051209: Bokhvete tabouleh

Tabouleh er en typisk libanesisk rett som tradisjonelt bestr av hovedsaklig bulgurhvete (inneholder gluten), urter og grnnsaker. Her har jeg laget en glutenfri raw-food-variant av tabouleh. Oppskriften kommer fra Hippocrates Institute. Jeg fulgte ikke oppskriften helt og holdent, siden jeg ikke hadde alle ingrediensene. Og jeg brukte heller ikke de samme mengdene. Men det er ikke s farlig. Godt ble det likevel. Og restene som ble til overs spiste jeg som mellommltid dagen derp.

f til denne retten krever en god del hakking. S skjrefjl og en god og skarp kokkekniv er en fordel. Dehydrator for trke den spirede eller bltlagte bokhveten er ogs en fordel, men ovn kan sikkert brukes.
bokhvete
Bokhvete tabouleh p en seng av romanosalat. Kjempegodt!
bokhvete1
Oppskrift bokhvete tabouleh:
Mengde: ca 1 liter

ca. 4 dl spiret bokhvete (evt bltlagt over natten), trket i dehydrator 3-5 timer (evt i ovn)
2,5 dl finhakket rd paprika
ca. 2 dl fikhakket agurk
1,25 dl finhakket rdlk
1/2 dl finhakket fersk mynte

Dressing:
1 hvitlksbt
2 teskjeer kelp pulver (dette hadde jeg ikke, kan droppes)
2 teskjeer kumin
Et lite stykke fersk ingefr
1,25 dl extra virgin olivenolje
3-4 spiseskjeer fersk sitronjuice
3 spiseskjeer vann
2-3 drper flytende stevia ekstrakt (her brukte jeg litt vanlig steviapulver). Honning eller annet kan sikkert ogs brukes.
Evt mynte hvis nskelig. Du kan ogs prve deg frem med litt kvernet pepper. Kanel er faktisk ogs vanlig bruke i taouleh, selv om det kan hres litt spesielt ut i denne sammenhengen.

Bland spire bokhvete, persille, rd paprika, agurk, lk og mynte. Kjr dressingingrediensene i blender til konsistensen er myk og jevn.

5 kommentarer

Leonora

06.des.2009 kl.14:29

Hei:)

Nr du skriver "spiret bokhvete", betyr det at du allerede har spiret bokhveten (bltlagt + spiret et par dager) fr du legger den i dehydrator? Eller er det kun hele kjpte bokhvete fr som du btlegger over natten og legger i dehydrator?

Annema

06.des.2009 kl.21:28

Leonora: Noen ganger pleier jeg bltlegge bokhveten i vann over natta og deretter trke p 40,5 grader i dehydrator til de er spr og trre. Noen ganger lar jeg de i tillegg spire et dgn eller to til de fr en bitteliten hale. S skyller jeg og trker jeg. Ved bltlegge settes spireprosessen i gang, men det beste er spire helt ut. Men alts ikke alltid jeg har tid eller ork til det. Annema

Natasja

06.des.2009 kl.22:20

En kommentar som ikke har noe som helst med helsebloggen din gjre: Kommer du noensinne til skrive moteblogg igjen? Jeg savner den! Den var en kvalitetsblogg!! Har ikke funnet noen erstatning for deg siden du forsvant, det er FRYKTELIG mye drlig der ute...

Tonje H

06.des.2009 kl.23:22

Hei. S fin blogg du har! S spennende med matoppskrifter og liknende. Legger deg til p bloglovin jeg. Ha en fin kveld!

Annema

07.des.2009 kl.00:19

Takk for det Tonje!

Natasja; svaret blir nok nei. Jeg orker rett og slett ikke. Det ble for mye pes holde seg oppdatert. Det fles mye mer riktig for meg fokusere p mat og fotografering. Synd du ikke finner en erstatning. Men jeg takker uansett for tilbakemeldingen! Hilsen Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits