250110: Salat med ovnsbakte grønnsaker og tahinidressing

Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal spise til middag. I allefall ikke når man ønsker å spise mest mulig raw - og resten av familien ønsker vanlig mat. I dag krevde ungene pannekaker - og det velger jeg å stå over. Det er ikke så ofte jeg lager pannekaker lengre - og da får jeg selvsagt klager når det har gått en stund (smil). Så hva gjør jeg da? Joda, jeg samler sammen en stor porsjon grønnsaker (paprika, rødløk og asparges) fra kjøleskapet parallelt med at jeg steker pannekaker. Jeg skjærer grønnsakene raskt i biter og legger i en ildfast form. Heller over litt olivenolje, litt himalayasalt og litt urter fra vinduskarmen. Så settes grønnsakene inn i ovnen og baker seg søte og myke mens jeg steker enda flere pannekaker (både glutenfrie og vanlige). Så kutter jeg opp en stor seng med salatblader. Kutt kutt. Når grønnsakene er ferdig bakt legges de på salatsengen. Nam. Litt mer olivenolje. Litt urter. Litt granateplekjerner. Og kanskje litt dressing på toppen. Jeg prøvde meg på en tahinidressing denne gangen. Gjort på "no time" med min lille reiseblender. Den ble kremete og fin. Jeg brukte ingen oppskrift og slumpet i vei, men her er en oppskrift på tahinidressing som du kan ta utgangspunkt i:

Tahinidressing:
1,25 dl tahini
Litt vann (ca 1 dl)
3 spiseskjeer fersk sitronjuice (eller lime eller begge deler)
1/4-1/2 teskje cayennepepper
1/4-1/2 teskje Himalayasalt (eller havsalt)


Smaker dressingen for bittert kan du alltids justere smaken ved å tilsette litt søtt (eks. agave, sukrin, yacon, stevia el.l). Det måtte jeg gjøre. I tillegg tilsatte jeg litt hampnøtter for å få en enda mer kremete konsistens. Husk også at smaken forandrer seg og blir mildere når du blander med grønnsakene. Resultatet ble - til tross for litt kaving og noen svartstekte pannekaker - veldig bra. Og alle ble veldig fornøyde. Og mammas middag var klart mest fargerik.

2 kommentarer

Trine

26.jan.2010 kl.10:37

Tusen, tusen takk for inspirerende blogg. Finner så mye motivasjon til å tenke og spise sunt her inne.

Jeg vurderer å begynne med Nuskin hudpleie, men ser at mange av produktene inneholder parabener. Dette er jo ikke organiske produkter, men er de likevell ok å bruke? Hva mener du?

Jeg skal uansett bestille Marine Omega. Og lurer på LifePack, har du erfaring med LifePack?

Hilsen Trine

Mette

28.jan.2010 kl.02:37

Så deilig salat! Tror jeg må prøve denne i kveld :)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits