271009: Chips av rotgrønnsaker

I helgen lagde jeg chips av rotgrønnsaker. På bildet ser du chips av rødbete, søtpotet og sellerirot. Her er det bare å frotse i vei. Ingen grunn til å holde fingrene av fatet her, nei! Denne gangen brukte jeg ikke olje i marinaden - og fikk faktisk en mye sprøere chips. Chipsen kan også males eller hakkes opp og brukes som smakstilsetning over salat og annen mat. Jeg brukte mandolin for å kutte grønnsakene så tynne som mulig. Så la jeg dem i marinade i ca en halv time. Marinaden bestod av Tamari og en god dæsj med mine favorittkryddere. Av kryddere som er egnet til grønnsakschip er hvitløkspulver, chilipulver, cayennepepper, paprikapulver, rosmarin, oregano og timian. Finn en miks som du liker. Etter marineringen la jeg grønnsaksskivene på en dehydratorhylle og dehydrerte over natten og helt til konsistensen ble passe crunchy. Det tok noen timer. Mitt neste prosjekt blir å lage chips av grønnsaker med litt mindre stivelse, som for eksempel agurk og squash. Og jeg har jo også en tanke om å få tid til lage min egen buljong ved å dehydrere diverse smakssterke grønnsaker til de blir helt tørre, for deretter å male de til pulver, blande sammen og voila - min egen buljong. Ha en super-duper tirsdag!
l1011619

6 kommentarer

Lise

27.okt.2009 kl.11:23

Hei. må bare overøse deg med litt gullstøv og si takk for en veldig inspirerende og givende blogg, alltid spennende å titte innom:) gleder meg til å få dehydrator selv, skal kjøpe etter jul og har nå kjøpt meg magic bullet på ebay, som gjør det å reise litt mer tilpasset meg og det jeg selv vil putte i go'kroppen:) gleder meg til å bruke "pulpen" som blir til overs når jeg lager grønn juice, og lage noe spennende av det i dehydratoren med litt chia frø og spirer:)

KJ

27.okt.2009 kl.12:15

Dette så veldig godt ut! Nam - et veldig bra alternativ for en potetgullsnok som meg.

christina slette johnsen

27.okt.2009 kl.16:46

jeg MÅ få tak i en dehydrator!!!

Visjy

27.okt.2009 kl.23:06

Jeg vil bare si at dette er en inspirerende blogg! Jeg gleder meg til neste oppdatering!!

Jeg beunder at du har tid og tålmodighet til å teste og lage alt det du lager :) Jeg synes det virker litt "hard work" å skulle legge om livstilen og lage alt dette... hvor skal jeg begynne? :)

Handler du inn hver uke eller har du det meste i skapet? Handler du mye på nett? :)

Annema

28.okt.2009 kl.00:38

Takk for hyggelige tilbakemeldinger til dere! Til deg Visjy, det er hard work - i allefall i starten. Og mye standhaftighet. Men selv om det kanskje ikke virker sånn på bloggen, så går det opp og ned. Er ikke alltid like inspirert til å lage nye ting. Men det fine er at når jeg først bestemmer meg for å lage noe, går det faktisk ganske fort - det er stort sett bare å renske, kutte eller blende og det er overraskende lite oppvask sammenlignet med når du koker og steker mat. Og når jeg tørker mat (eks granola og brød i dehydrator), så har jeg mat en god stund. Den har lang holdbarhet. De spesielle ingrediensene (gojibær, rå sjokolade, diverse superfoods og annet som ikke finnes i hvermansens butikk) har jeg en god stund. Jeg handler vel som folk flest, men prøver å handle inn mest mulig før helgen. Jeg har en familie som ikke bare spiser raw food, så de skal jo ha vanlig mat. Og den maten finner jeg i vanlige butikker. Handler inn en del av de spesielle ingrediensene på nett - og sparer der jeg kan spare. Litt rotete svar, er litt trøtt. Smil og godnatt fra Annema

May Lise Guttormsen

02.mai.2010 kl.14:28

TOMATCHIPS
Tomater i tynne skiver.
Strø over litt Himalayasalt evt.pepper,tacokrydder,hvitløkpulver.
Sett brettet i varmluftsovn på 90 gr og tørk dem i 2 timer

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits