121209: Rismelkkakao med kanel-te!!!

I disse førjulstider er det viktig å ta seg tid til litt ekstra kos. Jeg observerer at jeg har "glipper litt" i det siste.  Jeg har det mye mer travelt enn før og da er det lettere å ty til kjappe løsninger. I tillegg består juleforberedelsene og julen av så mange fristelser - og da opplever jeg det som ekstremt vanskelig å holde seg til en raw livsstil. Men det er helt greitt. Jeg får ikke dårlig samvittighet av den grunn. Jeg bare konstaterer at sånn er det. Men i hovedsak foretrekker jeg å holde meg til den livsstilen som jeg og kroppen min trives best med, nemlig mest mulig grønt, frukt og rå mat. Her om dagen fikk jeg smake et supert "alternativ til julegløgg" da jeg som snarest var innom Supernature i byen. Det var kjempegodt! Dette må jeg prøve, var det første som slo meg. Og nå har vi prøvd, selv om jeg ikke aner om innholdet er helt riktig. Men både barna og jeg var enig i at dette var veldig godt. Og en av jentene ønsker med seg denne på termos neste gang hun skal på tur med skolen.

Oppskriften finner dere under bildene.
te

te1

te2

Drikken er ikke helt rå, men er et veldig godt alternativ til den som ikke tåler melk og et godt alternativ til saft, tradisjonell kakao og gløgg.

Rismelkkakao med kanel-te.
Rismelk med sjokoladesmak
Vann
Yogi Classic Cinnamon (Yogi-te med kanelsmak)
Evt ekstra søtning: palmesukker, stevia, yaconsirup, honning eller agave

Varm rismelken (ca. 1/2 liter) og litt vann (1 glass) forsiktig opp. Rør i 1 ss rå kakao eller mer, avhengig av hvor kraftig kakaosmak du ønsker. Legg 1-2 poser kanel-te oppi kasserollen, avhengig av hvor sterk kryddersmak du ønsker. Ønsker du en søtere smak kan du tilsette litt palmesukker eller annen type søtning. La stå en stund slik at teen får mulighet til å sette en sterk kryddersmak på drikken. Jo lengre den får stå jo sterkere blir kanelsmaken. Rismelk med sjokolade inneholder sukker (cane sugar), så jeg har tenkt å prøve å lage denne drikken ved å bruke usukret rismelk, rismelk med vaniljesmak eller kanskje ved å bruke hjemmelaget mandelmelk. Mulighetene her er mange. Du kan også tilsette rosiner og hakkede mandler for å få en enda mer "julete" smak. Eller kanskje gojibær for en litt mer eksotisk touch?

Rå kakao får du kjøpt på nett og etterhvert hos flere og flere helsekostbutikker. Yogi-te finner du også i helsekostbutikker og velassorterte matbutikker (Ultra, Meny, Centra osv). Palmesukker har jeg ikke så mye erfaring med, men det er også å få kjøpt flere steder nå. Palmesukker lages av nektar fra palmer og skal være et veldig bra alternativ til hvitt sukker med betydelig lavere GI enn både sukker og agave.

4 kommentarer

Angeli

13.des.2009 kl.16:23

Nydelige bilder, og må si at det frister å prøve ut denne her :-)

elve

13.des.2009 kl.18:28

Denne lagde eg i går kveld og det var nydelig ;) og koffeinfritt

Green-EcoMom

13.des.2009 kl.19:58

ååhh! Denne vil jeg prøve en dag.

Jeg drikker Classic teen hver dag på jobb nå når det nærmer seg jul, og har ofte tenkt på å ta en boks med meg hjem for å teste ut noe godt, så nå gjør jeg det. Takk!

vaarloek

20.des.2009 kl.15:58

fantastisk tips!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits