311209: Godt nyttår kjære lesere!

Akkurat nå har jeg gjort masse forberedelser til kveldens nyttårsmåltid! Det blir ikke noe kjøtt her i år. Men det blir masse lett mat og god sjømat. Og flere små retter utover kvelden; for eksempel kamskjell med salat, broccoli, granateplekjerner, rosiner og sort oliven - krabbeklør med godsaker til - risotti med champignon og scampi og torsk på rødbetepure. Desserten har jeg ikke kontroll over, den står noen andre for.

Når gjestene kommer får de litt champagne og denne nesten rå oliventapenaden. Den smaker himmelsk og har også vært en gjenganger her i hele romjula. Jeg får aldri nok av den: Sorte stenfrie olven (jeg bruker alltid soltørkede oliven kjøpt i ferskvaredisken på Meny) * en god olivenolje * en teskje kapers * fersk hvitløk * pepper * salt * fersk timian * litt sitronsaft. Kjøres til tapenade i blender eller stavmikser. Jeg serverer tapenaden sammen med mine tørkede brød med gresskarfrø og Wasa Delicate Thin Crisp med rosmarin og salt.

Da gjenstår det bare å ønske dere alle en fantastisk nyttårsfeiring. Jeg gleder meg til mer blogging i 2010 og håper at dere er med meg videre. Godt nyttår!

7 kommentarer

Sara

31.des.2009 kl.16:00

Høres fantastisk godt ut. Godt nytt år!

Ada

31.des.2009 kl.16:59

Godt nytt år til deg, Annema!

God klem fra Ada ;-)

Annema

01.jan.2010 kl.01:57

Tusen takk til dere begge! Annema

lizz

01.jan.2010 kl.17:59

Godt nyttår :)

kristin

03.jan.2010 kl.01:07

Gooodt nyttår :D i stavanger ble det pinnekjøtt ja :)

Christina S

03.jan.2010 kl.19:35

Godt nytt år, Annema! Nå er vi enige i familien. Grunnet astma/allergiproblemer og en datter som går med mye vondt i magen - starter vi uten melk, med mindre gluten og sukker. Jeg fikk boken jeg ønsket meg: "Kjernesunn familie", og den har gitt masse inspirasjon. Jeg håper å hente massa herifra også! Inntil nå har jeg bare vært en som har sklidd med fra "Sense of Style" og latt meg imponere over energien din og matrettene på denne bloggen. Nå skal det skje litt mer. Vi starter så godt vi kan og jeg har lovet barna deilige kaker... Har du et forslag på melkerstatning? Hun liker ikke soyamelk eller rismelk... og trenger noe til frokostblandningen (som skal bli hjemmelaget). Takk!

Annema

03.jan.2010 kl.21:35

Har du prøvd å blande sukkerfri soyamelk med rismelk med vanilje? Evt lage mandelmelk som jeg har oppskrift på siden her? Jeg elsker mandelmelk, mens ungene liker rismelk med vaniljesmak. Ønsker deg lykke til, en spennende tid foran dere. Og jeg garanterer at dere vil merke en effekt dersom dere klarer å være standhaftige. Hvis du går inn på Kjernesunn Familie sin nettside kan du også laste ned elektroniske bøker derfra, de koster ikke så mye penger. Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits