201109: God frokost med spiret bokhvete

Dagens frokost består av bokhvete som jeg har bløtlagt, spiret (til den får en liten hale), skyllet og deretter tørket i dehydrator. Resultatet blir crunchy bokhvete med masse livgivende næringsstoffer inntakt. Den kan fint oppbevares på benken i glass. Her har jeg blandet bokhveten med hakkede mandler (som også er bløtlagt/spiret, skyllet og tørket i dehydrator), tranebær, gojibær, rosiner, bananskiver, eplebiter - og selvsagt mandelmelk! Er det forresten noen av dere som vet om det finnes tranebær å få tak i som ikke er sukret?

Med dette ønsker jeg dere alle en fortreffelig helg!
mat
Egenkomponert frokostblanding med utgangspunkt i mandelmelk og spiret/tørket hel bokhvete. Glutenfritt, næringsrikt og supergodt!
pus
Rene vårstemningen utenfor synes pus. Men ikke la deg lure. Det er november her også.15 kommentarer

åslaug

20.nov.2009 kl.11:53

Tranebær uten sukker finnes på flere helsekostbutikker, bl.a. Røtter, Helios Colouseum. De kan også bestille til deg, dersom de ikke har det i sitt basis-sortiment. Kjøpte økologiske tranebær på helsekost ved Majorstukrysset forrige uke. Litt dyrt, men veldig gode og garantert uten nastities :) Takk for bra og inspirerende blogg!

solveig

20.nov.2009 kl.12:11

oi... her var det mange fine tips. kom innom bloggen vår og les innlegget 2012. Vi vil gjerne vite hva du tror ! Dette er kun 3 år til

maria

20.nov.2009 kl.13:14

dette så utrolig godt ut :)

Strikkelaura

20.nov.2009 kl.16:35

Kjøpte akkurat usukret tranebær på Helios på Sandvika Storsenter. De hadde flere typer, kjøpte ferske, ikke tørka. Utrolig bra utvalg det nå!

Karen

20.nov.2009 kl.22:56

Tusen takk for fine tips:)

DEnne gangen er jeg kort innpå linja for å be om ekstrainformasjon ... Jeg mener å huske at du lagde sjokolade (med stevia/agave) for flere måneder siden. Nå skulle jeg liksom omsider finne frem oppskriften din, men finner nå kun sjokolademousse og sjokoladekake. Husker jeg feil?

Ingelill

21.nov.2009 kl.10:03

Fant "ferske" tranebær på Ultra.

Sigrun

22.nov.2009 kl.09:49

Jeg fant ferske tranebær på COOP.

Hilde

23.nov.2009 kl.10:58

Tusen takk for fantstisk innholds- og lærerik blokk!

Hva med å bruke kokusmelk istedenfor nøttemelk?

Liv-Hanne

23.nov.2009 kl.12:30

Hei! Fantastisk å lese om din historie, fremgang og erfaringer. Selv er jeg 43 og trebarnsmor. Har vært gjennom en skikkelig dårlig periode av livet mitt. Ville egentlig sove hele døgnet. Det var slitsomt å gå fra sjåførsetet og bak i bagasjerommet i bilen. Har lagt om litt på kosthold, og beveger meg mer. Problemet er at jeg er ganske matlat. Er ikke interessert i matlaging, så alt bør være enklest mulig, så jeg har kjørt meg litt fast. Det blir gjerne til at jeg spiser de samme tingene om og om igjen, så går jeg lei, og dermed havner jeg utpå en mer usunn vei igjen. Vel, jeg trenger mer energi, er alenemor, driver eget firma, og har også en enebolig som trenger vedlikehold. Jeg VET av egen erfaring at mat kan fungere som medisin for kroppen, men den kan også ta knekken på en. Takk for inspirasjonen du sprer her på bloggen! Hvis du har noen tips om en god og enkel ende å begynne i.... f.eks noen bøker å lese... e.l., så på forhånd takk.

23.nov.2009 kl.21:42

Karen: Kanskje jeg aldri la ut den artikkelen om sjokolade? Jeg skal se etter. Sjokoladeartikkel blir det nok uansett før jul. For sjokolade hører julen til!

Liv-Hanne: Det er vanskelig for meg å si. Men et tips er jo at du kan begynne der jeg begynte, med å lese boken til Kjernesunn Familie. Kutte ned på sukker, gluten og melk. Det er i allefall en start. Kanskje sette deg noen små mål, for eksempel at du spiser salat til lunsj hver dag eller x antall dager i uka. Ikke være for ambisiøs, men ta et lite skritt av gangen..... Annema

musihus

24.nov.2009 kl.13:59

Kan du svare på disse 3 små spørsmålene om jenters romper og svare på bloggen vår? :)

Qs:

Hvor stort er for stort?

Hvilken truse er mest sexy på?

Hvordan ser drømmerompa ut?

Takk<3

kitty

30.nov.2009 kl.10:36

Hei! Er de store, ferske, amerikanske tranebærene sukret..? Disse er jo ikke så vanskelige å få tak i, eller?

Cathrine

13.jan.2010 kl.20:02

Heisann,

Koker du bokhveten først? Leser på pakken med hele bokhvetekjerner at den skal kokes for å bli kvitt fargestoffer - eller holder det å bløtlegge? Har du testet å tørke dette i ovnen - blir det et noenlunde ok resultat?

Hejdå!

Cathrine

ET LIV I BALANSE.

14.jan.2010 kl.13:18

Jeg koker den ikke. Det holder å bløtlegge ja. Men du bør kjøpe på helsekost, helst økologisk. Annema

Lars I halvorsen

27.jan.2011 kl.11:40

forstår jeg det riktig at du bløtlegger de? hvor lenge? så i dehydrator, kan du forklare fremgangsmåten om man ikke har dehydrator?

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits