211209: Status kål-chips

Hvordan går det med dere der ute? Stresser du før jul? Jeg kaver litt må jeg innrømme. Men nå er alle julekort sendt, de aller fleste julegaver i boks (mangler kun en), mat er handlet inn, surkål av rødkål er nettopp laget, dehydratoren durer og går med diverse godsaker inni osv.osv. Målet mitt er å kunne gire helt ned sammen med barna på lillejulaften. Og akkurat nå ser det ut til at jeg skal klare det. Et skår i gleden akkurat nå er at et barna mine er blitt syk. Fryktelig vondt i halsen og feber. Så nå er jeg i gang med MMS-dråper og det homeopatiske midlet Engystol  (fra apotek). Forhåpentligvis har vi henne på beina igjen før julaften.

Så var det kålchipsen min. Jeg må innrømme at jeg ikke er helt i mål med den. Jeg har laget en variant med litt olje og himalayasalt. Det er godt, men ikke helt det jeg er ute etter. Akkurat nå står det en dose og tørker i dehydratoren med en saus laget av mandler, dill, soltørkede tomater og krydder. Tror den blir god, men ikke god nok. Skal holde dere informert hvis jeg finner en oppskrift som er veldig bra! Ellers har jeg marinerte gresskarfrø i tørkemaskinen (oppskrift kommer). Og et brød laget av grønnsaker, frø og mandler som jeg ennå ikke vet hvordan kommer til å smake. Jeg har planer om å lage eplekake av quinoa, sjokoladekake, rå sjokolade, rå marsipan, rå rødkålsalat og diverse andre godsaker til jul - og forhåpentligvis er det flere enn bare meg som har lyst til å smake på disse godbitene. For første gang kommer jeg til å sette en grønn salat på middagsbordet julaften (i tillegg til standard julemeny). Det blir spennende å se om flere enn jeg forsyner seg av den. Jeg kommer med flere artikler i dagene som kommer, for nå er jeg i gang med matlagingen igjen. Endelig.


4 kommentarer

22.des.2009 kl.00:42

hvor i nordland er du fra?=)

Lill

22.des.2009 kl.13:48

Hei!

Jeg blir mer og mer interessert i kosthold og blir like inspirert hver gang jeg leser bloggen din! :)

Har lyst til å lage bipollen fudge, men lurer på om bipollen har noe slags sukker i seg, vet du det?

Ha en fortreffelig jul!! :) Gleder meg til å lese mer neste år!

Julehilsen fra Lill

Annema

22.des.2009 kl.21:25

Lill: Bipollen inneholder ikke sukker, men det er mulig det er noe naturlig sukker i..... Fudgen blir passe søt etter min smak. Lucuma har en fin søtsmak. God jul til deg også. Annema

N

30.jan.2010 kl.18:32

Hva slags kål bruker du til kålchips´n?

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits