311209: Romjulssnadder

S var 2009 nesten over. Jeg hadde ambisjoner om blogge mer i julen, men det har rett og slett ikke blitt tid. Det har vrt aktiviteter nesten hver dag, nesten for mye av det gode. Og mye sosialt her i heimen. For frste gang har jeg kjent p kroppen hvor fargels julen er i matveien. Det gr stor sett i kjtt i alle varianter; ribbe, svor, flesk, pinnekjtt, poteter, rakfisk osv.osv. Julaften er det tradisjonelt svineribbe her i huset - og den tradisjonen mtte jeg holde i r ogs. Men for frste gang satte jeg ogs en salat p bordet. Det ble et stykke ribbe p meg ogs, men ogs masse salat. Det fungerte helt greitt (selv om svigermor sikkert lurte p hva jeg drev p med). I tillegg serverte jeg ovnsstekte rotgrnnsaker til ribben. Det fungerte ogs helt fint. Jeg lagde min egen riskrem i r i tillegg til den tradisjonelle, basert p oppskriften fra Kjernesunn Familie. Generelt synes jeg det har vrt ganske krevende holde seg til et rtt kosthold i julen. Men jeg har hatt et avslappet forhold til det og ikke latt meg stresse av det. Jeg vet at det er lett komme tilbake til mitt vanlige liv p nyret. En annen ting som er greitt erfare er at kroppen faktisk reagerer nr jeg prver meg p gamle matvaner. Dette har jeg skjnt er ganske vanlig nr man har spist lett og rtt en stund. Jeg merker det noks umiddelbart i halsen (immunreaksjon), i magen og p energinivet - spesielt nr jeg spiser kjtt, ost og andre melkeprodukter. For meg er det et bevis p at kroppen min trives best med et lett og grnt kosthold. Her er noen bilder fra min jul:

Julefrokostene er ikke alltid like lette komme seg gjennom. Men n er jeg tilbake her; med mine trkede bokhvetefr, glutenfri havregryn, mandelmelk, friske br og trket fiken. Nam.

Tre ganger i julen har jeg laget den r sjokoladekaken dere har ftt oppskriften p tidlgiere. Det har vrt en ganske stor suksess. Det interessante er at den smaker litt forskjellig fra gang til gang. Jeg hadde nok litt mer r kakao i disse gangene for f en sterkere sjokoladesmak - og det var skikkelig digg.

Jeg har ogs laget denne sorbeten flere ganger - ogs den til stor glede for mine gjester, bde store og sm. En av mine bittesm gjester fikk ikke nok av denne og forsynte seg flere ganger. Og gojibrene gikk ned p hykant. Det tar bare minutter lage denne i min Blendtec. Frosne br, moden banan, litt vann, fersk appelsinjuice kjres i blender til sorbetkonsistens. Bruk mer vske hvis du ikke har en like kraftig blender. nsker du en stere smak kan du tilsette mango eller agavesirup. Pynt med bananskiver og masse gojibr p toppen. Noen valgte ogs spise denne som saus til sjokoladekaken.

Rotgrnnsaker p julaften! Her ser du stpotet, rdbeter og sellerirot kuttet i biter, smurt inn med en god olivenolje, krydret med salt, pepper og masse fersk timian. Kjempegodt!

Min dessert p julaften. Riskrem kokt p brun ris, vann, kokosmelk og vanilje. Hakkede mandler p toppen. Jordbrsaus lages av frosne jordbr som er tint og delvis blendet sammen med litt agave.







Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits