030110: Nyttårsfortsetter med nytt kosthold og supersmoothies?

Hvordan går det med dere? Hvordan føles kropp og energi etter jule- og nyttårshelgen? Jeg har kost meg med både rå og ikke rå mat, men det har ikke vært de helt store utskeielsene. Så kroppen føles ganske bra. Men jeg kjenner at jeg gleder meg til hverdagen nå starter igjen. Til rutiner, regelmessig trening og sunnere mat. Blant annet gleder jeg meg til å komme tilbake til mine grønne smoothies til uka. Da er det kjekt med litt ny inspirasjon. Jeg har skrevet om Robyn og GreenSmoothieGirl tidligere, men det skader ikke å nevne det flere ganger. Her er noen flere smoothie-videoer fra henne. Ikke heng deg for mye opp i de konkrete ingrediensene hun bruker, men ta dette som inspirasjon til å lage noen nye varianter og til å bruke mer superfoods i smoothiene dine - og til å gjøre dine smoothies enda mer næringsrike. Ha en super start på uken dere! Jeg ønsker hverdagen hjertelig velkommen!

Og her kommer litt superfood-smoothie-inspirasjon:

6 kommentarer

Lise Christin

04.jan.2010 kl.16:42

Hei

Jeg følger ivrig med på bloggen din og jeg må si du er veldig inspirerende og en får så mange gode tips og oppskrifter. Jeg er enig med deg at det er godt julen er over. For min del har jeg vært veldig usunn i jula og merker det på kroppen veldig. Så jeg startet med en grønn smoothie til morgen i dag og middagen var en stor salat med nøtter og egg. Jeg har forresten prøvd bee pollen fudge, de var rågode. Har meldt meg på matkurs som Linette skal ha i juni og det gleder jeg meg til. Tenker det blir bra å kunne se, lukte og få en skikkelig innføring i hva rawfood er. Ellers takk for en fin blogg.

Lise

Annema

04.jan.2010 kl.19:40

Lise Christin: Takk for hyggelig tilbakemelding. Ellers kan jeg på det varmeste anbefale Madhu´s Magiske Mat i Sørkedalen. Hun har stadig vekk små matkurs - og da vil du få en fin innføring i hva raw food er og en magisk smaksopplevelse. Jeg kommer til å være med på noen av hennes kurs fremover. Hilsen Annema

renpenedelsten

04.jan.2010 kl.21:24

Hei

Som en god start på året vil jeg gi deg ti fingre i været og en fin og stor takk for alt det fine du har skrevet i året som var, gleder med masse til alt det som skal komme.

Godt å høre at julen har gått fint for seg, det må være rom for alt i slike høytider. Det kan bli litt for mye av det gode når høytidene bringer familier sammen, og når familien kommer sammen, skal man kose seg, og å kose seg betyr mat og drikke og det som er. Det har gått veldig fint for min del, har spist for det meste rått, og alle er forståelsesfulle, blir en del spørsmål, men det er jo bare fordi de prøver å forstå, og da er det veldig fint å lese om andre som også trenger litt ekstra albuerom i jula, da man liker å ta vare på seg selv med maten man spiser og det kan kreve litt ekstra oppmerksomhet. Så lenge man tar det med ro, tenker positivt, lytter, forteller og deler, så går det som regel veldig fint.

Hilsen Lise H

ET LIV I BALANSE.

04.jan.2010 kl.23:20

Renpenedelsten: Så hyggelig melding. Jeg fikk kjenne på akkurat disse tingene i jula selv - og synes det er herlig å høre at du har et så avslappet forhold til det hele og at du tør og klarer å stå i den beslutningen du har tatt for deg selv og din helse. Jeg var nokså avslappet i julen og spiste det jeg hadde lyst på. Litt mindre rått enn vanlig, men kroppen min ønsket seg hele tiden tilbake til det den trives best med, nemlig lett og en stor grad av rå mat. Men som mamma til en haug med unger, med svigermor på besøk, som gjest på rakfisklag, som vertinne for den tradisjonelle pinnekjøttfesten osv.osv. syntes jeg også at det var litt problematisk å sjonglere med både norske julemattradisjoner og rawfood (mange munner som skal mettes og gjøres fornøyde her i huset....). Norsk julemat er så langt fra rå mat som man kan komme - og det å takke nei til alt dette ble for mye for meg akkurat nå. Det er nesten som å takke nei til den norske jula!? Men et sted må man jo begynne. For første gang har jeg virkelig fått kjenne på hvor inngrodd norske juletradisjoner og mattradisjoner generelt sitter i den norske folkesjela. Det å spise salat istedetfor juleribbe er nesten som å banne i kjerka! Jeg føler meg litt frem. Så, det å ha med seg en stor salat til rakfisklaget var annerledes nok for meg denne jula. Og å sette en grønn salat på bordet julaften. Rå sjokoladesnadder gikk forøvrig rett hjem alle steder (enkleste sak i verden, ikke sant?) - så dette får være mine første skritt på veien mot en delvis rå jul. Neste jul tipper jeg at jeg tar et skritt videre i å bryte mattradisjonene. Hjelp, tør jeg virkelig det! Smil og godnatt fra Annema

Lise

06.jan.2010 kl.10:17

Hei. Måtte bare svare tilbake igjen:) jeg var ikke helt rå hele ferien, for jeg er ikke helt rå, det er for det første litt skummelt å sette seg selv i en boks, og folk har en tendens til å henge seg opp i det en gjør, hvis jeg allerede er plassert i en boks. når jeg var på 1.juledags lunsjen til venner av mamma og pappa, hadde jeg med egen mat, det ble en del spørsmål og typen kommentarer, som; du skal vel ikke ha dette, du spiser vel ikke dette, du kan vel ikke spise dette. de tilbød meg maten, men samtidig, før jeg hadde fått svart, trakk de det tilbake, fordi de hadde bestemt seg for at jeg ikke kunne, ville,skulle, burde. det var litt spesielt, for det virker som om når noen ikke vet hvordan de skal tilnærme seg det at jeg har med egen mat og ikke spiser det resten spiser, så må de poengtere det høyt og understreke hva jeg skal og ikke skal, uten at jeg har fått svare for meg. men når jeg fikk svare for meg så sa jeg at jeg kan spsie akkurat det jeg vil, men jeg velger å ikke spise det, fordi kroppen min trives best uten visse ting og med innspill av mange andre ting.men jeg spiser ikke hundre prosent rå, det er viktig å kjenne etter på hva kroppen faktisk trenger, noen dager så trenger jeg en varm suppe:) men jeg tenkte på at det ble enklere for meg, fordi jeg har ingen å ta hensyn til, som barn og andre jeg skal servere for. for mamma ble det 1 person mindre å lage mat til siden jeg fikset meg selv, men det blir helt annerledes når en er mor, vertinne osv akkurat som som deg, så er det ikke like lett og det handler jo om å respektere hverandre også oppi det hele.men fine innslagene du hadde er utrolig fine, og et stort steg, da en har mange andre rundt seg som sitter på sitt. så man tar det steg for steg, alt til sin tid:)

ET LIV I BALANSE.

06.jan.2010 kl.10:41

Lise: Veldig enig med deg. Et skritt av gangen. Men jeg har aldri før kjent det sånn på kroppen at jeg er annerledes, men det gjordet jeg altså i julen - selv om jeg faktisk (som deg) spiste det jeg hadde lyst på. Akkurat nå føles det deilig å være tilbake til hverdagen og mine vanlige shakes, smoothies, supper og salater. Smil. Hilsen Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits