191109: Immunboosters i svineinfluensatider

swineflu


Jeg er egentlig ganske lei av å lese om svineinfluensa - og hadde tenkt å spare dere for flere detaljer rundt dette. Men siden det opptar så mange av den norske befolkning tar jeg med dette også. For, da jeg endret mitt kosthold for en god stund siden var det bøkene til "Kjernesunn Familie"  som ga meg den største inspirasjonen til å gjøre forandringer. I en av bøkene og på nettet skriver de stadig vekk om sitt hjemmeapotek - og det kan kanskje være nyttig å vite hva familien sier om influensa i disse svineinfluensatider? For den kjernesunne familien har også blitt rammet. Begge barna deres fikk svineinfluensa samtidig - og da ble hjemmeapoteket umiddelbart tatt i bruk. Barna ble akutt syke med veldig høy feber, verking i kroppen og oppkast. I løpet av et par dager var begge friske og raske igjen - og de voksne ble ikke syke - så da blir jo jeg veldig nysgjerrig. Det er viktig å påpeke at familien også sier at man selvsagt skal kontakte lege når man blir veldig syk. Men her er hva de gjorde:

* Homeopatisk middel "Engystol": Brukes akutt og forebyggende mot influensa. Barna fikk 1 tablett hvert kvarter til symptomene avtok. De voksne satte i gang å ta 1 tablett hver time for å forebygge. Jeg har opp gjennom årene hatt veldig god erfaring med homeopatisk medisin for mine barn (feber, falsk krupp osv). De har alltid respondert veldig raskt på medisinen. Men siden vi aldri har hatt influensa så har jeg ikke prøvd Engystol (fra apotek eller homeopat), men jeg skal prøve å få tak i det nå for å ha det i bakhånden i tilfelle. Engystol inneholder visstnok laktose. Legg tabletten under tunga og la den smelte i munnen.

* Tilskudd av sink: Sink er et av de viktigste stoffene for immunforsvaret vårt og de fleste av oss får mest sannsynlig i oss for lite sink hver dag. I følge lege Knut Flytlie og hans bok "Vitaminer og mineraler"  skal voksne ha i seg inntil 200 mg sink hver dag, barn inntil 20 mg.

* Probiotika: Dette har jeg skrevet om før, men ikke glem at 70% av immunforsvaret ditt ligger i tarmen din. Er tilstanden i tarmen din dårlig er du mer utsatt for sopp, virus og bakterier. Så sørg for å bygge opp tarmen din. Da booster du opp immunforsvaret ditt samtidig. Jeg strør litt probiotikapulver under pålegget til barna når de spiser frokost. De merker ikke noe til det, smaker ingenting. Kjøpes på helsekost. Selv tar jeg en kapsel om dagen.

* Biocidin - grapefruktkjerneekstrakt: Den danske familien brukte dette da barna ble syke. Hjelper tarmen og styrker immunforsvaret. Denne har jeg aldri prøvd selv, så jeg kan ikke annet enn å be deg lese mer om den på nettet evt spørre på helsekostbutikken. Har du alvorlige tarmproblemer skal du være forsiktig med denne.

* Vitamin C: Det er omdiskutert hvor stor virkning vitamin C har i store doser, men den danske familien brukte i allefall Nascorbat. 500 mg Nascorbat hvert kvartel til tarmen selv sier fra at dosen er høy nok. Deretter trappet de ned. Selv bruker jeg naturlig C-vitamin i pulver som jeg rører ut i min immunboosterdrikk hver morgen. Jeg jobber med å finne ut om dette produktet selges et sted i Europa (blir for tungvindt og dyrt å bestille fra USA).

* Generelt - Styrk kroppen: Vi vet at vi i Norge med fordel kan spise mer frukt og grønt - og det er ikke noe nytt at mer frukt og grønt hjelper. Men det er ikke alltid så lett å få til. Den kjernesunne familien anbefaler produktene til Juiceplus. Jeg har ingen erfaring med disse, men de virker interessante å se nærmere på. Liker ikke at barneproduktene inneholder sukker....men det er kanskje det som skal til for å få barna til å spise det? Alternativet er å åpne de vanlige kapslene å blande i juice eller smoothie. Jeg har hittil gitt barna KidGreenz fra Animal Parade.

10 kommentarer

IK

19.11.2009 kl.14:30

Jeg syns du er så flink osm har forandret kosthold og livsstil på denne måten. Jeg har ikke ønske om helt å legge om til samme stil (selv om jeg ser mange fordeler), men kan du tenke deg å skrive en slags artikkel med 5 / 10 enkle tips? Som man kan sette i gang med uten å snu alt opp ned :)

Inger

19.11.2009 kl.14:45

Takk for supre tips, i morgen skal jeg strø probiotika under leverposteien;-) Tenkte å tipse deg og andre om en helt naturlig C-vitamin som selges på nettet i Norge. Laget av David Sandoval (som har lært mye av det han kan av Ann Wigmore) Se http://www.goplatinum.no. Kan virkelig anbefale både det og de andre produktene der.

Annema

19.11.2009 kl.15:45

IK. Det kan jeg godt gjøre. Nå som det er kaldt og vinter klarer jeg ikke være like "flink" med kosten. Jeg har heller ikke tid til å være like restriktiv som før. Det er mye lettere å leve raw om våren og sommeren. Men alle monner drar, så jeg skriver gjerne noen tips.

Inger: Så bra. Jeg kjenner godt til Sandovals produkter, men jeg visste ikke at de hadde et rent C-vitaminprodukt, men det har de jo selvfølgelig. Jeg skal se nærmere på det. Takk!

Nina

19.11.2009 kl.22:17

Hei. jeg spurte deg for en tid siden om du hadde noen å anbefale som kunne foreta en blodanalyse. Du nevnte Geir Rune Lislegaar i livingfoodnorway. Jeg har forsøkt å google han opp, men finner ikke noen nettside eller kontaktinfo (heller ikke på livingfoodnorway). Har du noe telefonnummer eller mailadresse til ham (evt nettadresse hvis han har fått ny arbeidssted)?

20.11.2009 kl.09:43

Nina: Merkelig. Adressen er http://livingfoodnorway.no/ - men jeg får ikke opp siden hans nå. Han heter Geir Rune Lislegård og holder til i Kongsberg. Søk i telefonkatalogen. Jeg har ikke vært i kontakt med ham på en stund, men skal prøve å sjekke ut. Annema

Natasja

22.11.2009 kl.13:08

Hva med omega-3?

22.11.2009 kl.19:24

Jeg tar omega-3 av krillolje - og barna får det samme. Annema

Nyskjerrigper

25.11.2009 kl.13:22

Hei

Hvordan stiller du deg mhp svineinfluensa vaksinen? Hvis man får tilbud om den, bør men ta den?

Hilsen Usikker

Frederik

11.01.2010 kl.11:44

Jeg bruger selv denne: http://www.netspiren.dk/pi/Nascorbat-syreneutralt-C-vit-500-gram-14333-532.aspx og har god erfaring med denne.

Mvh. frederik

HealthierEurope

25.04.2012 kl.16:37

Veldig fin og flott oversikt, men betaglukaner mangler. Beta 1,3 / 1,6 Glucan har vist seg i en rekke studier å aktivisere immunforsvaret og sette førstelinje forsvaret i beredskap. Wellmune WGP betaglukaner er det best dokumenterte betaglukan produktet på markedet og den best dokumenterte naturlige ingrediensen i forhold til effekt på immunforsvaret. Wellmune WGP betaglukaner er tilgjengelig i Norge gjennom produkter som ImmiFlex, ImmiMarine, ImmiNexin og Alva Cellulittkrem. Du kan lese mer om disse på HealthierEurope.info og se animasjon med norsk tale som viser effekten på cellenivå.

Betaglukaner hjelper bla immunforsvaret å gjenkjenne patogener og uønskede celler, som feks skadde celler og kreftceller, slik at de kan angripes. Video animasjon med engelsk tale på den nevnte websiden viser hvordan betaglukan setter immunforsvaret i stand til å gjenkjenne kreftceller som "non-self" og angripe dem.

Wellmune WGP har i gjentatte kliniske studier vist effekt og sin evne til å redusere mulighet for infeksjon og forkorte sykdomsforløp. Wellmune er også den enste naturlige substans som er dokumentert å redusere "åpen vindu effekten" toppidrettsutøvere opplever som en midlertidig svikt i immunforsvaret kort tid etter konkurranser og intens trening. I tillegg gir Wellmune lindring for symptomer på stress og øker effekten av en eventuell antibiotika kur. Noe som trolig vil være med å redusere faren for antibiotikaresistens, siden færre bakterier overlever kuren. Wellmune WGP fra ImmiFlex inngår nå i et større forskningsprosjekt i regi av EU for å dokumentere eventuelle effekter kostfiber har på immunforsvaret. Målsetningen er bla å utvikle funksjonell mat som i fremtiden kan være med å redusere faren for infeksjon og sykdom.

Mvh

Audun

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits