271109: Jordbærsmoothie med spinat og hampnøtter

Det er travle tider nå før jul. Livet mitt handler mye om fotografi om dagen. Det er mye å gjøre på skolen et par uker til nå. I tillegg har jeg en liten fotoutstilling ifm et privat (men stort) julearrangement nå til helgen. Det er intenst og ufattelig spennende, men det stjeler mye tid fra matlagingen. Akkurat nå kjenner jeg et sterkt behov for å lage mer mat og lage mer raw food. Jeg har store planer om å lage en del raw julesnacks fremover - og har også en del andre retter som står på lista mi over "ugjorte ting". Så jeg kommer med andre ord sterkere tilbake fremover mot julen.

I en hektisk hverdag blir det lett til at man spiller på gamle favoritter, som smoothies, frokost-granola og salater i ulike varianter. I dag tidlig ble det nok en frokostsmoothie - laget av det jeg hadde tilgjengelig; tinte jordbær - en banan - en presset appelsin - en stoooor neve fersk spinat - en neve sitronmelisse - en stor bit fersk ingefær. På toppen litt hakket sitronmelisse og et par spiseskjeer med avskallede hampnøtter (super fettkilde). For de av dere som spiser en del avskallede hampnøtter kan jeg tipse om butikken Røtter som har store pakninger til en rimeligere pris enn jeg har sett andre steder. De har også store poser gojibær til en konkurransedyktig pris.
pus
Pus har en tendens til å dukke opp når jeg tar bilder. Ikke rart hun er nysgjerring. Det kan kanskje se ut som hun smaker, men det rekker hun aldri.....synd for henne.

8 kommentarer

Lise Christin

27.nov.2009 kl.11:29

Hei Annema!

Det er kjempespennende å følge med på bloggen din. Jeg sliter også men en veldig sur kropp og er nå 15 kg overvektig(var 40kg i 2006). Men det er en lang vei. Jeg begynte på basisk mat i aug etter å ha tatt blodprøveanalyse. så gjennom sidene dine har jeg fått øynene virkelig opp på rawfood. Har veldig lyst på en skikkelig blender. Du anbefaler to stk, kan du si hva din kom på totalt med toll og evt uten rabatt? Har veldig lyst til å gå på kurset til Linette i april. Så utrolig lærerikt! Hilsen Lise

Green-EcoMom

27.nov.2009 kl.21:03

Spennende med julesnacks planer. Jeg har fått endel oppskrifter, men de krever dehydrator - noe jeg ikke har investert i, enda. Kan jeg gjøre det i ovn, og hvor lang tid vil det evt ta?

Ellers finner jeg mye inspirasjon her på sidene dine :)

God helg.

Stig

30.nov.2009 kl.10:36

Hei hei. Dette var en fin og inspirerende side:) Stå på!

Gina

30.nov.2009 kl.13:16

Til Green-EcoMom:) Jeg har heller ikke dehydrator; setter det bare på rist inn i ovnen, så tar jeg på litt under 50 grader på varmluft og lar døren være litt åpen. Pleier å la den stå like lenge som det står at den skal stå i dehydratoren, men sikkert lurt å følge litt med de første gangene da ovner kan være litt forskjellige. Lykke til!:)

renpenedelsten

30.nov.2009 kl.20:03

testet ut granateple og appelsin drikken din til lunsj idag, snek oppi litt Maca pulver også;)

Den så jo helt nydelig ut og smakte utrolig godt

Annema

01.des.2009 kl.09:20

Heisann. Jeg husker ikke helt hva blenderen kom på, men du må huske å legge på norske tollsatser. Lurer på om det ble rundt 800 kroner ekstra. Linette sitt kurs var et vendepunkt for meg. Det er et supert kurs å gå for å få en grunnleggende forståelse for hvorfor det er lurt å innføre mer raw food i kostholdet.

Så fint at du får dette til i vanlig ovn, Gina.

Renpenedelsten. Så bra. Maca gir jo rene energikicket, har en pose stående her jeg også.

Ingelill

01.des.2009 kl.12:18

Min blender Blendtec kom på tilsammen 4000 kr, hvorav 1000 kr var toll. Dette var fra ukjuicers i uk.

Marianne

08.des.2009 kl.02:08

Søtt bilde med pusen :D

Elsker smoothies, men har bare "vanlige" ingredienser som da er frosne bær, banan og det vi har av juice.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits