140110: Varmende sjokodrikk med cayenne

Oppskriften på denne deilige drikken fikk jeg hos Madhu, på kurset hennes i forrige uke. Jeg håper hun tilgir meg fordi jeg gir den videre til dere, bittelitt modifisert. Det kan jo faktisk være en fin markedsføring for å melde seg på hennes fine matkurs. Jeg har akkurat drukket et stort glass med denne drikken. Den metter veldig godt og jeg kjenner cayennen varme godt i magen. Tror faktisk jeg skal ha i litt mer cayenne neste gang. Det trenger vi nå, spesielt vi som bor på Østlandet og har opplevd ukesvis med sprengkulde. Visste du forresten at cayennepepper er en av de mest kraftfulle, terapeutiske og fordelaktige urtene som vi vet om? Altfor få vet om dette. Det er veldig synd. Det sies at de som har hjerteproblemer bør sørge for å få i seg nok cayenne (i mat og vann) regelmessig. Den har en umiddelbar virkning på sirkulasjonen vår og varmer opp kroppen. En lege har til og med gått så langt som å si at "A teaspoon of cayenne should bring the patient out of the heart attack." Det er et nokså imponerende utsagn. Jeg har også observert at Hippocrates Institute bruker mye cayenne i sine oppskrifter på grunn av dens healende egenskaper, ofte som erstatning for sort pepper. Så la oss bruke mer cayenne i kosten, dere!

Så var det oppskriften. Jeg brukte min Blendtec da jeg lagde denne drikken, men det er lite som skal moses så du kan bruke en hvilket som helst annen blender, en stavmikser eller en kraftig visp for å skumme den godt opp.

Oppskrift:
2 ss rå kakaopulver
2 ss mandelsmør eller 1 håndfull mandler (helst bløtlagt over natten)
Saft fra 1/2 appelsin
3 dl vann (jeg brukte rester av mandelmelken jeg lagde i går denne gangen)
1/2 eple
Litt cayenne (så mye som du tåler)
Litt vaniljepulver (jeg droppet det siden jeg hadde mye vaniljepulver i mandelmelken min)
1 ss kokosolje (temperert) eller annen olje (linfrøolje, udos etc)
evt. 1,5 dl kokosmelk (jeg brukte mindre)
1 ss mesquite (jeg har også prøvd med Lucuma)
1/2 ss maca

16 kommentarer

marthe ♥

14.jan.2010 kl.13:14

jeg har header konk på bloggen min! Bli med?:)

Sigrun

15.jan.2010 kl.10:54

Hvordan gjør du det når du bestiller maca? Jeg prøvde en gang, men den ble stoppet i tollen, så den fikk jeg aldri. Så jeg er litt skeptisk til å betale for noe jeg risikerer å ikke få.... Fikk nettopp varer fra gojiking, og da var den ene pakken åpnet for kontroll. Men jeg har veldig lyst til å få tak i maca -

Annema

15.jan.2010 kl.15:51

Sigrun: Jeg har bare bestilt Maca en gang - og da kom den sammen med mange andre ting. Tror ingen av mine GojiKingpakker har blitt stoppet noen gang. Venter varer nå, så vi får se. Mulig de har blitt strengere.... Annema

Ingelill

15.jan.2010 kl.18:15

Er det noe som tilsier at maca skal bli stoppet i tollen?

Sol

15.jan.2010 kl.22:40

Hei!

Hvor kjøper du cayenne?

Takk for flott blogg!

Annema

16.jan.2010 kl.01:17

Ingelill: Jeg antar at Maca ikke er registrert eller godkjent som produkt i Norge ennå. Det gjelder mange av disse nye produktene. Er det ikke godkjent er det ikke lov å selge, men vet at mange krefter jobber for å få godkjent mange av de nye produktene - ingen enkel prosess.

Sol: Cayennepepper har de i krydderhyllene i de fleste matbutikker.

Cecilia

16.jan.2010 kl.12:21

Maca er reseptbelagt legemiddel i Norge og er derfor ulovlig uten resept fra lege. Men jeg fikk det gjennom tollen en gang likevel, så det kan nok hende det er en del de ikke klarer å fange opp. Men en pakke med carob, biepollen og hempfrø ble derimot stoppet, uten at jeg tror noen av delene er ulovlig i Norge.

Annie

16.jan.2010 kl.18:42

Hvordan blir pakkene fra Goji King merket? Altså, skriver de nøyaktig innhold?

Tusen takk for en super inspirerende blogg!

Sigrun

17.jan.2010 kl.14:13

Gojiking skriver ikke nøyaktig innhold utenpå pakkene. Det står "dried fruits and herbs", eller noe i den duren.

Lise H

17.jan.2010 kl.17:59

cayenne er supergodt.

Jeg pleier å la nøtter ligge i bløt natten over, så putter jeg de i en pose og rister de sammen med Himalayasalt og Cayennepepper. Veldig godt med litt knasende mat med et varmende krydder på vinteren:)

Jeg bestilte forresten Maca fra Iherb, den kom igjennom
fikk veldig lyst til å prøve denne!! :)

Annema

18.jan.2010 kl.09:58

Cecilie: De klarer nok ikke fange opp alt nei. Merkelig at de stoppet pakken....mulig hemp ikke er godkjent ennå i Norge.

Sigrun: Det stemmer

Lise: Hørtes snadder ut! Takk for iHerb-tips.

Sigrun

18.jan.2010 kl.11:07

Hemp må vel være godkjent, Sanabona selger det jo. Og de sender vel ikke fra utlandet?

Annema

18.jan.2010 kl.11:30

Jeg bare vet at noen har begynt å selge produkter likevel, fordi det tar så utrolig lang tid å få ting godkjent her til lands. Blant annet gjaldt det hamp for en tid tilbake, men mulig det har blitt godkjent nå. Det samme gjelder også agave, vet heller ikke status på det nå. Det er jo synd at det skal være sånn. Men pakken må ha blitt returnert av en grunn, mest sannsynlig fordi et eller flere av produktene ikke er godkjent. Annema

Strikkelaura

18.jan.2010 kl.17:06

Jeg har også fått maca igjennom, og hemp!

Mine pakker fra iherb var åpnet nå sist jeg hentet på postkontoret...

Maiken

22.jan.2010 kl.03:36

så utrolig mye kult du hadde på bloggen din. Legger deg til som venn jeg, håper det er greit. har virkelig lyst til å følge med videre. så kommer jeg kanskje med noen spørsmål etterhvert også! :)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits