120110: Tart Cherry - naturens rolls royce?

Jeg har funnet en rå kakeoppskrift jeg har lyst til å prøve, men den inneholder kirsebærekstrakt. Jeg har lenge vurdert å kjøpe kirsebærekstrakt fra Pure Planet som man får kjøpt hos Super-Nature, men har alltid droppet det på grunn av prisen. Nå er den vel og merke på tilbud hos Super-Nature. Jeg endte likevel opp med å bestille en flaske fra iHerb til kun 26 dollar per flaske. Enda billigere stykkpris om du velger å kjøpe flere. Jeg bestilte også en flaske steviaekstrakt, siden mange av oppskriftene jeg bruker oppgir steviadråper som søtning. Jeg har også lyst til å bruke mindre agave og mer Stevia fremover. Når det gjelder Tart Cherry påstås det å være "naturens rolls royce". Den virker oppløftende og vitaliserende. Den inneholder også naturens mest effektive antioksydanter, samme som finnes i blåbær. Super-Nature sier også dette om Tart Cherry: "ORAC er et akrynom for oxygen Radical Absorbance Capacity og hver enkelt porsjon av produktet viser 5286 ORAC enheter. I henhold til forskning gjort ved HUMAN AGING INSTITIUTE viser det at 5000 ORAC enheter pr. dag kan forebygge aldersrelaterte sykdommer." Med andre ord skader det ikke å ta en spiseskje eller to med Tart Cherry hver dag. Og på flasken jeg fikk fra iHerb står det til og med at hver porsjon inneholder hele 7.000 ORAC enhet enheter. OMG. Det må jo bety at kakene mine blir rene energibombene!? (smil).

Vel, pakken dumpet i allefall ned i postkassa mi etter kun dager, så nå har jeg tenkt å hive meg løs på den kakeoppskriften. Bare jeg får litt tid. For i dag skal jeg ut og fotografere med en medstudent. Må jo sørge for å få fanget dette drømmelandskapet som sprengkulden skaper - før den forsvinner. Men først skal jeg spise en rask frokost. Kamutgress med vann og eplejuice er allerede inntatt. Nå venter spiret bokhvete, glutenfri havregryn, mandelmelk, gojibær og banan på meg. Nam. Ha en fortreffelig dag. 

14 kommentarer

mykstart

13.jan.2010 kl.12:19

Hvorfor mindre agave og mer stevia? Har nettopp kjøpt meg en flaske agave, og synes den er deilig deilig..Men bruker ikke mye.

Steviaplanten min har nok frosset på altanen er jeg redd for. Kan du hinte litt om pris på steviaen? Pleier jo å være svindyrt. Iallefall det pulveret jeg har sett i butikk her i Norge.

Silje Binder

13.jan.2010 kl.12:25

Hei,

har prøvd å finne norske forhandlere av Blendtec på nett, men det er ikke så lett! Kan du evt hjelpe meg her.. Du kjøpte jo din fra England etter hva jeg husker, men hva med toll og hva med kontakten på blenderen(den er annerledes i England enn i Norge..) Setter veldig pris på litt hjelp her..

Silje

Strikkelaura

13.jan.2010 kl.13:14

Tart cherry har jeg allerede tatt en stund. Jeg sliter ekstremt med søvnen i eksamensperioder, får rett og slett ikke sove, i tillegg er søvnkvaliteten min meget dårlig da.

Fikk tips om ta 2 SS Tart cherry i et glass vann hver kveld før jeg la meg. Tart cherry innholder naturlig melanin som gjør at man blir trøtt og sover bedre, og ja det fungere så bare det!

Så vær klar over at du ikke skal innta dette produkte om morningen eller på dagen, da du lett blir søving.

(Så sove tablettene jeg har fått utskrevet av legen har jeg aldri hentet på apoteket engang..)

Silje: Blentec fra forhandler i Norge, er billigere enn fra England. Den koster 3200kr uten MVA fra Thorsland Storkjøkken http://www.blendtec.no/ . Han sender den i oppkrav, de har både hvit og svart. Ring de og de hjelper deg!

Lilly

13.jan.2010 kl.14:45

Hei
Bare lurte på hvor du får tak i glutenfri havregryn?

Annema

13.jan.2010 kl.16:40

Mykstart: Det er nok mest fordi jeg tror kroppen vår har mer godt av stevia enn agave. Men for all del, jeg bruker agave også - mest i kaker.

Silje: Jeg kjøpte min hos UK Juicers. Det følger med et "mellomledd" til kontakten, så det går fint. Tollutgiftene kom på rundt 800 kroner. Ellers høres det ut som et bedre alternativ å kjøpe direkte fra norsk forhandler (ref kommentarer under).

Strikkelaura: Takk for forhandlertips. Og jeg skal jammen ta meg litt tart cherry på kvelden også fremover.

Lilly: Tror de har glutenfri havregryn på alle helsekostforretninger og i velassorterte butikker (meny, ultra, ica osv). Annema

Alt godt

13.jan.2010 kl.17:53

Mykstart: Kom innom på hagegal.no, utpå våren er det mogeleg å få stiklingar av stevia av ivrige hagedamer.

Strikkelaura: Meiner du melatonin? Melanin er dei fargepigmenta som gjer at vi vert brune om sommaren.

Agave er så vidt eg har forstått konsistensgivande i kaker o.l. (som sukker og vanleg sirup), stevia bidreg ikkje med konsistens, berre med sødme. Tart cherry er vel det vi på norsk kallar surkirsebær? Er dette ein slags sirup? Eg kjenner fleire som har surkirsebærtre, det burde jo vere mogeleg å lage ein sirup av safta av det treet?

Strikkelaura

13.jan.2010 kl.19:30

Ja, selvsagt meltonin. Det gikk litt fort her i stad ;-)

Annema

13.jan.2010 kl.23:12

Jeg aner ikke om Tart Cherry er surkirsebær, men det er i allefall litt sirupkonsistens på det og veldig konsentrert og søtt. Må vannes ut. Annema

Silje Binder

14.jan.2010 kl.14:25

Takk for hjelp her Strikkelaura..:) Da går jeg for en bra blender snart ja.

Ellers ser jeg at det er mange forskjellige kursholdere som holder kurs om raw food, hva kan dere anbefale? Vegetarforeningen i Oslo har mer matlagingskurs og mye billigere er det da..

Noen som ellers vet om bra nettsted med oppskrifter på ulike mat en kan lage i blendtec? Veldig bra denne bloggen her så klart:), men et nettsted/bok mer direkte på ulike oppskrifter..?

TUSEN TAKK for all god hjelp!

Silje

Annema

14.jan.2010 kl.19:52

Silje: Det følger med en oppskriftsbok når du kjøper blender. Det gjorde i allefall det med min Blendtec. Sjekk før du kjøper. Ellers er det mange smoothieblogger, det er bare å google deg frem. Annema

Astrid

17.jan.2010 kl.19:05

Takk for en kjempefin blogg Annema.Har fulgt deg nesten siden starten av din gamle blogg og har hatt mye nytte av dine innlegg.

I et tidligere innlegg skrev du om MSM. Hvor får du kjøpt dette? Har forsøkt i et par helsekostforretninger her i Oslo uten resultat.

Håper du kan ta deg tid til å svare!

Hilsen Astrid:-)
driver også med den tart cherry - hadde forventet en litt annen smak faktisk, men likvel ett kjempebra produkt :) så kjekk blogg du har!!

Annema

18.jan.2010 kl.09:57

Astrid: Jeg kjøpte MSM fra utlandet. Venter en pakke med MSM fra Gojiking akkurat nå. Sjekk der. Jeg tror ikke MSM selges over disk i Norge.

Get Juicing: Takk!

lovelyliller :)

24.feb.2011 kl.08:30

har akkurat kjøpt tart cehrry :D

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits