061109: Heftig rå sjokoladekake med bringebærsaus

Så var det omsider sjokoladekaken sin tur. Oh-la-la. Den har stått i kjøleskapet siden sist lørdag. Og mistenkelig nok har det forsvunnet omtrent ett kakestykke fra fatet hver eneste dag. Merkverdig!? Og det er ingen løgn å si at kaken smaker bedre og bedre for hver dag som går, slik at kakestykkene som forsvinner blir større og større...... Vel-vel, jeg får innrømme at synderen er meg, kaken smaker som myk konfekt og smelter i munnen. En ren nytelse, say no more! Oppskriften har jeg fått fra min venninne som har gått på ett "rått" kakekurs som jeg tror jeg må få vært med på en eller annen gang i fremtiden (når jeg får litt mer tid). Jeg drister meg til å røpe en modifisert oppskrift under bildet.

kake

kake

Kakebunn:
* Ca. 5 dl nøtter. Velg en type eller bland forskjellige typer. Jeg brukte en miks av mandler og valnøtter.
* 8-10 ferske dadler eller bløtlagte tørkede dadler
* Opptil 1/2 dl agave, yacon eller kanskje honning?
* En stor teskje vaniljepulver
* 1 dl extra virgin kokosolje, smeltet i vannbad
* 1 1/2 dl carobpulver og rå kakao (50/50). Evt velg en av delene.
* Bittelitt havsalt/himalayasalt


Kjør nøttene i foodprocessor til alt er godt blandet. Tilsett dadlene, salt, vanilje og agave/yacon eller hva du måtte bruke av søtning - og kakao/carob. Puls videre til alt er godt blandet. Tilsett til slutt kokosoljen. Noe som mangler? Smak deg frem. Trykk den litt "sticky" blandingen ned i en kakeform.

Topping:
* Ca. 7 dl usaltete cashewnøtter (rå, naturell)
* ca. 2,5 dl tinte jordbær (evt andre typer bær du har tilgjengelig)
* 1/2-1 dl agave/yacon eller kanskje honning
* 2 ss rå kakao og 2 ss carobpulver eller bare en av delene
* 1 - 1 1/2 dl kakaosmør smeltet i vannbad
* Bittelitt havsalt eller himalayasalt
* Vaniljepulver etter smak
* En skvis med sitron
* Evt litt vann eller appelsinsaft hvis for å få blandet alt sammen


Dersom du ikke har en kraftig blender bør du få malt cashewnøttene først på en eller annen måte. Jeg lager mel av cashewnøttene i min Blendtec Blender. Så tilsettes dadler, bær, vanilje, søtning, salt og sitron. Blend til du får en ordentlig kremete og jevn konsistens. Tilsett kakao og til slutt smeltet kakaosmør. Hvis du ikke har en kraftig blender kan det hende du må bruke mer væske - og da kan det være lurt å tilsette litt ekstra kakaosmør slik at du er sikker på at blandingen stivner til i kjøleskapet. Hell kremen over bunnen, spre den utover og sett inn i kjøleskapet. Kan stå lenge i kjøleskapet. Kaken er kraftig og inneholder mye fett i form av nøtter, kokosolje og kakaosmør - så dette er heller ikke den type mat du spiser hver eneste dag. Men akk så godt! Og mye sunnere enn mange tradisjonelle kaker! Så nyyyyt.

Jeg serverte kaken med hjemmelaget rå bringebærsaus og physalis. I ettertid har jeg spist kaken sammen med gojibær og bringebærsaus - eller rett og slett naturell! Ren nytelse! Say no more! På bordet satte jeg også en skål med granateplekjerner for den som hadde lyst på det (derfor er de med på bildet under).
saus

Oppskrift rå bringebærsaus:
* En pakke usukrede frosne bringebær, tint. Jeg mener å huske at jeg brukte litt tinte jordbær i sausen også.
* Kjøres i blender til de blir til saus. Spises som den er. Synes du sausen er for syrlig tilsetter du rett og slett litt agave eller dadler og kjører blenderen videre. Du kan også tilsette litt appelsin og/eller sitron hvis du ønsker det.

13 kommentarer

Vibeke

06.nov.2009 kl.09:26

Åh, dette passet perfekt - jeg driver å leter etter kakeoppskrift til 3-års feiring her i slutten av november.. Og sjokoladekake hører jo med til barnebursdag! Den så supergod ut - gleder meg til å prøve:) takk for at du deler!

Annema

06.nov.2009 kl.09:44

Jeg vet ikke hvor barnevennlig den er i smak, men du kan jo kanskje prøve å lage en testkake først. Det er jo mye sjokoladesmak i den, ikke alle små som liker det. Annema

monica

06.nov.2009 kl.14:50

åh den så fantastisk ut!

kan en magic bullet gjøre jobben her? vurdere å kjøpe en slik en brukt bare for å prøve meg litt frem.....

Christina Slette Johnsen

06.nov.2009 kl.17:58

OMG du er så flink og inspirerende. skulle ønske du kunne komme hjem til meg å kokkelere en gang i uken. hehe :D legg den ut på www.rawinorge.ning.no om du orker. er nok mange som vil slå kloa i disse oppskriftene ;D god helg

Lene

07.nov.2009 kl.15:33

Denne skal jeg teste! :)

Scapa

08.nov.2009 kl.12:45

Må bare si at jeg elsker å kikke innom bloggen din for å sikle over de lekre bildene du legger ut :-)

Alt du lager ser helt utrolig yummie ut!

Mette

08.nov.2009 kl.21:46

Ble litt skuffet over kaken min på lørdag Annema. Tror jeg vet hva som er årsaken (hihi). I alt stresset tok jeg en hel pose med jordbær i blandingen.... (hehe). Prøvde å smake til, men skulle naturligvis hatt mye mer agave og sjokolade i blandingen for å kompensere for alle jordbærene. Bedre lykke neste gang. Jeg vet jo at denne kaken er aldeles nydelig!

Annema

09.nov.2009 kl.11:06

Monica: Det er mulig at magic bullett klarer det. Det gjør uansett ikke noe om det er litt biter i kaken. Jeg lagde en slik kake nå i helgen og det ble litt små biter i den - men det var bare godt. Du må kanskje jobbe litt mer når du blender, eks riste litt i maskinen - stoppe den og hjelpe til et par ganger. Men det går helt sikkert fint.

Christine: Litt travle tider, men jeg prøver innimellom...

Mette: Jeg synes kaken var god jeg. Toppingen var veldig jevn og fin sammenlignet med min, nærmest som en fromage. Men du har nok rett i at det var mer jordbær som gjorde at toppingen ble så lys. Kaken smaker uansett forskjellig fra gang til gang - og det er morsomt å oppleve at det faktisk funker selv om man endrer litt på ingrediensene. Du kan nesten ikke bomme, det smaker bare annerledes. I helgen lagde jeg samme kake med mindre jordær enn angitt, men med appelsinjuice i tillegg (eller var det kun appelsinjuice?...husker ikke helt) - god ble den i allefall. I tillegg hadde jeg det travelt, så det ble litt større biter i bunn og topp. Gjorde heller ingenting. Så bare fortsett å eksprimentere du.

Akkurat nå kom jeg på at..... det står fortsatt en bit i kjøleskapet mitt (smil)....

Tuva

09.nov.2009 kl.12:48

Hei! Jeg har selv startet på syre/base-diett etter over ett år med en kropp som bare er sliten og trøtt, samt påvist candida. Men jeg blir veldig forvirret over hvilke matvarer som faktisk ER basedannede. Eks: Enkelte steder står det at en bør holde seg unna tørket frukt, mens andre steder igjen så anbefaler de rosiner og dadler, nettopp fordi det skal være så basedannede.(Jeg ser jo at du bruker tørket frukt endel, samt agavesirup, er dette ok med andre ord?)Cashewnøtter blir sterkt frarådet, mens andre steder er det nøytralt. Og poteter er ok, mens andre steder på nei-listen.Det samme med asparges, kikerter, bønner, erter osv osv. Hvordan finner du frem i jungelen?:) Sist, men ikke minst: Tusen takk for veldig inspirerende blogg. Jeg fatter nytt mot hver jeg svipper innom den!

Annema

09.nov.2009 kl.23:10

Tuva. Jeg vet. Ikke enkelt. Har vært gjennom de samme tankene. Jeg har etterhvert vært nødt til å se bort fra akkurat dette og bare kjenne etter hva som fungerer for min kropp. Så lenge jeg har det bra og ikke er syk spiser jeg en ganske høy grad av raw food hvor de tingene du nevner er en del av ingrediensene. Jeg er streng nok med meg selv slik det er nå. Hadde jeg vært enda strengere vil jeg sprukket og mistet motivasjonen. Men en ting er jeg nokså overbevist om; dersom man har et alvorlig helseproblem bør man kjøre en strengere diett enn det jeg gjør nå for å gjøre kroppen frisk igjen. Hadde jeg vært alvorlig syk nå (eks kreft) ville jeg prøvd å leve på dietten som Hippocrates Institute anbefaler, og da er de tingene du nevner nærmest fraværende. Så jeg tror bare man må finne sin vei - det som fungerer for meg fungerer ikke for alle osv. Lykke til videre. Annema

Eva

22.jan.2010 kl.20:35

Då har eg endelig etter lang tid der eg har hatt lyst til å lage denne kaka, fått gjort det. Eg forventa ikkje at det skulle bli så veldig vellykka, ettersom det er første gongen og utstyret er varierande. Eg fulgte oppskrifta med veldig få utskiftingar. Det som blei eit problem var å få malt nøtttene og dadlane til ein fin masse, og foodprocessoren holdt på å stryke med. Resultatet er at kaka ikkje er like fin som di, og spesielt nøtteblandinga i fylllet blei veldig store.. Så slik er det. Men bevares, no har eg akkurat smakt kaka og den er nydelig. Angra ikkje på at eg har laga den. No har eg verkelig godsaker å kose meg i helga. Og gleda meg spesielt viss den berre blir betre og betre for kvar dag :D.

Takk for oppskrifta du delte. Det er kjekt å prøve dette ut, og eg kjeme nok til å lage denne kaka fleire gongar, når eg har skaffa meg ein blendar til å ha ved siden av. :)

ET LIV I BALANSE.

25.jan.2010 kl.23:18

Så bra at det smakte godt. Det er jo det aller viktigste! Utstyret kommer nok på plass etterhvert. Og du får gjort mye med en god foodprocesser og stavmikser - samt en kvern. Lykke til videre. Annema

Amorine

26.jan.2010 kl.19:52

tok sin tid før jeg fikk testet denne godbiten, men.... NAM NAM NAM!!!

Den ble kjempegod! Lagde litt sorbet av frossne bringebær og jordbær til - ble en supergod dessert!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits