210110: Supergoooode sjokoboller!

Hva skal jeg si? Wow! Nam! Himmel! Oh my god! Disse var gode. Umulig beskrive smaken, men det m vre noe med kombinasjonen mellom mandelsmret - kokosmassen og kakaoen. Overraskende godt og veldig annerledes enn noen andre av sjokobollene jeg har laget. Ny snadderfavoritt her i huset. I allefall for de voksne. Og kanskje noe teste ut for de av dere raw foodere som gr og venter p noen godiserstatninger. Det trenger vi jo alle sammen. Uten godis er livet ganske grtt og kjedelig, ikke sant? Jeg vil som vanlig utfordre deg til smake deg frem til du fr sjokoboller som passer din gane, men oppskriften under bildet er et godt utgangspuntk:


1,25 dl mandelsmr (helsekost)
1,25 dl rosiner
1,25 dl kokos
2 ss r agavesirup (evt annen stning som yacon eller honning)
1 ss r kakao (evt vanlig kakao, carob eller en blanding)
1 1/2 teskje r kakaonibs (gjr bollene crunchy og gir dem en ekstra piff)
1/4 teskje vaniljepulver (eller mer)
et dryss med kanel
litt Himalayasalt
litt muskatntt
et dryss med lucumapulver (kan slyfes)
1-2 spiseskjeer gojibr (kan slyfes)


Bland alt sammen i en bolle med en skje. Ta deretter i bruk rene hender og bland alt godt. Rull ut sm kuler. Hvis du oppbevarer disse i et glass/beholder med tett lokk kan de st i kjleskapet i opptil et par uker - og i mnedsvis i fryseren. Men de er nok spist opp fr det har gtt s lang tid. Enjoy.

12 kommentarer

raniasverden

21.jan.2010 kl.00:04

h, det hres skikkelig digg ut!

tinekatrine

21.jan.2010 kl.02:44

hei, lurte p om du hadde noen tips til bra internettsider handle diverse mat og ingredienser fra? bde norske og utenlandske! :)

ET LIV I BALANSE.

21.jan.2010 kl.09:33

Jeg har vel nevnt de fleste jeg bruker flere steder her: Jeg handler litt p Sanabona (Norge), litt p Super-Nature (Norge), GojiKing (England) og iHerb (utlandet, billigst). Jeg tror linker til alle disse ligger i menyen helt til hyre p siden min, helt nederst. Annema

Bente

21.jan.2010 kl.11:19

Hei

Dette ser deilig ut. Du har forvrig en fin blogg.

Hilsen

Bente

Slurp!

21.jan.2010 kl.15:07

Nam, gleder meg til prve ut disse! :)

Hvordan gr d m "kokeboka" di?

Annema

21.jan.2010 kl.16:00

Hehe. Kokeboka mi ligger litt p vent. Men jeg holder p oversette en amerikansk rawfood-"kokebok" til norsk. Forhpentligvis kommer den til salgs i 2010. Deretter fr jeg begynne p min bok. Det hadde vrt noe det! Kanskje begynner jeg med en elektronisk bok, s fr vi se. Takk for oppmuntringen, hvis jeg tolket deg riktig. Annema

22.jan.2010 kl.15:37

Det gjorde du! Gleder meg til den kommer :)

Cecilie

24.jan.2010 kl.22:31

S/hrtes slettes ikke verst ut dette her! :) Har lett etter en oppskrift for litt sunnere godis med gojibr, kanskje jeg m teste ut disse? :)

Lill

25.jan.2010 kl.09:45

Hei Annema!

Jeg har bestilt biepollen og kamut gress (begge deler fra iHerb kom fredag), men det virker som magen min reagerer veldig p begge deler. Jeg blir rett og slett kvalm. Brukte litt biepollen i smoothie igr for smake p det, det var kanskje en halv teskje. Det samme med kamutgress dagen fr, en halv teskje og ble uvel. Har du hatt lignende opplevelser? Br jeg ta mindre doser helt i starten kanskje?

Jeg var p matkurs hos Madhu p torsdag, det var MORO!!:)

Hilsen Lill

Annema

25.jan.2010 kl.12:00

Lill: Jeg har aldri opplevd reaksjoner av bipollen, men hatt en del utrensende reaksjoner p grnne tilskudd nr jeg har tatt for mye. Derfor sikkert lurt om du tar mindre doser i starten og prver deg frem. Jeg tar i dag kun en teskje kamut av gangen. Og jeg har jo holdt p en stund med dette. Prv ta noen bipollenkorn i munnen av gangen og k p etterhvert som du merker at du ikke reagerer. Annema

Maria

27.jan.2010 kl.14:23

Disse sjokobollene er utprvd og er helt fantasatiske!!

Jeg m bare si hvor stor inspirasjon du er! Titter innom her s og si hver dag og gleder meg alltid til prve ut oppskriftene dine. Takk for at du har en slik blogg. Du er satt stooor pris p!

Annema

28.jan.2010 kl.07:18

Maria: S bra at du likte dem! Jeg er tom og M lage nye fr helgen. Takk for koselig tilbakemelding. Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits