231209: Rå julesjokolade

Jeg prøver å ta igjen litt for min "fraværenhet" på bloggen. Derfor flere artikler i dag. Det er litt stille fra leserne mine også, men håper at dere alle er med ennå?

Her kommer omsider en sjokoladeoppskrift til dere. For, i går lagde jeg en runde med deilig rå sjokolade. Så nå har jeg litt snadder å tilby til julens gjester. Oppskriften er som følger:

* Ca 1 dl rå kakaosmør smeltes i vannbad. Jeg koker opp vann i en kasserolle og setter en mindre kasserolle eller bolle oppi det varme vannet. Kakaosmøret smelter ganske fort.
* Rør inn 2 spiseskjeer rå agave nektar
* Ca. 1 dl rå kakao, evt 1/2 dl rå kakao og 1/2 dl carobpulver for en mildere smak
* 1 1/2 spiseskje lucuma (kan sløyfes)
* En knype himalayasalt
* Evt vaniljepulver etter smak


Du kan tilsette hva som helst av smakstilsetninger til sjokoladen, eksempelvis chili, cayenne, gojibær, kanel, mynte, sitronmelisse, sitronskall eller appelsinskall fra økologiske frukter osv.osv. La stå på fint fat i kjøleskapet. Dekk til. Og nyyyt.


5 kommentarer

heidi

23.des.2009 kl.10:36

Hei AnneMa! Ville bare ønske deg en riktig god jul! (Jeg må desverre innrømme at jeg fortsatt savner din flotte mote-blogg, da...., snufs) Håper du har det bra, at det går fint med fotograferingen og at du får en fantastisk jul! Stor klem fra Heidi

Peter

23.des.2009 kl.13:14

Hey! Oppskriftene dine virker knall. Men som fersking på "spesialmatfronten" føler jeg meg litt lost når det kommer til å handle inn ingrediensene. Derfor har jeg et juleønske: en artikkel om hvor de kule tingene er å få tak i :)

Ellers, ha en riktig god jul!

Hilsen Peter

Annema

24.des.2009 kl.00:22

God jul til deg også, Heidi. Livet går videre, nye og mer spennende muligheter vettu. Men jeg har hatt mye glede av min erfaring som moteblogger. Alt man gjør kommer til nytte i livet.

Peter: Det kan jeg gjerne, men jeg handler stort sett alt fra sanabona.no, super-nature.no, Røtter (St.Hanshaugen) og GojiKing i UK. Annema

Ninian

30.jan.2010 kl.12:52

Sukk.. Jeg prøver å være med, men siden jeg fortsatt ikke får til å legge deg til som venn, går det litt i glemmeboken desverre.. =/ Oppdaterer meg i blandt da, og driver å leser gjennom siste måneds innlegg nå. =) Like bra som alltid! =D

ET LIV I BALANSE.

04.feb.2010 kl.11:19

Tusen takk. Mulig jeg har fått venneforespørsel, men har ikke sjekket. Skal sjekke...Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits