071209: Rå pepperkaker!

I helgen prøvde jeg meg på å lage pepperkaker på raw-food-metoden. Jeg lagde ikke så mye, siden dette kun var en liten test. Og de ble skikkelig gode! Julesmaken er absolutt tilstede. På bildet under er pepperkakene nettopp ferdige, men jeg prøvde også å dehydrere dem i ca 15 timer. De ble litt tørrere på overflaten, myke inni - og søtsmaken og "julesmaken" ble enda mer intens. Men altså ikke noe must. Mer julesnadder følger etterhvert. Oppskriften finner du under bildet.
pepper

Oppskrift på rå pepperkaker:
2 dl mandler (mine var bløtlagt over natten og tørket i dehydrator til de var tørre)
1 spiseskje rapsolje
4 ferske dadler eller tørkede bløtlagte dadler
2 teskjeer kanel
Litt ingefær (krydder)
15 nellik, knust i mortel til de er helt malt (evt bruk malt nellik)
Litt salt (jeg bruker Himalayasalt)
1-2 spiseskjeer honning (jeg bruker kaldslynget honning). Prøv deg frem hvor søtt du ønsker kakene.

Kjør mandlene i foodprocessor med S-kniv til de blir så malte som mulig. Mine mandler ble ikke helt finmalte, da måtte jeg i såfall brukt blenderen min eller en krydder-/kaffekvern. Tilsett olje og dadler. Kjør videre. Tilsett salt og krydder og kjør videre. Pass på at massen blander seg godt. Tilsett honning til slutt, litt av gangen. Smak deg frem. Massen skal være passe "kladdede" slik at du klarer å trykke den utover en fjøl og trykke ut kaker i små former. Spis kakene som de er eller sett i dehydrator til du oppnår ønsket konsistens.


8 kommentarer

Onionhead ^^

07.des.2009 kl.13:33

Ha en suuper dag! ^^

Lisa

07.des.2009 kl.14:17

NAM!! Disse gleder jeg meg super masse til å lage, takk som deler!! :):)

Tonje H

07.des.2009 kl.14:46

Tusen takk for tipset. Skal se om jeg får tid til å teste dette :)

christina slette johnsen

07.des.2009 kl.17:35

wow! imponerende! :p

Cecilie W

08.des.2009 kl.10:49

Hei!

Har du noen e-post for å komme i direkte kontakt med deg?

Beste hilsen

Cecilie :)

Annema

08.des.2009 kl.13:01

annemarit@me.com

elve

09.des.2009 kl.17:12

Hei ! Eg har fulgt bloggen din ei stund nå og må seie at eg er utruleg imponert over det du gjør . Eg blir stadig inspirert .Du er knall flink og kommer til å bli super frisk , hvis du ikkje allerede er det da. ;) Eg meiner at eg las ein stad at du hadde tatt coaching utdanning , eg lurer på å ta denne sjølv , men driver først med litt research , i den forbindelse lurte eg på om eg hadde kunne fått spurt deg litt om din erfaring med utdanninga ? (over mail)

Gina

16.des.2009 kl.00:08

Lagde disse i dag og de smakte helt fantastisk godt! =)=)

Nå er de i ovnen på "dehydrating uten dehydrator". Droppet honningen og de var knallgode fordiom! Tusen takk for oppskrift!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits