidligere innlegg med matpakkesmring som jeg ikke finner igjen. Du skrev da om en matboks med flere rom slik at maten slipper ligge inntil hverandre. Husker du hvor du har kjpt den matboksen?

k

05.feb.2010 kl.21:01

Gresskarparmesan blir like dumt som klrabibiff. Parmesan er et egennavn. Da kan man jo ogs kalle solbrsaft for rdvin ?
Uansett, det hres godt ut!

05.feb.2010 kl.22:29

Jeg m ogs si meg enig med mykstart.

Tror det er lurt kalle "en spade for en spade".

Min erfaring er i alle fall den at det gjr det mye lettere introdusere raw food til de som ikke er fullt s interessert i kosthold og r grnnsaker. Jeg serverte raw pizza til familien og kalte det nettopp det; pizza. Men tilbakemeldingen fra samtlige var at "dette er jo IKKE pizza!". De likte smaken, det var ikke det, men siden de var forberedt p f servert noe som skulle smake som pizza - for det var jo det det het - ble skuffelsen stor.

Raw food er jo godt og klarer seg fint p egenhnd med egne grnnsaksnavn, sier n jeg ;)

Takk for en super blogg! Du gjr en god jobb. Er ofte innom her.

Fast leser kalles man vel da :)

Christina S

06.feb.2010 kl.10:51

Dette skal jeg prve, Annema. Hva med pestoen? Olivenolje, hvitlk, pinjekjerner (tar mandel hvis jeg har) og basilika. Noe mer? takk, Annema. Vi sluttet med det meste av sukker, og hvitt mel/ris/pasta og melk ved nyttr. Vi er s mye friskere. At vi nettopp har vrt p skiferie hjelper ogs p formen, men det er noe mer enn det. Sukkersuget mitt er borte og ogs hos barna. Det virker ikke som om en bursdagsfeiring i ny og ne har det store utslaget, vi finner raskt tilbake til normalen. Men, noe som er vanskelig slutte med for snnen min: Cherrios! Vi har kompromisset her: han fr litt under halve sklen med cherrios og resten med sukkerfri og glutenfrie "flinger" - med soyamelk. Det funker. Han liker det like godt og jeg, jeg tenker: ja, ja. Noen ganger m man g halve veien. Litt om oss. varme hilsener

Annema

07.feb.2010 kl.23:51

Takk for engasjerte innlegg. Det kan jeg like. Jeg skal ha deres kommentarer i bakhodet. Og noen kaller jeg nok en spade-for-en-spade, og jeg skal gjre mitt beste for vre kreativ ogs i navnevalgene - andre ganger gjr jeg det nok ikke (smil). Men maten skal vre god - uansett hva den heter.

Bolla: Matboksen bruker vi enn. Den er fra Tupperware. Anbefales.

Christina: Pesto lager jeg som oftest av basilikum, hvitlk, pinjekjerner, litt salt og olivenolje. Jeg har ogs begynt lage pesto med koriander oppi. Fungerer fint. Hres ut som dere gjr en super innsats i kampen mot sukkeret. Noen kameler m man svelge. Jeg gjr mitt beste for holde igjen p sukkerinntaket her ogs, men det er ikke alle som vil vre med p det. Og jeg har ikke kapasitet til kjre lpet helt ut - det blir for krevende. Nr det gjelder frokostblandinger her i huset s gr det for tiden mest i sukkerfrie cornflakes, havregryn og melk eller en blanding av soyamelk og rismelk med vanilje. Og havregrt. Ett skritt av gangen - og det g foran som et godt eksempel har jeg troen p. Lykke til videre. Annema
jeg liker innleggene dine.virkelig inspirerende for oss som nsker leve sunt!:)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits