210110: Supergoooode sjokoboller!

Hva skal jeg si? Wow! Nam! Himmel! Oh my god! Disse var gode. Umulig å beskrive smaken, men det må være noe med kombinasjonen mellom mandelsmøret - kokosmassen og kakaoen. Overraskende godt og veldig annerledes enn noen andre av sjokobollene jeg har laget. Ny snadderfavoritt her i huset. I allefall for de voksne. Og kanskje noe å teste ut for de av dere raw foodere som går og venter på noen godiserstatninger. Det trenger vi jo alle sammen. Uten godis er livet ganske grått og kjedelig, ikke sant? Jeg vil som vanlig utfordre deg til å smake deg frem til du får sjokoboller som passer din gane, men oppskriften under bildet er et godt utgangspuntk:


1,25 dl mandelsmør (helsekost)
1,25 dl rosiner
1,25 dl kokos
2 ss rå agavesirup (evt annen søtning som yacon eller honning)
1 ss rå kakao (evt vanlig kakao, carob eller en blanding)
1 1/2 teskje rå kakaonibs (gjør bollene crunchy og gir dem en ekstra piff)
1/4 teskje vaniljepulver (eller mer)
et dryss med kanel
litt Himalayasalt
litt muskatnøtt
et dryss med lucumapulver (kan sløyfes)
1-2 spiseskjeer gojibær (kan sløyfes)


Bland alt sammen i en bolle med en skje. Ta deretter i bruk rene hender og bland alt godt. Rull ut små kuler. Hvis du oppbevarer disse i et glass/beholder med tett lokk kan de stå i kjøleskapet i opptil et par uker - og i månedsvis i fryseren. Men de er nok spist opp før det har gått så lang tid. Enjoy.

12 kommentarer

raniasverden

21.jan.2010 kl.00:04

Åh, det høres skikkelig digg ut!

tinekatrine

21.jan.2010 kl.02:44

hei, lurte på om du hadde noen tips til bra internettsider å handle diverse mat og ingredienser fra? både norske og utenlandske! :)

ET LIV I BALANSE.

21.jan.2010 kl.09:33

Jeg har vel nevnt de fleste jeg bruker flere steder her: Jeg handler litt på Sanabona (Norge), litt på Super-Nature (Norge), GojiKing (England) og iHerb (utlandet, billigst). Jeg tror linker til alle disse ligger i menyen helt til høyre på siden min, helt nederst. Annema

Bente

21.jan.2010 kl.11:19

Hei

Dette ser deilig ut. Du har forøvrig en fin blogg.

Hilsen

Bente

Slurp!

21.jan.2010 kl.15:07

Nam, gleder meg til å prøve ut disse! :)

Hvordan går d m "kokeboka" di?

Annema

21.jan.2010 kl.16:00

Hehe. Kokeboka mi ligger litt på vent. Men jeg holder på å oversette en amerikansk rawfood-"kokebok" til norsk. Forhåpentligvis kommer den til salgs i 2010. Deretter får jeg begynne på min bok. Det hadde vært noe det! Kanskje begynner jeg med en elektronisk bok, så får vi se. Takk for oppmuntringen, hvis jeg tolket deg riktig. Annema

22.jan.2010 kl.15:37

Det gjorde du! Gleder meg til den kommer :)

Cecilie

24.jan.2010 kl.22:31

Så/hørtes slettes ikke verst ut dette her! :) Har lett etter en oppskrift for litt sunnere godis med gojibær, kanskje jeg må teste ut disse? :)

Lill

25.jan.2010 kl.09:45

Hei Annema!

Jeg har bestilt biepollen og kamut gress (begge deler fra iHerb kom fredag), men det virker som magen min reagerer veldig på begge deler. Jeg blir rett og slett kvalm. Brukte litt biepollen i smoothie igår for å smake på det, det var kanskje en halv teskje. Det samme med kamutgress dagen før, en halv teskje og ble uvel. Har du hatt lignende opplevelser? Bør jeg ta mindre doser helt i starten kanskje?

Jeg var på matkurs hos Madhu på torsdag, det var MORO!!:)

Hilsen Lill

Annema

25.jan.2010 kl.12:00

Lill: Jeg har aldri opplevd reaksjoner av bipollen, men hatt en del utrensende reaksjoner på grønne tilskudd når jeg har tatt for mye. Derfor sikkert lurt om du tar mindre doser i starten og prøver deg frem. Jeg tar i dag kun en teskje kamut av gangen. Og jeg har jo holdt på en stund med dette. Prøv å ta noen bipollenkorn i munnen av gangen og øk på etterhvert som du merker at du ikke reagerer. Annema

Maria

27.jan.2010 kl.14:23

Disse sjokobollene er utprøvd og er helt fantasatiske!!

Jeg må bare si hvor stor inspirasjon du er! Titter innom her så og si hver dag og gleder meg alltid til å prøve ut oppskriftene dine. Takk for at du har en slik blogg. Du er satt stooor pris på!

Annema

28.jan.2010 kl.07:18

Maria: Så bra at du likte dem! Jeg er tom og MÅ lage nye før helgen. Takk for koselig tilbakemelding. Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits