091109: Fargesprakende og rå fruktremser

Frukt kan brukes til så mangt. Det beste er selvsagt å spise frukten slik den er, fersk - rå og helt naturlig. Men hvorfor ikke lage snacks og sunt godteri av frukt som inneholder så utrolig mye smak og sødme. Her har jeg laget fruktremser av forskjellige frukter - og resultatet er fantastisk godt. Og ungene elsker det. Og du kan kanskje forestille deg reaksjonen når barna kommer med disse i matboksen sin? De mest populære fruktremsene er de røde, laget av jordbær. De guloransje er laget med utgangspunkt i mango. De mørke rød til høyre er også laget av jordbær, men tilsatt grønnkål. Ikke fullt så populære blant de små - men gode for en voksen gane. Og hvordan lager man så disse? Jo, man blender det man har av spennende frukter til en jevn og myk smoothie. Bruk fantasien! Lage fargesterke remser ved å holde deg til en farge, eksempelvis gule remser ved å blande mango, banan og appelsinjuice. Andre forslag; jordbær og kiwi - eple, appelsin og kanel osv.osv.  Smør den jevne smoothien utover et paraflexx-underlag på en dehydratorhylle. Så lar du fruktmassen tørke helt til den er gjennomtørket (12-15 timer) på 41 grader. Snu underveis og ta bort paraflexx-underlaget. Da vil du forhåpentligvis få en stor "fruktplate" som du løfter av og skjærer opp i tynne remser (som på bildet) eller som større plater som du ruller sammen. Fruktremsene er ganske søte, siden fruktsukkeret blir ganske konsentrert - så spis med måte. Men som vanlig; betydelig sunnere enn andre søtsaker! Oppbevar fruktremsene i en tett boks (eks kakeboks) eller et glass med lokk.
frukt1
Frukt kan nytes på så mange måter....
frukt2
Snacks helt uten raffinert sukker og tilsetningsstoffer...
frukt

11 kommentarer

<3 martinebugge

09.nov.2009 kl.10:56

oi, så smart!

Christine

09.nov.2009 kl.17:11

Det så godt ut! Hva er en dehydratorhylle, egentlig?

~SerendipityCat~

09.nov.2009 kl.17:37

Dette så virkelig godt ut, og utrolig fristende å lage! Men jeg har ikke noen slik dehydratormaskin da.. blir kanskje vanskelig å få til uten det?

Marianne

09.nov.2009 kl.17:47

Jeg tror jeg kan anbefale sure epler + sitron + litt salt.

christina slette johnsen

09.nov.2009 kl.18:23

kjempebra tips!! :D

Anne

09.nov.2009 kl.21:15

Stilig - og det så veldig godt ut! Men hva i alle dager er "paraflexx-underlag på en dehydratorhylle"? Kan man lage det i stekeovn på lav varme tro?

Annema

09.nov.2009 kl.21:37

En dehydrator er en maskin som tørker mat, dvs fjerner væske fra maten. Temperaturen stilles inn på max 41 grader for at maten fortsatt skal være "levende" og rå, slik at enzymer og næringsstoffer er intakt. Les mer om det på denne siden (det var her jeg kjøpte min maskin):http://www.sanabona.no/kjokkenutstyr

Jeg tror ikke dette går i vanlig stekeovn. En dehydrator har små åpninger rundt hele slik at væsken fordamper, samt en vifte som sender luft jevnt rundt i ovnen. Men det er lov å prøve med mindre mengder og se om det går. Why not. Annema

Deva

10.nov.2009 kl.11:49

Dette var veldig fristende. Dumt jeg ikke har en dehydrator.. Skulle likt å lagd dette til både min og ungen min sin sukkermunn :p

Scapa

10.nov.2009 kl.23:28

Ååååhhh det der er noe av det lekreste jeg har sett!!!! Skulle gjerne hatt meg en dehydrator, men noe sier meg at slikt koster peeng...? Så jeg får nyte synet her på bloggen din ;-)

Annema

11.nov.2009 kl.14:15

Så hyggelig å høre! Joda, dehydrator koster penger. Det er bare å begynne å spare.... (sanabona.no). Annema

tinekatrine

20.nov.2009 kl.03:35

hei, lurte bare på hvor du har kjøpt din dehydrator? :)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits