111109: Rå müsli med nøttemelk

Jeg har en ganske så travel uke, så jeg får ty til mine youtube-medhjelpere igjen. Her er Karen Knowler, kjent som The Raw Food Coach. Karen er en dyktig raw foodist fra UK (som jeg gjerne skulle vært på kurs hos). Her lærer hun deg hvordan du raskt og enkelt lager din egen rå müsli med nøtter, tørket frukt og fersk frukt. Den serveres SELVSAGT med nøttemelk. Og er du fortsatt i tvil om hvordan du lager nøttemelk følger video om det lenger ned. Supergodt og supersunt. Ha en superfin dag, dere!


15 kommentarer

Else

11.nov.2009 kl.18:43

Jeg har hørt at bitre mandlel frigjør blåsyre hvis du lager melk av dem. Bruker du bitre eller søte mandler når du lager melk?

Annema

11.nov.2009 kl.21:59

Jeg visste ikke at det var noe som heter bitre og søte mandler. Tror nok mine er søte. Det er i allefall helt vanlige mandler. annema

Else

12.nov.2009 kl.07:43

Hva er det som står på mandlene dine? Hvis det ikke står at det er søt-mandler er det som oftest ikke det, fordi de er mest populær (og dyrere)

Se denne linken: (står om blåsyre)

http://no.wikipedia.org/wiki/Mandelmelk

Lisa

12.nov.2009 kl.11:58

Nå er ikke jeg noen ekspert på mandler, men jeg kjøper også vanlige mandler på butikken. Jeg fikk en gang en bitter mandel i munnen som jeg ufrivillig spiste, og det var helt forferdelig.. Så jeg vil tro at man kan merke det hvis de er bitre? Men igjen, ingen ekspert:)

Annema

12.nov.2009 kl.12:13

Jeg har søkt bittelitt og leste et sted at det var den søte (og ugiftige) mandeltypen man finner i alle butikker. Det hadde jo vært nokså underlig om vi ikke hadde visst at mandler var giftig. Mandelmelk drikkes av utallige mennesker world wide, så jeg tror ikke dette er helt riktig. Les mer her:

http://www.vinogastro.com/Mandler.html

Milla

12.nov.2009 kl.12:23

Bitre mandler er noe helt spesielt, og brukes nesten ikke nå lenger. Jeg har en gammel tante som lager noe som heter mosspudding til jul, hvor hun bruker 2 finhakkede bitre mandler. Disse må hun kjøpe i Sverige fordi det er forbudt å selge i Norge. Så det vi får kjøpt i butikken her er vanlige mandler som ikke er farlige.

tinekatrine

12.nov.2009 kl.21:46

hvis man skal lage nøttemelk, kan man ikke bruke vann fra springen da? vannet vi har i springen i norge er da ganske reint?

Annema

13.nov.2009 kl.09:21

Jeg bruker vann fra springen ja.

Emma

13.nov.2009 kl.14:54

Hei!

Hvor kjøper du nøtteposen som du siler melken gjennom?

Lisa

13.nov.2009 kl.15:50

Et lite tips til de som ikke har nøttepose; De hadde ikke nøtteposer i noen av butikkene i byen, så jeg kjøpte en slags liten nøttepose (som egentlig er til te) til 20 kroner på en te og kaffe butikk. Fungerer kjempe fint :)

Vibeke

13.nov.2009 kl.19:06

Jeg bruker et kjøkkenhåndkle, fungerer helt fint det også:)

Annema

13.nov.2009 kl.21:22

Enig, man må ikke ha nøttepose. Noen av kjedebutikkene har vel også sånne vaskeposer som er veldig finmasket som man kan bruke? Ellers kan man også kjøpe stoff (hva heter det stoffet da?) og sy noen sømmer og feste i et bånd - så har man nøttepose. Sanabona.no har også nøtteposer, og det har også Mr. Sproutman....og mange flere på nettet. Annema

Strikkelaura

13.nov.2009 kl.22:19

Jeg bruker den posen som man siler bær igjennom (sånn når man skal lage saft eller syltetøy selv). Den fungere helt utmerket! 49 kr på Jernia med stativ.

sundt

03.apr.2010 kl.12:57

Vedr bitre mandler: Den blåsyren(går utifra det er det samme som cyanid) dere snakker om er ifølge meg det sunneste man kan få i seg av alle matvarer på jord,- fordi den forebygger kreft. Google: aprikoskjerner for å lese mer

Selv tar jeg 7 bitre aprikoskjerner gj.snnt per dag, normalt 14 i et jafs (ingenting inneholder så mye cyanid som aprikoskjerner. Aldri hatt noen negative helseeffekter av det

IKKE HØR PÅ MATILSYNET, de har forbydd rå-kumelk, sier det meste eller hva???

roald leven

21.apr.2010 kl.14:01

til sundt. Har lest worldwithout cancer og på andre sider. Hvor får du tak i aprikoskjerner?

Er jo blitt forbudt her også siden norske mattilsynet blindt følger det amerikanske som dikteres av stor-industrien og legemiddelindustrien. mvh Roald. Om du svarer meg på mail hadde jeg blitt takknemlig for det.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits