021109: Himmelsk gode og rå sjokoladekuler

Her er oppskriften på sjokoladekulene jeg lagde til Halloween. Advarsel: De er FARLIG FARLIG gode! Og uten sukker, gluten og melkeprodukter. Kulene inneholder to typer fettkilder; nøtter og kokosolje. Med andre ord ikke verdens letteste å fordøye. Så la dette være godis som du kan kose deg med, ikke la det bli frokosten din (latter). Jeg lagde et helt brett - og det forsvant fort. Jeg innrømmer at jeg var en stor bidragsyter til akkurat det. Oppskriften er bare et utgangspunkt - og variasjonsmulighetene er mange. Du kan eksprimentere med de nøttene du liker, tilføre superfoods, rulle dem i noe annet enn det jeg har gjort osv. Prøv deg frem. Oppskriften finner du under bildet. Kos deg med god samvittighet, for dette er i allefall mye sunnere enn tradisjonelt godteri!
sjoko

Oppskrift sjokoladekuler:
* 5 dl nøtter, eks mandler og valnøtter (evt hasselnøtter, pecannøtter osv)
* 10 ferske dadler uten stein. Er dadlene harde la dem ligge i bløt i litt vann i 10 minutter
* 1/4 - 1/2 dl agavesirup (honning kan sikkert også brukes). Prøv deg frem, kan fort bli for søtt.
* 1 god teskje vaniljepulver
* 1 dl extra virgin kokosolje (smeltes i vannbad)
* 1 1/2 dl rå kakaopulver og carobpulver (fra helsekost), 50/50 (evt en av delene). Bruker du bare ren kakao blir den rå kakaosmaken mer dominerende. Jeg foretrekker med carob, men det er min smak.
* Litt havsalt/himalayasalt


Du kan også ha i andre ting, som for eksempel gojibær, frø, bipollen, kokos osv.

Kjør nøttene i foodprocessor og tilsett deretter dadler, vanilje, agave og kakao/carob. Kjør videre til massen samler seg litt og er godt blandet. Lag runde kuler i passe størrelse og rull ut i det du måtte ønske. Jeg brukte kokosmasse eller kakaopulver. Sett på fat i kjøleskapet til de stivner. Oppbevares i kjøleskap eller fryser. Værsågod og snok-i-vei.

16 kommentarer

Cathrine

02.nov.2009 kl.17:35

de ser kjempegode ut.. disse fikk jeg lyst å prøve ;) tusen takk for at du deler

tinekatrine

02.nov.2009 kl.18:06

mmh, hurra for sunnere godteri :)

Annette

02.nov.2009 kl.19:44

Hei Annema, jeg synes du er så flink, blogger og deler, lager god og sunn mat og finner på ting med barna, studerer... Er det den sunne maten som gjør deg så energisk og sprek? Hadde vært kjempemorro å høre litt om hvordan du organiserer dette med mat, handling osv.

Bra med tipset om å gjøre ferdig frokostsmoothie ingrediensene på kvelden, Kom gjerne med flere hverdagstips, for meg blir hverdagen med barn tillegg til sunn mat veeldig kaotisk til tider, og noe vanskelig å gjennomføre.

Synes det du gjør er virkelig beundringsverdig, mange takk så langt.

monica

02.nov.2009 kl.20:22

åh sikle!!!

men hva er egentlig carbopulver?

Siv

02.nov.2009 kl.20:25

Det ser herlig ut! Tror nok du har skrevet om det før, men hvor får du tak i goji-bær? Leste om en kokk som hevder han har funnet "den sunneste retten i verden". Det hørtes litt for godt ut til å være sant synes jeg, hehe, men oppskriften inneholder goji-bær!

http://www.marieclaire.co.uk/news/428697/chef-cooks-world-s-healthiest-meal.html

Annema

02.nov.2009 kl.21:37

Anette: Takk for det. Jeg er nok ikke så flink til å organisere hverdagen. Det er "høydepunktene", når alt går bra, som du ser på bloggen. Men jeg prøver å forberede meg foran hver uke. Det vil si skrive opp middagene for resten av uka og handle inn etter det. Men det blir likevel småhandling i løpet av uka - og storhandel foran helgen. Da kjøper jeg inn mest grønnsaker (fredager). Jeg har nok en mer fleksibel hverdag enn deg. Og jeg forstår utrolig godt at det er vanskelig å gjennomføre i en hektisk hverdag. Men alle monner drar. Å starte med en grønn smoothie hver dag er eksempelvis en god start.

Monica: Carobpulver kan minne om kakao i smak, farge og konsistens - men er mer søtlig, mildere i smaken og helt uten bitterheten som vi forbinder med kakao - og carob er ikke minst koffeinfri. Noen mener at carob er betydelig sunnere enn kakao. Selv foretrekker jeg å blande kakao med carob for å få en mildere smak.

Siv: Ja, Gojibær er litt omdiskutert - men sies å være superfood proppfull av antioksydanter og andre godsaker.

elve

02.nov.2009 kl.21:54

Hei !

Takk for super inspirasjon . Jeg følger denne bloggen fast , og det er uten tvil blogg favoritten min. Lurer på hva du mener om goji bær , når du sier at de er litt omdiskutert ?

Annema

02.nov.2009 kl.23:30

Elve: ...bare at noen mener de inngår i kategorien supermat, mens andre mener de ikke er så næringsrike. Jeg velger å tro det første - og det skal jo også være dokumentert. Takk for hyggelig tilbakemelding, forresten! Annema

elve

03.nov.2009 kl.11:45

ok , det tror jeg også .

Strikkelaura

03.nov.2009 kl.13:04

Åh, noe ala disse skal vi lage å gi i julegaver i år! Knall godt!

Bestillte en STOR pakke fra gojiking i går, i forbindelse med det lurte jeg på om du vet om det er 14 % eller 25 % MVA på det inn til Norge? Gleder meg til å få det :)))

Nå er det en stund sin jeg la om til Raw food, eller store deler av kostholdet. Men aldri har jeg vært så mye syk, dette er tredje runde jeg ligger rett ut!! Håper det ikke er svineinfluensa, venter på at legekontoret skal åpne. Har ikke vært (influensa syk o.l) syk på 7-10 år og dette er tredje gang siden juni. Puh!

03.nov.2009 kl.16:48

Strikkelaura: Uffda, høres ikke bra ut. Er du sikker på at det er influensa og ikke rensing som pågår? Det kan høres slik ut hvis du spiser en høy grad av raw, men jeg vet jo ikke sikkert. Jeg endret mitt kosthold veldig raskt, kanskje for raskt - og opplevde et par (ubehagelige) runder med det som kalles Hexheimer Reaction, og det skjer når kroppen slipper eller dumper toxiner ut i systemet. Den opplagrede "dritten" (sorry uttrykket) må jo ut på en måte. Les mer om det her:

http://www.silver-colloids.com/Pubs/herxheimer.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Herxheimer_reaction

God bedring i allefall! Hilsen Annema

Eva

03.nov.2009 kl.19:42

Ditta såg jo ikkje så vanskelig ut, har faktisk dei fleste ingrediensane.. Men kor kjøper du extra virgin coconutoil? Kvar er det billigast? Og kvar kjøper du carobpulver?

(:

Eg beundar bloggen og den sunne kvardagen din.

Annema

03.nov.2009 kl.23:04

Jeg kjøper Cocosa på Helsekostbutikker. Du finner det også på nettbutikker. Den billigste kokosoljen finner du i innvandrerbutikker, men jeg tror neppe det er extra virgin kokosolje (best kvalitet og sunnere). Carobpulver kjøper jeg også i helsekostbutikker. Annema

monica

04.nov.2009 kl.13:56

kan en magic bullet gjøre nytten for en nybegynner som ikke vil investere i en kraftig og dyr blender med det første?

Silje Silje

21.feb.2010 kl.12:17

Jeg linket til dette innlegget på bloggen min, håper det er i orden :)

Hanne

13.mai.2010 kl.20:53

Åh - dette var farlig digg. Fikk brukt litt av den rå kakonibsen jeg litt impulsivt kjøpte!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits