290101: Bærpai med cashewkrem

Helg betyr kos og avslapning. Og nå hadde jeg lyst til å lage noe skikkelig godt til dere før helgen! Jeg ønsker dere alle en fantastisk hvit helg med denne akk så gode desserten som jeg tryllet frem for dere i løpet av ti minutter på kjøkkenet. Så enkelt og så godt. Men ganske så søtt, så hører nok helgene til. Anbefales å nyte denne i sofaen etter en strevsom uke. Krøll sammen bena under et varmt pledd. Dander nøttebunnen utover en lekker tallerken og kos deg. La de andre bli grønne av misunnelse fordi de ikke lever et liv like rått som deg (smil). Oppskriften finner du under bildene.
Det skal mye til for å bomme på denne desserten, så prøv deg frem med ulike nøtter og smakstilsetninger.

Paibunn:
1 dl nøtter (jeg brukte valnøtter og paranøtter denne gangen)
1 myk tørket fiken (bløtlegg gjerne en stund for å få den myk)
2 dadler (bløtlegg hvis veldig harde)
1 liten teskje honning (kan sløyfes)
Evt. litt rå kakao eller carobpulver (jeg brukte 1 ss carobpulver)
1 knype salt

Kjør nøttene i foodprocessor først. Tilsett fiken, dadler, honing og salt. Kjør videre til alt er godt blandet og kan trykkes ut som en paideig. Trenger du vann kan du evt bruke bløtleggingsvannet. Trykk ut deigen i en fin liten bolle. Legg på masse bær, jeg brukte blåbær og bringebær denne gangen. Hell over cashewkrem (eller sjokoladekrem om du vil).

Cashewkrem:
2 dl cashewnøtter naturell
1 moden myk pære
2-4 spiseskjeer vann
ca 1 teskje vaniljepulver

Kjør cashewnøttene til mel, i en kraftig blender eller annet du har tilgjengelig. Tilsett pære, vann og vaniljepulver og kjør alt sammen til du får en kremete konsistens. Ha i mer vann hvis nødvendig. Smak deg frem. Nam!

10 kommentarer

Silje Lien

29.jan.2010 kl.10:47

Ha fin fredag, og ei riktig god helg!:)

Silje Silje

29.jan.2010 kl.16:54

Nam! Så veldig godt ut.

Karianne

29.jan.2010 kl.17:23

Denne skal jeg prøve ut! Har akkurat fått pakke fra Tidsporten med noen kg cashewnøtter, så det passer perfekt. God helg til deg:)

Lill

30.jan.2010 kl.15:33

Det så deilig ut!

Jeg holder på å lage "Mango ostekake (raw)" (http://www.sanabona.no/oppskrifter/oppskrifter/mango-ostekake-raw), gleder meg til å smake!:)

Ha ei fortsatt god helg!:)

Lill

helene

01.feb.2010 kl.12:06

Hei:)

For en fantastisk blogg!

Har vært "fan" noen mnd. nå....

Vet ikke om du har skrevet om dette tidligere, men hvilke tilskudd tar du hver dag?

Prøver selv å spise mest mulig raw, samt ikke hvete eller sukker:)

Skulle ønske jeg hadde ekstra overskudd som følge av det...

Kanskje du har noen tips??

Ha en fin dag:)

02.feb.2010 kl.09:46

Hei! Ingenting med dette innlegget å gjøre, men når du lager kålchips, hva slags kål bruker du til det?

Hilsen fast leser :)

ET LIV I BALANSE.

04.feb.2010 kl.11:10

Jeg bruker normalt Grønnkål. Men det er ikke lenger sesong for det. Prøv evt med hjertesalat, spisskål eller annen stivere bladgrønnsak. Men grønnkål er best... Annema

ET LIV I BALANSE.

04.feb.2010 kl.11:16

Helene: De siste månedene har jeg startet dagen med MSM & naturlig c-vitaminpulver fra supernature blandet i vann og litt eplejuice. Deretter tar jeg måleskje med kamutgress i vann og eplejuice og svelger ned kapsler med spirulina og . Jeg tar innimellom omega3 laget av krillolje, naturlig B12 og i tillegg tar jeg Triple Mushroom Complex (fra Urtesenteret.no) som består av ekstrakt fra Maitake, Reishi og Shiitake-sopp. Har ambisjoner om å ta MSM og Kamut både morgen og ettermiddag, men foreløpig får jeg bare til en runde - om morgenen (på tom mage).

Jeg har også skrevet flere artikler om tilskuddene jeg tar, bare let deg frem. Hilsen Annema

theperfectbody89

05.feb.2010 kl.00:00

Det der så sykt fristende ut!:D

lizz

10.feb.2010 kl.17:17

fytti det så utrolig godt ut :) Det skal jeg virkelig prøve å lage neste uke. Jeg lurer forresten på om Agave er dumt å spise litt av hver dag? jeg tenker i forhold til blodsukkeret osv.
Jeg er veldig glad i youghurt, men vil prøve å spise yoghurt naturell siden dette er litt bedre. Da tenkte jeg at jeg kunne ha i litt agave og bær for å få det litt søtt.
Håper virkelig du kan svare meg.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits