141109: Rå og yummi eplepai med nøttebunn

Jeg har ikke glemt dere. Bare i tilfelle noen lurer. Uken har vært i overkant travel. Men nå er det helg - og da blir det endelig tid til å prøve nye raw-food-retter. I dag har jeg laget en eplepai med deilig nøttebunn. Herligheten står foreløpig i kjøleskapet og godgjør seg, så jeg kan ikke gi noen endelig dom over paien - men jeg (og mine små assistenter) har jo smakt meg frem i løpet av prosessen. Og jeg gleder meg, for å si det sånn. Jeg brukte litt av honningen på bildet, kaldslynget "Blomsterhonning" fra Valdres. Helt nyyydelig, fås kjøpt hos Røtter i byen.

Oppskriften finner du som vanlig under bildet.
eplekake

Oppskrift på rå eplepai med nøttebunn:

PAIBUNN:
* 5 dl nøtter. Jeg brukte en blanding av mandler og valnøtter, men du kan bruke alle typer nøtter og også frø (eks solsikkefrø)
* Kjør nøttene i foodprocessor til de er ganske finmalte.
* Tilsett:
* 5 ferske dadler, eller en blanding av dadler og rosiner (jeg gjorde det siste)
* 2 teskjeer kanel, muskatnøtt, 1 teskje vaniljepulver (kan droppes), litt salt og 1 spiseskje kaldslynget honning (jeg brukte honningen på bildet).
* Kjør foodprocessoren videre til du får en litt "sticky" blanding som du kan trykke ut i en paiform.

FYLL:
* Skrell 2-3 epler og 1 banan og kjør i blender sammen med litt sitron, 1 teskje kanel, litt vaniljepulver og 2 ferske dadler. Du kan muligens også prøve å bruke foodprocessor til dette, men da blir blandingen grovere med biter, men det er sikkert også godt. Når du bruker blender blir blandingen som en saus. Jeg rørte inn litt fiberhusk for å tykne den litt (kan sløyfes). Hell fyllet over fyllet.

PYNT:
* Pynt eplepaien med massevis av eplebiter rett før servering, hakkede nøtter, kanskje rosiner o/eller noen dryss med kanel. Bruk fantasien og det du liker.
 

2 kommentarer

Sara

14.nov.2009 kl.18:17

Hei annema!

Dette ser helt fantastisk ut. Har fulgt bloggen din siden i høst, og har fått masse inspirasjon og tips fra deg. Jeg har tom skaffet meg en blendtec, som jeg bruker daglig, og er sååå fornøyd med. Så tusen takk! Har du noen gode grønn smoothie tips uten frukt? Jeg følger ivrig med:-)

Annema

14.nov.2009 kl.23:28

Hei. Så utrolig hyggelig og inspirerende å høre! Jeg elsker også min Blendtec og hadde ikke klart meg uten nå. Jeg har nok ikke vært flink nok til å lage smoothies uten frukt ennå...men det kommer kanskje etterhvert. Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits