031109: Kremete gresskarsuppe med kokosmelk

S var det suppen. Ikke r, men 100% vegetarisk, glutenfri og melkefri. Og jeg m faktisk skryte av meg selv litt n, for den ble FANTASTISK god. Vi var seks voksne rundt bordet og det kom mange hyggelige ord om suppen. Alt av garnityr oppi suppen er derimot helt rtt; spirer, gresskarfr, masse finhakket og fersk koriander og litt finstrimlet purre. En skvis med sort pepper p toppen gjr ogs susen. Suppen ble servert med foccaccia for den som nsket det (ikke meg...smil). Hadde jeg hatt dehydrerte crackers tilgjengelig ville jeg selvsagt ogs servert det til suppen. Oppskrift p suppen finner du under bildet.
suppe

Oppskrift p gresskarsuppe (6-8 porsjoner):
* Terninger/biter skret ut fra 1-2 gresskar i medium strrelse. Ikke ta med skall, kjerner og marg - kun gresskar-"kjttet".
* Vann
* Et godt stykke fersk ingefrrot (jeg m ha brukt 4-5 cm av en rot)
* Et par spiseskjeer hakket fersk sitrongress (evt noen biter sitrongress fra glass)
* 2 purrelk, kun den hvite delen (den grnne delen hakker du til garnityr)
* 1-2 bokser kokosmelk
* 1 teskje himalayasalt eller havsalt
* 1/2 teskje hvit pepper
* Smak til med presset sitron eller lime og cayennepepper for en spicy smak


Legg gresskarbitene i en stor kasserolle sammen med ingefrrot, sitrongress og purrelk. Fyll p vann og/eller kraft til det dekker alt og litt til. Kokes opp. La koke til alt er mrt (ca. 10 minutter). La avkjle litt. Kjres i blender til suppen er myk og fin i konsistensen. Hell tilbake i kasserollen. Bland inn kokosmelk, salt, hvit pepper, noen gode dryss med cayennepepper til du synes suppen er spicy nok og presset sitron. Hold suppen varm, men prv unng koke den etter at du har tilsatt kokosmelk. Her m du hente frem smakssansene dine og husk p balansen mellom surt, salt, stt osv. Alle rvarer smaker ulikt fra gang til gang, s du M tilpasse til du synes suppen smaker fantastisk. Legg hakket purre, fersk koriander og gresskarfr i hver sine skler og sett p bordet sammen med suppen til gjestene dine. Kos deg masse!

13 kommentarer

tinekatrine

03.nov.2009 kl.23:52

tror faktisk jeg aldri har smakt noe med gresskar, men virket veldig godt.

Lill

04.nov.2009 kl.07:49

Jeg lagde gresskarsuppe for frste gang for etpar uker siden og det var utrolig godt! :) Den var ogs glutenfri og melkefri (dvs brukte havreflte). Er s gy med alternativt kosthold! :)

Jeg vurderer kjpe en snn trkemaskin, for det ser ut til at man kan lage mye spennende, men de er vel litt dyre. De rdbetekjeksene ser jo veldig eksklusive ut!:)

Annema

04.nov.2009 kl.08:53

TineKatrine: Try it!

Lill: Enig med deg! Jeg betalte vel rundt 2.600 for min maskin. Hatt mye glede av den!

Hilde

04.nov.2009 kl.14:11

Hei!

Jeg har nettopp kommet over din blogg, og det er utrolig interessant lesning. Jeg kommer definitivt til flge med p denne. Ellers ser jeg at du ikke har noen skefunksjon, kunne du vurdert lagt til det? Da slipper man (kanskje) stille deg sprsml som allerede er stilt :)

Annema

04.nov.2009 kl.17:34

Gjerne! Kan noen fortelle meg hvordan jeg legger til skefunksjon? Jeg er et null nr det gjelder snne ting... P forhnd takk! Hilsen Annema

Amorine

04.nov.2009 kl.22:53

Hei du :)

Har et par sprsml om noe helt annet enn gresskarsuppe.... Men du skrev tidligere om chips av rotgrnnsaker, og at du legger de i en marianade en halvtimes tid. Er det noe grunn til det annet enn smaken? Har det noe si ellers p smaken? Du skjnner jeg er i ferd med trke et par brett n, og noen er penslet med hampsaus og krydret, mens noen er kun saltet. Blir de da "r" i smaken, eller blir det chips av de ogs?

S et helt annet sprsml igjen, om granola. Lagde en her etter oppskrift fra sanabona, medbl.a. eple og kanel i (+massa ntter). Den ble kjempegod, men tenkte lage en til som er mer "barnevennlig". Har du prvd lage med rkakao i?

Ellers m jeg jo nok en gang f lov takke for s mange gode tips og ideer. Du er bare helt utrolig som gir s mye av deg selv og din kunnskap! Jeg har lrt s utrolig masse, og ftt en mye bedre livskvalitet pga bedre helse. Jeg er deg evig takknemlig!

Ditt "bekjentskap" har riktignok blitt ganske kostbart for meg, men jeg har ftt det s mye bedre med meg selv og kroppen min :o)) Kjpte dehydrator for et par uker siden, og i dag fikk jeg pakke fra GB, med mandolin og spiralizer.... Dette er jo litt morsomt da :o)

Annema

04.nov.2009 kl.23:10

Amorine: Jeg er helt imponert! Og beklager at jeg har frt deg inn i en kostbar livsstil (smil), men fantastisk hre at du fler at det hjelper! Spiralizer har jeg ikke kjpt enn, men det str p nskelista! Heldige du som kan lage ordentlig squash-spaghetti n (og gulrot- eller stpotetspaghetti)! Jeg har aldri lagd chips uten marinade, men det gr vel sikkert bra. Prv og kom gjerne med tilbakemeldinger. Har ikke ftt chipsen spr nok, men kanskje hjelper det la den st lengre. Marinaden er nok mest for smaken ja. Granola m du nok ogs bare prve deg frem p. Barna mine er litt skeptiske til min. Men nr jeg bltlegger hel bokhvete over natta (eller spirer bokhvete et par dgn) og trker den i dehydrator til den er spr har de ingenting i mot at jeg har det oppi havregrynet deres til kveldsmaten. Det er nok en prosess dette, venne seg til nye smaker. G foran som et godt forbilde, de kommer etter. Sakte sakte. Tenringene her i huset er mye mer pne for alt det nye, men de er jo mer altetende og mer bevisste og opptatte av hva som er sunt. Har ikke prvd granola med kakao enn, men har tenkt prve ja. Lykke til videre og fint at du deler litt med meg/oss av det du ogs erfarer! Ha en fin kveld. Annema

Amorine

04.nov.2009 kl.23:28

Takk for raskt svar :)

Jeg prver en variant med kakao i morgen. Kan gi deg tilbakemelding om resultatet. Granola er jo kjempegodt, nringsrikt og mettende.

N har chipsen min sttt et par timer, og er vel snart klare. Mulig jeg skjrte de for tynt... Men n skal jeg legge meg, s de m st i hele natta. Hper de er ekstra spr i morgen da. Da skal det ogs vre wraps klare, tror det kan vre en fin variant i matpakka. Forutsett at 1. og 6. klassingen liker det da... :) Begge er heldigvis pne for nye ting, men litt skeptisk ogs. M jo smake godt.

Aud

05.nov.2009 kl.08:38

Hei, flger bloggen din og bruker den ofte som oppskriftsbok. N har du jo lagt ut s mye etterhvert at det hadde vrt genialt med et ske-felt. :-)

Annema

05.nov.2009 kl.09:52

Veldig gjerne, hvis noen kan fortelle meg hvordan jeg legger ut et skefelt p siden..... Annema

Deva

05.nov.2009 kl.15:07

Denne suppen hrtes utrolig god ut. Den M jeg prve!

Green-ecomom

05.nov.2009 kl.18:34

Jeg har lyst til delvis legge om mitt kosthold til mere r mat.

Hvordan gr jeg fram, og hvilke mltid br jeg begynne med?

Leonora

07.nov.2009 kl.21:42

Kjpte et 10 kg stort gresskar i gr og har allerede laget suppen i gr og idag - i morgen blir det rester! Den er bare helt fantastisk god! Jeg brukte faktisk litt Yacon root sirup i ogs for gi en litt stsmak! Den var prikken over i'en:-)

Denne blir nok fast del av hst menyen de kommende r:-)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits