280110: Frokostvaner

Jeg er litt ensporet på frokostsiden for tiden. Jeg holder meg til gamle favoritter; først en halv spiseskje MSM i vann og eplejuice (og evt tilsatt sitron), deretter 1 teskje kamutgress i vann og eplejuice sammen med tilskuddene jeg tar, og til sist en grønn smoothie eller frokostblanding med mylk. Med andre ord ikke så mye nytt på den fronten. Det eneste nye er at jeg har prøvd å lage mylk/melk av noe annet enn bare mandler. Jeg har prøv meg på sesammelk og hempmelk. Ikke så værst det heller og fint med litt variasjon, men mandelmelk er og blir best. Jeg lager gjerne litt når jeg først lager det - og heller over på en glassflaske som jeg lar stå i kjøleskapet. Da har jeg til frokost et par dager - og til et par sjokodrikker. Jeg varierer litt med hva jeg har oppi frokostblandingen min, men favoritten er hel bokhvete (bløtlagt og tørket i dehydrator), glutenfrie havregryn, tørkede dadler, banan, gojibær, hampnøtter og gjerne friske bær hvis jeg har det tilgjengelig. Noen ganger har jeg også oppi sesamfrø, tranebær, eplebiter eller annet jeg måtte ha tilgjengelig. Kom gjerne med frokosttips dersom du har det!?

Jeg har lenge hatt litt dårlig samvittighet fordi jeg ikke har vært kreativ nok med "pulpen" som blir igjen når jeg lager mandelmelk. Den er som oftest blitt satt i kjøleskapet, og deretter endt i søpla etter et par dager. Men denne gangen lagde jeg ferskenkake av pulpen som ble igjen. Oppskrift kommer snart.

10 kommentarer

Mjuuugly

28.jan.2010 kl.14:16

Heia.

Sjekk denne: http://goneraw.com/search/node/almond%20pulp

Fant en del jeg ville teste ut der, synd å kaste all den massen som blir igjen ja!

Ha en fin dag =)

Lise

28.jan.2010 kl.14:55

Hei

Jeg digger bloggen din. I går lagde jeg sjokolademoussen din, nydelig. Jeg har et tips om billig kokosolje på nettbutikken Tidsporten. Der koster 79,50 for et glass på 500ml. Ellers har jeg endelig fått min Blendtec og er superfornøyd. Jeg bestilte en reise blender der også som er kjempefin. Jeg har meldt meg på rawfood kurs på Supernature og det blir kjempespennende. Trenger masse inspirasjon, særlig siden jeg har en familie med mann og tre barn som ikke er like interissert i sunn mat. Jeg leser bloggen din daglig og den inspirerer meg, så takk for det. Du deler så mye informasjon, tanker, erfaringer og oppskrifter som er til glede for oss lesere.

Men jeg har et spørsmål er Madus Magiske mat åpen alle dager eller er det bare når det er kurs der? Vet du om det finnes noen rawfood kafeer i Oslo.

Ha en fin dag.

Lise

Silje Silje

28.jan.2010 kl.18:37

Har skrevet noen ord om bloggen din og anbefalt den i mitt siste innlegg:)

Sigrun

28.jan.2010 kl.18:45

Jeg har også kastet en del mandelpulp, og det er ikke noe morsomt. I går lagde jeg en av sjokobollevariantene dine med restene av pulpen, og det ble veldig godt.

Ellers har jeg sett at noen tørker nøttepulpen i dehydratoren, blir som et slags mandelmel man kan bruke til mye forskjellig senere.

Annema

28.jan.2010 kl.20:41

Takk for tips til dere. Ja, jeg har også lest dette med å dehydrere mandelpulpen - og det er nok det jeg kommer til å gjøre. Da blir den tørr og fin og som et slags mel. Tror jeg skal satse på det fremover - siden det ikke alltid passer å sette sammen en kake når man lager melk.

Når det gjelder Madhus Magiske Mat så kan du registrere deg på nettsiden hennes. Da får du mail om når hun har cafe på ulike steder. Det er ikke åpent hver dag. Det står også på siden hennes når og hvor hun har cafe.

Takk for superhyggelige og positive tilbakemeldinger.

Annema

lizz

28.jan.2010 kl.21:27

jeg blir så nygjerrig på hvordan mandelmelk smaker :)

30.jan.2010 kl.23:58

Du skriver at du bruker msn. Jeg har hørt at dette er bra for å rense ut evt. gamle infeksjoner osv. i kroppen. Men bruker du det som en "kur" eller hele tiden? Hvilke forandringer har du merket ved å bruke det? Bloggen din er forresten kjempefin!!!!!! :)

ET LIV I BALANSE.

04.feb.2010 kl.11:18

Ja, jeg tar MSM om morgenen. Jeg tar det omtrent hele tiden. Vanskelig å si hva dette har gjort for meg siden jeg tar flere ting samtidig, men jeg føler at det har ført til et økt næringsopptak. Jeg kan merke det på negler og hår faktisk. Takk for tilbakemelding. Annema

Bente

20.mar.2010 kl.12:26

Hva er MSM?

Bente

25.mar.2010 kl.10:25

Flott blogg!! Hva er msn? Jeg har begynt på chlorella da jeg skal gå igang med å fjerne amalgam. Er dette noe av det samme og har du erfaring med chlorella?

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits