060110: Årets første supersmoothie!

Jeg er i gang med min morgensmoothie - og det føles veldig godt. I dag tidlig lagde jeg denne, etter inspirasjon fra Green Smoothie Girl i videoen for et par innlegg siden. Kanskje ikke den mest flatterende fargen på en smoothie, men jøjemeg så mye godsaker den inneholder. Også så frisk som den smaker! Først helte jeg litt vann i blenderen. Så dyttet jeg ned et par stooore never ren fersk spinat. En neve sitronmelisse (som mot alle odds har overlevd jula i vinduskarmen), en halv lime, et stykke fersk ingefær, et par store spiseskjeer hempfrø, en spiseskje bipollen, et par desiliter frosne bringebær, 1/2 - 1 moden banan, en liten neve gojibær.....og hmmmm......tror det var det hele. Så kjøres maskinen i gang til alt er godt moset. Tilsett vann avhengig av hvor kraftig blender du har. Som du så på videoen kan det også lønne seg å kjøre det grønne først, slik at du er sikker på at konsistensen blir myk og god. SKÅL, dere!

8 kommentarer

Cecilie

07.jan.2010 kl.11:27

Fin beholder! Hvor har du kjøpt den? Skal begynne å jobbe igjen på mandag, etter endt mammapermisjon - og tenker å lage stor porsjon morgensmootihie og ta med :-)

Lilly

07.jan.2010 kl.15:46

Hei
Først og fremst; takk for en inspirerende blogg!!
Og så lurte jeg på, får du tak i økologisk spinat? Eller kjøper du vanlig?Jeg får selv kun tak i ikke-økologisk (bor på bygda), men det lønner seg vel likevel? Jeg har hørt at salat inneholder mye sprøytemiddel.
På forhånd takk for svar!

vandana

07.jan.2010 kl.17:28

hei, du har ei finn blogg.hilsen

Karianne

07.jan.2010 kl.17:44

Takk for supre smoothietips:)

Jeg drikker smoothie selv hver morgen, men kan bli mye flinkere til å tilsette forskjellig grønt.

Bruker du en Blendtec blender? Noen idè om hvor jeg kan få tak i en til grei pris, lønner det seg å bestille fra utlandet til tross for toll??

Min vanlige blender sliter tungt til tider, så hadde vært greit med litt kraftigere saker;)

Lill

07.jan.2010 kl.18:57

Nå har jeg nettopp laget gulrotkake med cashewkrem. Dvs jeg kjørte sammen de fleste ingrediensene. Kjøpte ferske dadler da de i pakkene ofte er tilsatt ekstra sukker. Har aldri brukt dadler før, men du verden så søtt!! Jeg kjørte alt til mos.. Leste ikke oppskrifta nøye nok, men smaken ble utmerket! Skikkelig nam! Og det samme med kremen. Har satt kakesmørja i kjøleskapet i håp om at den stivner litt før jeg fortærer den..:) Er deilig å starte året sunt!

Lise Christin

07.jan.2010 kl.21:26

Hei.Var inne på hjemmesiden til green smoothie girl. Der fant jeg en fin oppskrift på sunt godteri. Det var kokosolje, agavesirup, rawsjokolade og mandler. Jeg gjorde litt annerledes jeg smeltet rundt 100g cocosa og 2 ss carob, 2 ss kakao, litt bjørkesøt, litt vaniljepulver. hakket walnøtter, mandler, paranøtter, hasselnøtter og hadde dette i en lav boks med en god del kokos, så helte jeg den flytende blandingen over. Dette var kjempenydelig.

Silje Silje

07.jan.2010 kl.21:36

Flott blogg du har! Nå har jeg lest alle innleggene dine, kommer til å følge deg fast videre, du var kjempeinspirerende. Ønsker meg en sånn tørkemaskin jeg nå *ler*

Annema

07.jan.2010 kl.22:15

Cecilie: Den kjøpte jeg på Pytt & Panne. Kostet nesten ingenting og jeg har 3-4 stykker liggende i skuffen og bruker dem hver dag.

Lily: Jeg tror ikke jeg har sett mye til økologisk spinat, men det finnes nok. Norsk spinat er vel ikke så veldig sprøytet (håper jeg), men viktig å skylle godt under springen uansett.

Vandala: Tusen takk

Karianne: Jeg skrev en artikkel på bloggen min i høst da jeg kjøpte blender. Kjøpte min Blendtec hos UK Juicers i England. Det er vel det billigste stedet jeg har funnet den. Jeg elsker min blender. Den durer og går hver dag og gjør en fantastisk jobb! Kunne ikke klart meg uten den nå.

Lill: Så digg det hørtes ut. Å ja, dadler er supersøtt - så smak deg frem så det ikke blir for søtt.

Lise Christin: Så bra. Fint å skape egne varianter av godteri. Utrolig mye godt man kan lage av rå ingredienser.

Silje: tusen takk. Kjempehyggelig å høre!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits