161109: Sukkerfrie "søtsaker" laget av superfoods

Superenkelt og superenkelt å lage! Supersunt! Og supergodt! Dette er min dypt bevarte hemmelighet. Jeg har holdt oppskriften for meg selv i en liten evighet nå. Men nå er det jo slik at godsaker som dette bør oppleves av så mange som mulig. Og oppskriften er heller ikke min. Så da deler jeg liksågodt herligheten med dere. For i hele 2009 har jeg laget bipollenfudge - og jeg blir aldri lei! Aldri! Småjentene mine elsker det - og kaller det bare for "Mammagodteri". 

På bildet har jeg lagd tre ulike typer fudge. Og jeg har prøvd å lage enda flere enn dette. Men jeg faller alltid tilbake på bipollenfudge (nederst til venstre på bildene). De er bare best! Oppskriften på bipollenfudge har jeg hentet fra crazy Kate Magic og den består rett og slett av like deler extra virgin kokosolje, bipollen, lucuma og litt annet småtterier. Oppskrifter finner du som vanlig under bildene. Bipollen skal være godt for så mangt, blant annet styrker det immunforsvaret og luftveiene. Det blir ofte kalt for "Naturens perfekte næringsmiddel", nettopp fordi det inneholder en lang rekke næringsstoffer og inneholder rett og slett alt man trenger for å overleve. Bipollen har hele 35% protein, rundt 18 ulike vitaminer, over 20 aminosyrer, ca 60 ulike spormineraler og er fullt av ensymer, co-ensymer, essensielle fettsyer og lav-gi-karbohydrater. Det er nok ikke mange som vet at bipollen er en av de få vegetabilske matvarene som inneholder alle b-vitaminer i tillegg til vitamin B12. Jeg har også lest flere steder at bipollen kan hjelpe på allergier og astmaplager, les blant annet her.

Lucuma er det nok ikke mange av dere som har hørt om. Lucumapulveret stammer fra en tropisk frukt fra Peru. I Peru er den veldig populær og brukes ofte til å smakssette iskrem! Den har en helt unik og spesiell smak, litt karamell- og vaniljeaktig. Frukten er svært næringsrik og inneholder høye nivåer av karoten, vitamin B3 og andre B-vitaminer. Jeg har flere ganger prøvd å blande inn lucuma når jeg lager rå sjokolade. Kjempegodt!

fudge1
Nam. Nam. Nam. Nam.
fudge

OPPSKRIFT PÅ BIPOLLENFUDGE:
* 200 gram rå, økologisk bipollen
* 200 gram lucumapulver
* 200 gram extra virgin kokosolje (smeltet i vannbad)
* 1/2 teskje himalayasalt eller havsalt
* 1 teskje purple corn ekstrakt


Smelt kokosoljen i vannbad. Rør inn lucumapulver, bipollen, salt og purple corn. Kombinasjonen av disse ingrediensene er for min gane helt fantastisk! Finn frem en boks, for eksempel en matboks. Legg en bit bakepapir i bunnen. Hell massen over og sett inn i kjøleskapet. Massen stivner etter kort tid og du kan skjære i passe store biter og oppbevare fudgen kaldt på glass eller i en boks. Jeg pleier også å la fudgen ligge i fryseren (spesielt hvis jeg lager mye av gangen).

Hvor kjøper jeg bipollen, lucuma og purple corn? Jeg har prøvd forskjellig, men synes varene fra Gojiking er både billigst og best. Husk å kjøpe den minste pakken purple corn og kjøp litt lucuma og bipollen av gangen (det er jo ikke sikkert din smak er som min). Men hvis du (som meg) finner ut at du ELSKER bipollenfudge er det bare å kjøpe inn. Jeg kjøper inn minimum 1 kilo bipollen og lucuma av gangen, men bare en liten pakke purple corn (varer lenge). Jeg har forresten også sett at det har kommet en norsk nettbutikk som selger lucuma.

På bildet ser du også annet snacks som "Camu Believe it" til høyre og "Bee Beautiful Bread" (øverst til venstre). Disse kommer jeg tilbake til. Promise.

15 kommentarer

Charlotte Madelen - USA 2010

16.11.2009 kl.10:58

Bli med i BLOGG VS BLOGG på bloggen min : )

mariahumor

16.11.2009 kl.13:27

Dette skal jeg prøve!

Strikkelaura

16.11.2009 kl.14:45

Jeg også, fikk pakkene mine fra Gojiking på lørdag. Så jeg kan bare mekke i vei :) Se utrolig godt ut!

Vibeke

16.11.2009 kl.15:02

Sikle.... skal prøves - takk for at du deler!:)

Mette

17.11.2009 kl.10:08

Jeg har jo smakt disse godsakene av deg før, og jeg kan bekrefte til alle at de rett og slett er nyyyyydelige. Nå har jeg endelig lagt inn bestilling på Gojiking selv og gleder meg til å lage selv.

Anita

17.11.2009 kl.10:45

Jeg blir stadig inspirert av deg, men er nok ikke RÅ nok til å kaste meg over oppskriftene. Men denne vil jeg prøve.

Du nevnte i ett innlegg tidligere at du ville skrive litt om hvilke kosttilskudd/superfood barna dine får. Kommer det? Synes det er ekstra interessant i disse nøff-nøff tider. Mine tre får omega 3, probiotic-tilskudd og multivitaminer.

Ingelill

17.11.2009 kl.13:11

Spennende oppskrift, MÅ prøves.

Men, purple corn extract, fant ikke det på gojiking, bare mel av purple corn. Er det ekstrakten eller melet du bruker i oppskriften?

Annette

17.11.2009 kl.15:00

Hei, jeg lurere på... når dere handler mat fra utlandet, må dere betale mye toll?

christina slette johnsen

18.11.2009 kl.19:56

mmmm ;)

Lisa

18.11.2009 kl.21:10

Bare lurte på en ting, snakket med en i dag som mente det var mye muggsopp i rå kakao. Har du hørt noe om det?

Annema

18.11.2009 kl.21:48

Lisa: Nei, det har jeg ikke hørt noe om.

Anette: Gojiking deler gjerne opp forsendelsen i mindre pakker, da unngår du toll.

Ingelill: Det heter kanskje ikke purple corn ekstrakt, det er pulver - så da har du nok bestilt riktg.

Anita: Høres ut som barna dine er godt dekket. Mine får omtrent det samme, gir dem også litt greenz innimellom (tyggetabletter med grønne grønnsaker).

Maren

21.11.2009 kl.18:00

Har lyst å prøve ut disse, men jeg er allergisk mot gresspollen. Det er vel ikke så lurt å kjøpe bipollen dersom jeg skulle reagere på dette i matlaging? Vet du om noe jeg kan bruke som erstatning for bipollen?

Therese

22.11.2009 kl.23:31

Nam, det ser godt ut og må prøves! Hvor lang holdbarhet er det på disse godsakene da? Oppbevarer du dem i kjøleskapet?

Hvor kjøper man forresten disse greenz som du gir til barna dine?

Silje

19.01.2010 kl.10:14

Det der vil jeg prøve! Må bare få bestilt alt som trengs først.

Wenke Høitomt

08.10.2012 kl.06:47

Hei!

Takk for flott inspirasjon! Mye nytt og spennende å lese... ;) Bi pollen - er det granulert? Ser at det kan fås kjøpt både som granulert og pulver.... En utfordring med nye ingredienser ;o)

Wenke

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits