290101: Blomkålsuppe med suppekrydder fra Aukrust Gård

I dag ble det nok en gang en gammel klassiker til middag; hjemmelaget blomkålsuppe. De siste gangene har jeg brukt hjemmelaget grønnsakskraft som base - samt tørkede urter fra egen "produksjon". Men denne gangen hadde jeg hverken kraft eller urter. Så da fant jeg frem suppekrydderet jeg kjøpte her om dagen. Og det fungerte helt utmerket! Suppekrydderet er fra Økourt, er økologisk og tørket/pakket på Aukrust Gård i Lom. Faktisk var jeg på Aukrust Gård ved en tilfeldighet i fjor sommer. Vi kjørte forbi, jeg så skiltet - og vi tok turen innom. Det var fascinerende sted - og jeg fikk full tillit til at her jobbes det med å tørke urtene på en mest mulig skånsom måte. Jeg liker tanken på å støtte små gardsbruk i distrikts-Norge. Hvis du ønsker å prøve noen av urtene til Økourt er det bare å klikke seg inn på siden deres. Der finner du både nettbutikk og oversikt over hvilke butikker som har disse herlige urtene.

Så hvordan lagde jeg suppen denne gangen? Se mellom bildene, så får du oppskriften.

Oppskrift på Annemas blomkålsuppe (en favoritt blant mine små):

Jeg koker opp to passe store blomkålhoder. Del i buketter. Fyll opp vann eller kraft til det dekker blomkålen.
Mens vannet koker opp steker jeg to løk til de er myke i smør eller olje/kokosolje.
Ha løken oppi gryten sammen med blomkålbukettene.
Hell over en god "dæsj" med suppekrydder evt egne tørkede urter.
Kok til blomkålene er møre. Avkjøl.
Kjør alt i en blender (gjerne i flere omganger) til du får en jevn suppekonsistens. Hell tilbake i gryta. Hvis suppen er for tykk tilsetter du bare mer vann. Nå kommer den store prøvelsen: Smaker det godt? For lite smak? Tilsett Himalayasalt eller havsalt, hvit pepper, løkpulver, noen dråper sitron.....osv. Denne siste delen er veldig viktig for å få frem balanse i smakene og for å få frem smaken på grønnsaker og urtene i suppen. Er du ikke så opptatt av melkeprodukter kan du også tilsette litt fløte. Barna spiser denne suppen med pølsebiter oppi. Jeg spiser den med spirede linser og hakkede urter på toppen.

2 kommentarer

whooah - Line

29.jan.2010 kl.00:25

Blomkålsupper er godt :) pleier noen ganger og ha med reker ;)
ser kjempegodt ut!:)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits