031109: Kremete gresskarsuppe med kokosmelk

Så var det suppen. Ikke rå, men 100% vegetarisk, glutenfri og melkefri. Og jeg må faktisk skryte av meg selv litt nå, for den ble FANTASTISK god. Vi var seks voksne rundt bordet og det kom mange hyggelige ord om suppen. Alt av garnityr oppi suppen er derimot helt rått; spirer, gresskarfrø, masse finhakket og fersk koriander og litt finstrimlet purre. En skvis med sort pepper på toppen gjør også susen. Suppen ble servert med foccaccia for den som ønsket det (ikke meg...smil). Hadde jeg hatt dehydrerte crackers tilgjengelig ville jeg selvsagt også servert det til suppen. Oppskrift på suppen finner du under bildet.
suppe

Oppskrift på gresskarsuppe (6-8 porsjoner):
* Terninger/biter skåret ut fra 1-2 gresskar i medium størrelse. Ikke ta med skall, kjerner og marg - kun gresskar-"kjøttet".
* Vann
* Et godt stykke fersk ingefærrot (jeg må ha brukt 4-5 cm av en rot)
* Et par spiseskjeer hakket fersk sitrongress (evt noen biter sitrongress fra glass)
* 2 purreløk, kun den hvite delen (den grønne delen hakker du til garnityr)
* 1-2 bokser kokosmelk
* 1 teskje himalayasalt eller havsalt
* 1/2 teskje hvit pepper
* Smak til med presset sitron eller lime og cayennepepper for en spicy smak


Legg gresskarbitene i en stor kasserolle sammen med ingefærrot, sitrongress og purreløk. Fyll på vann og/eller kraft til det dekker alt og litt til. Kokes opp. La koke til alt er mørt (ca. 10 minutter). La avkjøle litt. Kjøres i blender til suppen er myk og fin i konsistensen. Hell tilbake i kasserollen. Bland inn kokosmelk, salt, hvit pepper, noen gode dryss med cayennepepper til du synes suppen er spicy nok og presset sitron. Hold suppen varm, men prøv å unngå å koke den etter at du har tilsatt kokosmelk. Her må du hente frem smakssansene dine og husk på balansen mellom surt, salt, søtt osv. Alle råvarer smaker ulikt fra gang til gang, så du MÅ tilpasse til du synes suppen smaker fantastisk. Legg hakket purre, fersk koriander og gresskarfrø i hver sine skåler og sett på bordet sammen med suppen til gjestene dine. Kos deg masse!

13 kommentarer

tinekatrine

03.nov.2009 kl.23:52

tror faktisk jeg aldri har smakt noe med gresskar, men virket veldig godt.

Lill

04.nov.2009 kl.07:49

Jeg lagde gresskarsuppe for første gang for etpar uker siden og det var utrolig godt! :) Den var også glutenfri og melkefri (dvs brukte havrefløte). Er så gøy med alternativt kosthold! :)

Jeg vurderer å kjøpe en sånn tørkemaskin, for det ser ut til at man kan lage mye spennende, men de er vel litt dyre. De rødbetekjeksene ser jo veldig eksklusive ut!:)

Annema

04.nov.2009 kl.08:53

TineKatrine: Try it!

Lill: Enig med deg! Jeg betalte vel rundt 2.600 for min maskin. Hatt mye glede av den!

Hilde

04.nov.2009 kl.14:11

Hei!

Jeg har nettopp kommet over din blogg, og det er utrolig interessant lesning. Jeg kommer definitivt til å følge med på denne. Ellers ser jeg at du ikke har noen søkefunksjon, kunne du vurdert å lagt til det? Da slipper man (kanskje) å stille deg spørsmål som allerede er stilt :)

Annema

04.nov.2009 kl.17:34

Gjerne! Kan noen fortelle meg hvordan jeg legger til søkefunksjon? Jeg er et null når det gjelder sånne ting... På forhånd takk! Hilsen Annema

Amorine

04.nov.2009 kl.22:53

Hei du :)

Har et par spørsmål om noe helt annet enn gresskarsuppe.... Men du skrev tidligere om chips av rotgrønnsaker, og at du legger de i en marianade en halvtimes tid. Er det noe grunn til det annet enn smaken? Har det noe å si ellers på smaken? Du skjønner jeg er i ferd med å tørke et par brett nå, og noen er penslet med hampsaus og krydret, mens noen er kun saltet. Blir de da "rå" i smaken, eller blir det chips av de også?

Så et helt annet spørsmål igjen, om granola. Lagde en her etter oppskrift fra sanabona, medbl.a. eple og kanel i (+massa nøtter). Den ble kjempegod, men tenkte å lage en til som er mer "barnevennlig". Har du prøvd å lage med råkakao i?

Ellers må jeg jo nok en gang få lov å takke for så mange gode tips og ideer. Du er bare helt utrolig som gir så mye av deg selv og din kunnskap! Jeg har lært sååå utrolig masse, og fått en mye bedre livskvalitet pga bedre helse. Jeg er deg evig takknemlig!

Ditt "bekjentskap" har riktignok blitt ganske kostbart for meg, men jeg har fått det sååå mye bedre med meg selv og kroppen min :o)) Kjøpte dehydrator for et par uker siden, og i dag fikk jeg pakke fra GB, med mandolin og spiralizer.... Dette er jo litt morsomt da :o)

Annema

04.nov.2009 kl.23:10

Amorine: Jeg er helt imponert! Og beklager at jeg har ført deg inn i en kostbar livsstil (smil), men fantastisk å høre at du føler at det hjelper! Spiralizer har jeg ikke kjøpt ennå, men det står på ønskelista! Heldige du som kan lage ordentlig squash-spaghetti nå (og gulrot- eller søtpotetspaghetti)! Jeg har aldri lagd chips uten marinade, men det går vel sikkert bra. Prøv og kom gjerne med tilbakemeldinger. Har ikke fått chipsen sprø nok, men kanskje hjelper det å la den stå lengre. Marinaden er nok mest for smaken ja. Granola må du nok også bare prøve deg frem på. Barna mine er litt skeptiske til min. Men når jeg bløtlegger hel bokhvete over natta (eller spirer bokhvete et par døgn) og tørker den i dehydrator til den er sprø har de ingenting i mot at jeg har det oppi havregrynet deres til kveldsmaten. Det er nok en prosess dette, å venne seg til nye smaker. Gå foran som et godt forbilde, de kommer etter. Sakte sakte. Tenåringene her i huset er mye mer åpne for alt det nye, men de er jo mer altetende og mer bevisste og opptatte av hva som er sunt. Har ikke prøvd granola med kakao ennå, men har tenkt å prøve ja. Lykke til videre og fint at du deler litt med meg/oss av det du også erfarer! Ha en fin kveld. Annema

Amorine

04.nov.2009 kl.23:28

Takk for raskt svar :)

Jeg prøver en variant med kakao i morgen. Kan gi deg tilbakemelding om resultatet. Granola er jo kjempegodt, næringsrikt og mettende.

Nå har chipsen min stått et par timer, og er vel snart klare. Mulig jeg skjærte de for tynt... Men nå skal jeg legge meg, så de må stå i hele natta. Håper de er ekstra sprø i morgen da. Da skal det også være wraps klare, tror det kan være en fin variant i matpakka. Forutsett at 1. og 6. klassingen liker det da... :) Begge er heldigvis åpne for nye ting, men litt skeptisk også. Må jo smake godt.

Aud

05.nov.2009 kl.08:38

Hei, følger bloggen din og bruker den ofte som oppskriftsbok. Nå har du jo lagt ut så mye etterhvert at det hadde vært genialt med et søke-felt. :-)

Annema

05.nov.2009 kl.09:52

Veldig gjerne, hvis noen kan fortelle meg hvordan jeg legger ut et søkefelt på siden..... Annema

Deva

05.nov.2009 kl.15:07

Denne suppen hørtes utrolig god ut. Den MÅ jeg prøve!

Green-ecomom

05.nov.2009 kl.18:34

Jeg har lyst til å delvis legge om mitt kosthold til mere rå mat.

Hvordan går jeg fram, og hvilke måltid bør jeg begynne med?

Leonora

07.nov.2009 kl.21:42

Kjøpte et 10 kg stort gresskar i går og har allerede laget suppen i går og idag - i morgen blir det rester! Den er bare helt fantastisk god! Jeg brukte faktisk litt Yacon root sirup i også for å gi en litt søtsmak! Den var prikken over i'en:-)

Denne blir nok fast del av høst menyen de kommende år:-)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits