110110: Grønn grønnere grønnest grønnsakssuppe

Det er viktig å hele tiden kjenne etter hva kroppen din trenger. Nå som vi har hatt en ekstrem kuldeperiode har jeg kjent på behovet for mer varm mat. Og da er suppe det perfekte måltid for meg. Det er også noe som faller i smak hos de små her i huset. Jeg fikk lyst til å prøve noe nytt denne gangen. Så, det første jeg brukte grønnsakskraften min til var å lage en supergrønn grønnsakssuppe. Jeg var veldig spent på hvorvidt barna ville spise denne. Minstemann nektet å smake, men de andre spiste i vei. De fikk små kjøttboller oppi og det hjalp. Minstemann nøyde seg med å spise kjøttbollene og grønnsaksstaver som ble dyppet i rømme. Selv spiste jeg suppen som her, med en god neve linsespire. Supergodt. Oppskriften finner du under bildet.Oppskrift på grønn grønnsakssuppe:
1 liter grønnsakskraft eller annen kraft (eks kyllingkraft eller kjøttkraft)
2-4 fedd hvitløk, hakkes
1 liten løk, hakkes (ikke nødvendig, jeg lagde uten denne gangen siden jeg ikke hadde løk)
Et par store never fersk spinat, vasket
1/2-1 pose grønne erter (frosne)
1 broccoli i små buketter
2 vårløk eller 1 purre skåret i skiver
salt og pepper
urter


Kok opp kraften. Fres hvitløk og evt løk i en kjele med litt olje eller smør (eller en blanding). Tilsett spinat og varm forsiktig opp til spinaten faller sammen, tilsett litt av kraften eller vann og kjør i blender (eller stavmiker) til en jevn masse. Ha de små broccolibukettene i kraften og kok opp. Tilsett erter (og evt andre grønnsaker). Hell den grønne massen over i kraften. Nå må du smake og prøve deg frem med krydder, salt og pepper, evt litt søtt og litt surt (sitron) for å få en balansert smak. Så setter du frem små boller på bordet med eksempelvis spirer, purre, kjøttboller, urter (jeg brukte timian), brødbiter og parmesan slik at hver og en kan ta det de ønsker. Oppskriften er inspirert av boken "Familiekokeboka" som jeg var så heldig å få til jul.

5 kommentarer

bolla

11.jan.2010 kl.17:19

Hei,

Jeg vil bare si for en flott blogg du har!!!! Jeg fant deg først i går, men dette er absolutt en blogg etter min smak. Jeg fikk skumlest litt i går, men skal sette meg nærmere inn i alt du skriver etterhvert. Bare lurte på om du kunne hjelpe meg med en ting? Jeg ser at du har tidligere gått på MSM og med bra virkning av dette. Når jeg leste innlegget ditt kom jeg til å tenke på en boks jeg kjøpte for en stund siden som bare ble satt litt bort og det var MSM. Nå kunne jeg tenke meg å prøve denne, men jeg ser at den har gått ut på dato for noen måneder siden. Hva tror du om dette? Tror du jeg kan bruke den alikevel? Igjen.. flott, flott blogg og gratulerer med en slik utrolig vilje til å endre livsstil både til deg selv og dine. Det er nok ikke siste gangen jeg kommenterer denne siden :))

Annema

11.jan.2010 kl.17:53

Bolla. Oj, det vet jeg sannelig ikke. Kanskje du kan spørre leverandøren? Dette er jo et pulver som jeg tviler på mister sin virkning eller har noen skadelig virkning etter at datoen har gått ut. Men kanskje verdt å sjekke likevel. Takk for kjempehyggelig tilbakemelding, kjekt med nye lesere. Hilsen Annema

Grønn og Skjønn

11.jan.2010 kl.20:20

Flott blogg med mange spennende oppskrifter! Har du lyst til å bli en del av "Bevisste bloggere" så kan du lese mer her: http://gronnogskjonn.blogspot.com/2010/01/bevisste-bloggere.html

Bente

12.jan.2010 kl.10:11

Hei. Takk for en fin i og inspirerende blogg, jeg koser meg når jeg leser innleggene dine. Dette liker jeg.

Hilsen

Bente

Annema

18.jan.2010 kl.09:59

Bente: Tusen takk!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits