051209: Bokhvete tabouleh

Tabouleh er en typisk libanesisk rett som tradisjonelt består av hovedsaklig bulgurhvete (inneholder gluten), urter og grønnsaker. Her har jeg laget en glutenfri raw-food-variant av tabouleh. Oppskriften kommer fra Hippocrates Institute. Jeg fulgte ikke oppskriften helt og holdent, siden jeg ikke hadde alle ingrediensene. Og jeg brukte heller ikke de samme mengdene. Men det er ikke så farlig. Godt ble det likevel. Og restene som ble til overs spiste jeg som mellommåltid dagen derpå.

Å få til denne retten krever en god del hakking. Så skjærefjøl og en god og skarp kokkekniv er en fordel. Dehydrator for å tørke den spirede eller bløtlagte bokhveten er også en fordel, men ovn kan sikkert brukes.
bokhvete
Bokhvete tabouleh på en seng av romanosalat. Kjempegodt!
bokhvete1
Oppskrift bokhvete tabouleh:
Mengde: ca 1 liter

ca. 4 dl spiret bokhvete (evt bløtlagt over natten), tørket i dehydrator 3-5 timer (evt i ovn)
2,5 dl finhakket rød paprika
ca. 2 dl fikhakket agurk
1,25 dl finhakket rødløk
1/2 dl finhakket fersk mynte

Dressing:
1 hvitløksbåt
2 teskjeer kelp pulver (dette hadde jeg ikke, kan droppes)
2 teskjeer kumin
Et lite stykke fersk ingefær
1,25 dl extra virgin olivenolje
3-4 spiseskjeer fersk sitronjuice
3 spiseskjeer vann
2-3 dråper flytende stevia ekstrakt (her brukte jeg litt vanlig steviapulver). Honning eller annet kan sikkert også brukes.
Evt mynte hvis ønskelig. Du kan også prøve deg frem med litt kvernet pepper. Kanel er faktisk også vanlig å bruke i taouleh, selv om det kan høres litt spesielt ut i denne sammenhengen.

Bland spire bokhvete, persille, rød paprika, agurk, løk og mynte. Kjør dressingingrediensene i blender til konsistensen er myk og jevn.

5 kommentarer

Leonora

06.des.2009 kl.14:29

Hei:)

Når du skriver "spiret bokhvete", betyr det at du allerede har spiret bokhveten (bløtlagt + spiret et par dager) før du legger den i dehydrator? Eller er det kun hele kjøpte bokhvete frø som du bøtlegger over natten og legger i dehydrator?

Annema

06.des.2009 kl.21:28

Leonora: Noen ganger pleier jeg å bløtlegge bokhveten i vann over natta og deretter tørke på 40,5 grader i dehydrator til de er sprø og tørre. Noen ganger lar jeg de i tillegg spire et døgn eller to til de får en bitteliten hale. Så skyller jeg og tørker jeg. Ved å bløtlegge settes spireprosessen i gang, men det beste er å spire helt ut. Men altså ikke alltid jeg har tid eller ork til det. Annema

Natasja

06.des.2009 kl.22:20

En kommentar som ikke har noe som helst med helsebloggen din å gjøre: Kommer du noensinne til å skrive moteblogg igjen? Jeg savner den! Den var en kvalitetsblogg!! Har ikke funnet noen erstatning for deg siden du forsvant, det er FRYKTELIG mye dårlig der ute...

Tonje H

06.des.2009 kl.23:22

Hei. Så fin blogg du har! Så spennende med matoppskrifter og liknende. Legger deg til på bloglovin jeg. Ha en fin kveld!

Annema

07.des.2009 kl.00:19

Takk for det Tonje!

Natasja; svaret blir nok nei. Jeg orker rett og slett ikke. Det ble for mye pes å holde seg oppdatert. Det føles mye mer riktig for meg å fokusere på mat og fotografering. Synd du ikke finner en erstatning. Men jeg takker uansett for tilbakemeldingen! Hilsen Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits