301009: Raw food ingen ny trend

Raw food eller living food er ikke noe nytt, selv om det kan fles snn her hjemme. Det finnes mange ulike retninger innenfor raw food - og det har eksistert i mange mange r. Men de siste rene har raw food ftt en ny renessanse, mest sannsynlig fordi mange kjente personer i USA begynte leve p denne mten for en del r tilbake. Dermed har det ndd ut til stadig flere og det har poppet opp massevis av forgreninger av raw living food. Men opprinnelsen til det hele regnes for vre Dr. Ann Wigmore (opprinnelig fra Lithauen) og det hele startet for mer enn femti r siden. Hun var syk, uhelbredelig syk - men kjempet seg tilbake til livet p egen hnd ved hjelp av kunnskap om naturens helbredende ressurser fra sin egen bestemor. Du kan lese mer om hennes historie her. Etter at hun selv ble frisk brukte hun resten av sitt liv p formidle budskapet om hvordan vi skal leve for beholde vr helse og vitalitet. Hun holdt kurs, skrev bker og startet opp flere living food sentere. Ingen i verden har vel snakket mer varmt om hvetegress og ikke minst om cellefornyende (og mine elskede) spirer enn nettopp Ann Wigmore! Desverre dde hun "bare" 84 r gammel i en brann i 1993, men levde og ndet for spre budskapet om raw food helt til det siste. Ann Wigmore var den som grunnla Hippocrates Institute i sin tid. I dag drives dette av Dr. Brian Clement. For de av dere som gikk glipp av hans foredrag i Oslo i sommer, her forteller han litt om historien bak instituttet. Og sker du p YouTube vil du finne enda mer informasjon om bde Ann Wigmore og Hippocrates.

7 kommentarer

rita westre

30.okt.2009 kl.14:03

Hei, har fulgt bloggen din en mneds tid, mye nyttig informasjon her. Prver s smtt legge om kostholdet litt, og har funnet gode tips og fine oppskrifter her. I dag blir det bl.a r rdbetesuppe til middag, oppskriften har jeg funnet hos deg. Har bare en blender p 600 W, men jeg brukte rivjern p eplet og rdbeten frst, og suppen ble fin og glatt den. M orientere meg litt om hvilke rvarer det gr an f kjpt her i Trondheim, Helios kan kanskje ha en del matvarer. Fr ta ting litt p om p, dattera mi p 17 er interessert i spise litt sunnere, men husbonden er litt mer skeptisk til prosjektet. :)

lene

09.des.2009 kl.19:48

Vr velkommen p www.rawfooddenmark.ning.com -nyt dansk forum for r mad

Mathias

28.feb.2011 kl.17:19

Hei, gode tips og oppskrifter! Jeg har ogs blitt kjempe inspirert og bestemte meg derfor for legge om til raw, ialle fall store deler! Ja, jeg ble faktisk s inspirert at jeg lagde en blogg, http://levsunnere.blogspot.com/! Sjekk den ut... jeg har akkurat startet den s vr snill! :)

Mathias

28.feb.2011 kl.17:34

Vr ogsp vellommen til www.levsunnere.blogspot.com, som akkurat har kommet opp! Nye oppskrifter kommer hver dag!

PirkePetter

21.mar.2012 kl.19:56

Siden denne posten var under Boktips tenkte jeg bidra med boktips til skikkelig tradisjonell ernring s vel som tradisjonelle tilberednings og konserveringsmetoder for interesserte. Det meste fs i norske bokhandlere som f.eks capris.no, slik at det ikke er ndvendig bestille fra utlandet. Om det er dumt at jeg postet i en raw food post s m du bare slette eller flytte lista som du vil Anne Marit. Flere av bkene utmerker seg, men her vil jeg bare nevne originalversjonen av Joy of Cooking av Irma Rombauer, som er en kokebok som tar med alle aspekter av matlaging slik kokebker flest gjr, med flust av oppskrifter. Men, hvor nyere versjoner av samme bok, samt omtrent 100% av alt som finnes av mer moderne kokebker helt utelater flte, rmme, smr og andre melkeprodukter, surmelksprodukter inkludert, tradisjonelle fettsorter som smult og talg, samt klaret smr, hjemmelaget kraft, m.m er hennes oppskrifter nrmest utelukkende basert p slike svrt nrende og styrkende matemner. Dette gjelder ogs alt bakverk, som bl.a grter, kjeks, kaker, brd, pannekaker, sveler, etc og alle andre oppskrifter, slik at oppskriftene i denne boken, om de praktiseres slik de str, er en god kilde til bedre helse.

Nourishing Traditions : The Cookbook That Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet Dictorats ? Sally Fallon, Mary D. Enig & Pat Connolly, New Trends Publishing, ISBN 0967089735

Eat Fat Lose Fat - Dr. Mary Enig & Sally Fallon, A Plume Book, ISBN 0-452-28566-6

Deep Nutrition: Why Your Genes Need Traditional Food - Catherine Shanahan, MD, Luke Shanahan, MFA, Big Box Books, ISBN 0615228380 (har ogs boken som pdf, epub)

Food Rules: A Doctor's Guide to Healthy Eating - Catherine Shanahan, MD, CreateSpace, ISBN 1452861382

Full Moon Feast: Food and the Hunger for Connection - Jessica Prentice, Chelsea Green, ISBN 1933392002

The Whole Beast: Nose to Tail Eating - Fergus Henderson, Ecco, ISBN 0060585366

Beyond Nose to Tail: More Omnivorous Recipes for the Adventurous Cook - Fergus Henderson, Justin Piers Gellatly, Bloomsbury USA, ISBN 1596914149

Odd Bits: How to Cook the Rest of the Animal - Jennifer McLagan, Ten Speed Press, ISBN 158008334X

The River Cottage Meat Book - Hugh Fearnley-Whittingstall, Ten Speed Press, ISBN 1580088430

Good Meat: The Complete Guide to Sourcing and Cooking Sustainable Meat - Deborah Krasner, Stewart, Tabori & Chang, ISBN 1584798637

Tender Grassfed Meat: Traditional Ways to Cook Healthy Meat - Stanley A. Fishman, Alanstar Games, ISBN 098234290X

The Grassfed Gourmet Cookbook: Healthy Cooking & Good Living with Pasture Raised Foods - Shannon Hayes, Chelsea Green, ISBN 0967367026

Bones: Recipes, History, and Lore - Jennifer Mclagan, William Morrow Cookbooks, ISBN 0060585374

Fat: An Appreciation of a Misunderstood Ingredient, with Recipes - Jennifer McLagan, Ten Speed Press, ISBN 1580089356

The River Cottage Cookbook - Hugh Fearnley-Whittingstall, HarperCollins, ISBN 9780007164097

The Joy of Cooking - Irma S. Rombauer, Scribner, ISBN 0-684-83358-1

Konservering ? Oded Schwartz, Teknologisk Forlag, ISBN 82-512-0521-2

Konservering Av Mat: Trking, Ryking, Salting, Gjring, Sukkersylting - Astri Riddervold, Teknologisk Forlag, ISBN 82-512-0421-6

Spekemat ? Astri Riddervold, Per Berg, N.W DAMM & SN AS, ISBN 82-496-0755-4

Ryk og rak, trk og grav ? Helge Hagen, Naturforlaget, ISBN 82-7643-270-0

Ryking Av Kjtt Og Fisk ? Alf Andersson, Landbruksforlaget, ISBN 82-529-2491-3

Rking som hobby ? fra spon til speking ? Henry Johnsen, Landbruksforlaget, ISBN 8252927351

Plser Fra Mitt Kjkken ? Maria Thommesen, N. W. DAMM & SN AS, ISBN 82-04-10219-4

Typisk Norsk ? Tove Diesen & Yngve Ekern, Schibsted, ISBN 8251618185

Vrt Norske Kjkken ? Kjell E. Innli (Red.#, KOM Forlag AS, ISBN 82-90823-21-5

Norsk Mat, Tradisjoner Og Gamle Matretter ? Norges Bondekvinnelag, Landbruksforlaget AS, ISBN 82-529-1477-2

Husmorboken ? Landslaget For Hustell-Lrerinner, J.W Cappelens Forlag #1943, Har ikke ISBN)

ET LIV I BALANSE.

21.mar.2012 kl.21:15

Takk for tips Peter. Jeg har tenkt tanker om legge ut bker etterhvert, s da kan jeg flytte listen nr jeg kommer s langt. Forvrig har jeg en bok i hyllen her som heter noe snt som Husmorboken - hvor min far har skrevet flgende tekst inni "Les og bli klok". am

PirkePetter

23.mar.2012 kl.06:57

Disse husmorbkene er svrt gode, men da hovedsaklig de eldre versjonene etter som mye er utelatt i nyere versjoner, og opprinnelige ingredienser er erstattet mer mer politisk korrekte ingredienser. P den mten gir nyere bker feil bilde av hva man faktisk spiste fr i tiden.

Pussig hvordan skripten i bloggen din omgjr tegn i lista mi til noe helt annet. Bindestreker blir sprsmlstegn, og paranteser blir nummertegn. Den bloggen din, den ryker vel ikke hasj eller noe?

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits