050210: Våre barn er vår fremtid.....

Jeg sitter i disse dager og ferdigstiller en amerikansk "kokebok" skrevet av en lege. Det er kanskje riktigere å si oppskriftsbok, for det er lite om koking i denne boken. Den handler om raw food, om hvordan du kan lage smakfull, levende og organisk mat. Det er flere utmerkede sjefskokker som har bidratt til boken - og jeg kan love dere at her er det både mye grunnleggende informasjon og masse muligheter for å få inspirasjon på kjøkkenet. Jeg skal holde dere informert om hvordan dere kan få tak i boken etterhvert.

Hver gang jeg setter meg ned med boken blir jeg også minnet på hvor viktig det er å tenke gjennom hva vi spiser. Og også hva vi tillater at våre barn spiser. Det gjelder også de ferske fargerike grønnsakene. For hvor kommer de egentlig fra? Og hva har skjedd med de før de havner på matbordet ditt? Jeg tenker faktisk ofte på dette når jeg står i butikken og skal velge, men mange ganger må jeg bare skyve tankene bort. Og det å velge kun organisk og økologisk blir veldig kostbart over tid. Desverre. Men jeg har i allefall gått så langt som til å sette meg på venteliste for å få andeler i Øverland Gårds Andelslandbruk  - og håper at når sommeren og høsten kommer kan vi plukke våre egne friske og ikke minst økologisk grønnsaker. Og de gangene jeg ikke har tilgang til egne grønnsaker prøver jeg å være bevisst på grundig vask før vi spiser. Jeg har også fått tips om å legge grønnsakene i vann og ha i noen dråper eplecidereddik. Det vil sørge for at mer av giftstoffene slipper.

Denne filmen havnet i mailboksen min i dag tidlig. Den kom fra en venninne - som igjen fikk det av en fransk venninne som har hatt et kreftsykt barn. Det kan virke ganske skremmende å se filmer som dette og skaper kanskje mye frykt og bekymring, men det er jo barna våre dette handler om. De er fremtiden. Og jeg synes det er flott at mange tør å rope høyt og si fra. Så får det være opp til deg om du vil se filmen.

7 kommentarer

Christina S

04.feb.2010 kl.13:00

Har vi råd å la være å gjøre forandringer? Sterk film.

Leonora

04.feb.2010 kl.15:39

En veldig tankevekkende film! Det er skremmende at ikke myndighetene gjør det mere lønnsomt med økologisk landbruk. Leste for noen uker siden at økologisk koster 15 % mer i Sverige, mens her i Norge koster det ca 45% mer - det er jo helt utrolig!

Gleder meg til boken;-)

04.feb.2010 kl.18:26

Du roper! :) Takk for at du informerer oss! Dette er så VIKTIG!

Vingmyr

04.feb.2010 kl.21:35

Uff... Får mest lyst til å gråte når jeg ser denne filmen ;-( Tenk at man sprøyter maten med GIFT!! Det er jo egentlig en helt sinnsyk tanke....
Takk for videoen!!

Cecilia Funkel

04.feb.2010 kl.23:52

Jeg må bare være språkpoliti og påpeke at ordet "organisk" ikke betyr det samme "organic" på engelsk, men derimot beskriver tilstedeværelsen av karbonforbindelser i en levende organisme. Olje er blant annet organisk, i likhet med alle slags planter og dyr. Økologisk er det riktige ordet å bruke.

guro

06.feb.2010 kl.16:07

Vekker... tenk så mye giftstoffer vi får i oss! Dette gjelder ikke bare mat og sprøytestoffer, men også hud- og solkremer, sminke, fargestoffer og forbindelser i klær, møbler, tepper, tastaturet du sitter ved osv... Til og med barneleker er stappfulle av stoffer som er lovlige fordi vi ikke vet hvordan de påvirker dem -og oss enda. Giftstoffer samler seg i kroppen over tid. Alt i alt er det kapitalisme og uvitenhet som hindrer oss i å gjøre noe med det, alt skal gi profitt. Helt enig med Christina S. Har vi råd til å la være?

Silje r

07.feb.2010 kl.11:14

Ved å holde oss mest mulig til norske varer gjør vi så mye vi kan for å stoppe giftstoffer og forurensning. Tenk hvor mye gift som spres utover ved å frakte mat verden rundt. Og takke meg til et sunt norsk landbruk i fjellbygder her til lands, nærmere økologisk drift kommer man ikke. Bønder som må ta godt vare på jorden for at den skal gi noe tilbake og som faktisk både har engasjement og kunnskap rundt det de holder på med.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits