080110: En solskinnshistorie om hvetegress!

Jeg har skrevet om hvetegress tidligere, men det fortjener å bli tatt frem, om og om igjen. Hvetegress blir ofte kalt for "en gave til menneskeheten". Ikke uten grunn. For hvetegress tilfører kroppen alle næringsstoffene vi trenger, det renser og avgifter kroppen, balanserer metabolismen vår, styrker immunforsvaret og tilfører oksygen gjennom klorofyllet. Ekte naturlig livskraft! Hvetegress inneholder 19 aminosyrer, inkludert alle de 9 essensielle. Her kan man virkelig snakke om at mat er medisin (ref. Hippocrates eget utsagn). Og det er derfor ikke så rart at hvetegress er en veldig viktig del av behandlingen når man kommer til Hippocrates Institute i USA. Det var da også Dr. Ann Wigmore (grunnleggeren av HIppocrates) som tok i bruk hvetegress i sin behandling og gjorde hvetegressets healende egenskaper kjent i moderne tid.

Jeg har lenge hatt ambisjoner om å dyrke hvetegress selv. Det er ikke mye man trenger for å komme igang; frø, litt jord og en spirekasse. Og en juicer. Dette er uten tvil den aller beste måten å få i seg alle de fantastiske næringsstoffene på. Men så langt har jeg ikke kommet. Men kanskje jeg setter i gang en vakker dag. Inntil videre nøyer jeg med å blande inn hvetegresspulver med vann og litt eplejuice hver morgen. Jeg har prøvd ulike varianter hvetegress - og akkurat nå tar jeg Kamutgress, som sies å være "kongen i hvetegressfamilien". Foreløpig tar jeg en stor måleskje hver morgen, men har planer om å øke til to ganger daglig snart. Ønsker du å prøve hvetegress selv anbefaler jeg at du er forsiktig i starten. En halv måleskje om dagen den første uken bør holde, så kan du øke på etterhvert som du kjenner at kroppen tåler det og detox-symptomene ikke er for kraftige. 


Jeg har en liten SOLSKINNSHISTORIE  å fortelle, som bare bekrefter hvilke healende effekt hvetegress har på kroppen vår. Mitt yngste barn var veldig plaget av Mollusker bak knærne. Dette pågikk over et år. Det forverret seg i fjor sommer med store blemmer som det stadig vekk gikk hull på. Hun blødde og følte veldig ubehag med dette. Jeg prøvde mange ulike vindunderkremer - og ingenting hjalp. Ei heller legen kunne gi meg noe som hjalp. Mollusker skyldes et virus i hudens ytre lag og vil gå over av seg selv etterhvert som immunforsvaret klarer å ta knekken på viruset, men det kan ta tid. I fjor sommer møtte jeg Anna Maria Clement fra Hippocrates Institute på et seminar her i byen - og hun anbefalte meg å bygge opp immunforsvaret til barnet ved å bruke hvetegress. Problemet var bare at jeg ikke fikk i henne den grønne drikken min. Etter et søk på internett fant jeg frem til australske Dr. Wheatgrass  og deres produkter som består av kremer og juicer laget av spirer fra hvetegress. Og spirer vet vi jo er noe av det mest kraftfulle naturen kan gi. I følge Dr. Wheatagrass er spirene fra hvetegress mye mer livskraftig enn selve gresset. Jeg fant frem til en leverandør av produktene i England og bestilte både Dr. Wheatgrass sine Supershots og Skin Recovery Cream. Så begynte jeg behandlingen; en teskje Supershots et par ganger daglig og smøring av kremen på molluskene morgen og kveld. Resultatet kom nokså fort. Etter et par uker var alle molluskene helt borte. Jeg jublet! Siden hvetegress er så styrkende fortsatte jeg å gi alle barna en teskje med Supershots hver dag (smaker godt) - og det har jeg lyst til å fortsette med. Jeg håper noen oppdager disse produktene og begynner å importere til Norge snart. Men mest sannsynlig blir vel dette ansett som legemidler?! Du kan neppe selge et produkt i Norge (som virker) og i tillegg kalle det for Dr. Wheatgrass? Eller hva tror du?

Her er et bilde av molluskene da jeg begynte behandlingen.


Og her er resultatet etter noen uker. Det eneste som er igjen er et lite arr etter en av de største molluskene.

36 kommentarer

Sigrun

09.01.2010 kl.12:32

Tusen takk for påminnelsen om hvetegress. Jeg har et glass fra Pure Planet stående, men det har blitt litt glemt i det siste, for jeg har fått dilla på spirulina :)

Nå skal jeg blande meg en drink med en gang!

Anita

09.01.2010 kl.12:33

Så kjekt å høre om hvordan naturlige råvarer fra naturen kan hjelpe.

Prøver å få i oss litt "gress" her i huset også. Eldstemann på fem drikker. Blander det med eplejucie eller granateplejucie og vann. På toppen tar jeg en skje med olje (Okinawa hvis jeg har råd..). Så er det om å gjort å drikke opp først....

Kjenner du til den basedannede drikken Basosan som de selger på supernature? Tror du det å drikke "gress" er nok for å rette opp syrebalansen i kroppen (lever på sukker... :-( )?

Annema

09.01.2010 kl.12:50

Sigrun: I dag begynte jeg å gi barna litt hvetegress fra Kamutpulveret mitt. Begynner med liten dose og mer eplejuice, så øker vi på etterhvert. Har som mål å gi dem litt hver dag før frokost.

Anita: Det er jo helt supert! Jeg har ikke hørt om drikken du nevner. Hvetegress sies jo å inneholde "alt" og er ekstremt oppbyggende for kroppen vår. Om det er nok avhenger nok av utgangspunktet. Har man en forsuret kropp eller er syk må man sikkert ta andre ting også i tillegg til å endre på dietten. Dette er jo veldig individuelt. Jeg har hørt at de fleste også bør ta Chlorella for å fjerne forurensningen som vi konstant omgir oss med, samt opplagrede tungmetaller. Høres ut som du er kommet langt på vei uansett. Annema

Karianne

09.01.2010 kl.13:05

Så flott at dere fant noe som hjalp:) Jeg jobber i barnehage og har vært borti slikt utslett der.

Var innom å leste litt om produktene til Dr Wheatgrass og det høres spennende ut. Men så vidt jeg fant ut er klorofyllet fjernet fra Supershoten, fordi deres forskning konkluderte med at den ikke hadde noen funksjon i kroppen. Også litt rart at den er holdbar så lenge som inntil to år synes jeg.. Men har lyst å prøve ut den sprayen på hendene mine, hvor jeg i perioder er plaget med eksem. Kremen inneholdt endel parabener, så den står jeg over.

Ellers bytter jeg på å bruke Kamutgress og bygggress som morgendrikk på tom mage, en halvtimes tid før smoothien min.

Merket du noe forskjell på den Supershoten i forhold til "vanlig" hvetegress? Noe sterkere effekt eller noe sånt?? Lurer bare på om det gjør noe forskjell for oss som er vant til å drikke ting som smaker litt rart;) Skjønner at den kan være lettere å få i barn. Igjen takk for tips:)

Annema

09.01.2010 kl.15:25

Karianne: Ja, det leste jeg. Jeg tviler på at den har så lang holdbarhet. Min ble kastet nå nettopp, fordi den begynte å blir dårlig. Jeg satser uansett på kamutgress/hvetegresspulver fremover, det blir for tungvindt å bestille fra utlandet. Sprayen og kremen har jeg fortsatt. Jeg har ikke tatt supershots selv. Jeg har gitt den til barna - siden de ikke ville ha "det grønne". Men nå er det tomt - og de begynner å bli mer åpen for "grønne smaker". Jeg tror vel egentlig jeg ville valgt rent kamutpulver/hvetegresspulver eller enda bedre ferskjuicet hvetegress. Annema

09.01.2010 kl.16:11

Drikker og kamutgress/hvetegress hver morgen :-)Har lyst å dyrke selv, men har så dårlig plass i leiligheten min. Såg en mann på you tube som dyrket selv, hev det opp i en blender sammen med vann, og silte det gjennom sånn nøttepose og drakk det, kanskje du kan prøve det :-)Takk for gode tips, råd og inspirasjon :-)

Angela

09.01.2010 kl.22:28

I so love looking at your blog... and wish I understood Norwegian so I could read it! I frequently have visitors to my blog who find my site through yours, and I appreciate that very much. I only wish I could enjoy what appear just lovely recipes, sharings, and rich information. You clearly have much creative vitality... more power & well-being to you, m'dear! :))

Annema

09.01.2010 kl.23:10

Smil. Jeg har faktisk også sett den filmen på youtube, for lenge siden. Sprek gammel mann - og han gir hvetegresset all æren for hvordan han føler seg i dag. Det er sikkert mulig å gjøre det i blendtecen, men du får nok ikke ut maks. Kanskje verdt å prøve likevel. Har forresten sett at de har en sånn minijuicer med sveiv hos UK Juicers, så vi får se.

Angela: Thanks a lot! I didn´t know you were visiting my blog! I appreciate a lot! Maybe I start giving you a short resume in English. Not a bad idea! Thanks again. You have a lovely blog yourself. Annema

Silje

09.01.2010 kl.23:21

Fantastisk!! Jeg tar Purley Greens jeg.

Randi

10.01.2010 kl.00:01

Jeg har dyrka hvetegress og spist et halvt års tid. Nå i jula har jeg lært å dyrke på "iransk vis" av en iransk venninde. De får hvetekorn til å spire og gro uten jord, så du kan spise det hele. Det er enda mer næringsrikt. Legg i vann hvetekorn 1 døgn, legg dem så på en skål og dekk over med et gassklede gjennomtrukket med vann til det begynner å spire, sett så lyst. Pass på å vanne men hell av overflødig vann. Når det beynner å bli grønt, kan du spise. Prima i salater.

se inn på www.goplatinum.no/livingfood. Hippokrates Power er gull verdt.

Annema

10.01.2010 kl.17:06

Silje: Jeg har også prøvd Purely Greens, veldig bra. Jeg bytter litt mellom rent hvetegress og greens for å få litt variasjon. Chlorella og spirulina tar jeg hele tiden.

Randi: Wow, så flink du er! Takk for supert tips. Kanskje jeg skal prøve. Har du merket noe på kroppen etter at du begynte med hvetegress? Spennende å høre om andres erfaring. Annema

Lilly

10.01.2010 kl.23:28

Takk for all den interessante informasjonen du legger ut. Det er gull verdt og svært inspirerende.
Forresten, ble så nysgjerrig på den drikkeflasken din? Er den uten giftstoffer? Hvor har du i så fall fått tak i den?
På forhånd takk for svar!

Annema

10.01.2010 kl.23:39

Lilly: Tusen takk! Det vet jeg faktisk ikke om den er. Jeg har hatt den veldig lenge. Kjøpt hos Pytt & Panne. Veldig praktisk flaske. Billig. Annema

Hans

11.01.2010 kl.07:39

TO ANGELA: You can copy the norwegian text and go into google translate (search on translate on google) and paste it.

Kjersti

11.01.2010 kl.21:42

Hei!

Vet du om hvetegress kan ha noe effekt på arr etter mollusker? Jeg er på utkikk etter noe som kan bygge opp huden igjen, da jeg hadde dette viruset for mange år siden..

ET LIV I BALANSE.

12.01.2010 kl.00:07

Kjersti: Det vet jeg ikke. Jeg har derimot hørt fra flere at NuSkin kan vise til gode resultater ved bruk av Galvanic Spa apparatet på områder med arr. Mulig det kan være noe, men det bør du kanskje sjekke ut nærmere. Link: http://www.nuskin.com/intercom/productDetail.do?prodId=97003867

Annema

Gro

19.01.2010 kl.14:33

Hei, og godt nyttår!

Jeg lurte på hvordan Greens of Kamut smaker sammenlignet med Purely Greens? Jeg kjøpte nemlig Chlorella i pulverform for en stund siden, og det smaker rett og slett grusomt! Purely Greens synes jeg smaker veldig godt blandet med eplejuice og vann, og jeg orker ikke presse i meg Kamut om det ikke smaker like godt.

ET LIV I BALANSE.

19.01.2010 kl.23:20

Gro: Ikke så lett å si. Jeg tror smakssansene forandrer seg en del etterhvert. Jeg synes ikke kamutgress smaker så ille lengre, rett og slett. Men jeg må fortsatt blande inn litt eplejuice for å få det ned. Chlorella klarer jeg ikke ta i pulverform. Jeg kjøper chlorella i små tabletter - og svelger 12 om dagen (ingen smak). Det samme er det vel med spirulina. Jeg foretrekker i kapselform, selv om det sikkert er best å ta det i pulverform. Jeg tipper at kamut ikke smaker noe dårligere enn Purely Greens, nokså sikker på det. Men inneholder ikke Purely Greens kamut eller hvetegress? Du kan vurdere å drikke opp Purely Greens og deretter ta en runde med kamut - og bytte litt på. Annema

Robin

09.04.2010 kl.19:01

Hejsann du :) Jeg har nettop bestilt meg kamutgress og jeg ser du anbefaler å starte rolig med en halv måleskje til dagen. Dette er kansje et dumt spørsmål, men hvor mye er en halv måleskje i spiseskjeer?

ET LIV I BALANSE.

12.04.2010 kl.11:43

Robin: Det pleier å følge med måleskje. Hvis det ikke gjør det så vil jeg begynne med 1/2 teskje et blandet ut med vann og litt eplejuice. Hvis du ikke merker noe ubehage er det bare å øke på til en teskje per dag. Annema

Liv Henriksen

18.04.2010 kl.07:45

Hei,

Kan du sende meg internettadresse hvor du bestilte supershot og skin recovery cream?

Mvh Liv

ET LIV I BALANSE.

18.04.2010 kl.22:33

Jeg besilte fra England. Husker ikke helt fra hvilket nettbutikk. Men her er i allefall en som har produktene: http://www.wheatgrassforlife.com/

robin

22.04.2010 kl.20:58

Det fulgte med måleskje ja :) Fikk kamut-pulveret.. dritgodt jo. Overraskende. Hvem er forresten hu dama på banneret øverst på siden? Hun som sitter med noe i hver hånd.

ET LIV I BALANSE.

23.04.2010 kl.09:50

Robin: Det er ikke meg, såpass kan jeg si. Annema

Veronica

23.04.2010 kl.20:59

Hei.

Jeg har nettopp kjøpt meg Wheat Grass Organic, Leaf Powder fra Life Stream...

Jeg lurer på om dette er et bra produkt? Det er så mange sorter å velge mellom likeså mange forskjellige leverandører.. Hvordan skal man vite hva som er et bra produkt og ikke? Inneholder alle det samme?

Irene

23.08.2010 kl.13:39

Hei!

Jeg har datter på 21 år som har hatt nå Psoriasis i noen år;-) Men ingen kremer har hjulpet henne ennå! Kanskje dette kan hjelpe henne?

Silje Silje

10.09.2010 kl.10:01

Har begynt med Kamut nå, og det merkes utrolig godt på kroppen at dette er bra greier!

silje

22.11.2010 kl.13:37

hei!

jeg har begynt med dette produktet. men så lite peiling som jeg har,så begynte jeg rett på ei teskje daglig. og jeg har vært skikkelig dårlig til tider,men superkvalme og løs mage-kan dette ha noe med hvetegress å gjøre? visste ikke det var detoxende.. og jeg har myye skitt i kroppen min siden jeg sliter med matintoleranse og holder på med behandling for candida og lekk tarm..

Susan

11.03.2011 kl.18:39

Skal prøve å lage liniment av dette på samme måte som jeg gjør med eføy. datteren min er plaget med mollusker. Bruke oljen til å smøre på, skader ikke å prøve! løper til butikken for å kjøpe hvetekorn!!! :))))

Tusen takk for tipset!
Jeg visste ikke hvetegress hadde detox effekt.... auda - jeg er nemlig gravid (en bør visst ikke detixe for mye akkurat da...) Får gjøre litt mer reaseach! :)

Elin

28.04.2011 kl.13:31

Hei!

En flott blogg med mange gode tips dette :-) Det var herjeg først leste om hvetegress. Jeg visste ikke hva det var, men hadde fått beskjed av en healer at jeg skulle ha det. Etter å ha lest her, bestilte jeg dr wheatgrass supershot til meg selv og datteren min. Ganske umiddelbart etter vi startet å bruke det, ble vi kvitt de stadige forkjølelsene vi har hatt siden tidlig i høst, og vi har ikke vær plaget av det siden.

Jeg er sykepleier, akupunktør og healer selv, og tar inn for salg det jeg synes er gode produkter. Jeg bestemte meg derfor for å prøve å ta inn dr wheatgrass supershot, dr wheatgrass skin recovery cream og wheatgrass grass powder fra Pines. Det var ganske dyrt å fortolle, men jeg prøver nå for å se om det er interesse for disse produktene. Hvis noen har lyst å bestille noe, kan det gjøres på min mail: eleboe@online.no Jeg har foreløpig ingen nettbutikk, så varene blir sendt i postoppkrav. Jeg har mine to praksiser i Balestrand og på Leikanger, og produktene kan også kjøpes der.

Håper det er ok at jeg skriver dette på bloggen, selv om det er litt reklame.

Ragnhild

16.09.2011 kl.20:21

Du skal begynne veldig lavt, med bare en knivsodd :) Så øker man etterhvert. Det er nok kroppen som reagerer med detox reaksjoner fordi den ikke fikk tid til å venne seg til produktet.

Ragnhild

16.09.2011 kl.20:25

Jeg har hørt at kamut ikke smaker så ille, det er hvetegress etter det jeg har forstått. Har lest at det ikke er ille på smak, og at det fint lar seg blande med vann. Hadde hatt det i eplejuice for sikkerhets skyld :)

Karl

03.10.2011 kl.15:02

Jeg tar hvetegress sammen med spirulina og chlorella - 1 tsk hver dag. Et tips: bland det med eplejuice, da smaker det bedre.

Karl

17.10.2011 kl.16:38

Sjekk forresten ut www.foodz.no, der selger de det billigste hvetegresset i Norge, så langt jeg kan se.

- Karl

Tore

23.02.2013 kl.12:45

Det billigste hvetegresset jeg har sett er hos www.naturalis.no i Norge. Kun 125 kr for 250 (i tillegg er det organisk). Mye annen billig supermat som spirulina, chlorella, byggress og tørkede bær der også.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

46, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits