151009: Raw "Cæsar"-dressing

En superenkel og kanskje litt kjedelig salat kan dras til de store høyder dersom du har en god dressing til. Tradisjonelt sett er ikke dressinger spesielt sunt, men det finnes faktisk mange måter å lage sunne og balanserte dressinger på - og de kan bli utrolig gode. Denne dressingen har jeg funnet fra en av kokebøkene til Hippocrates Institute og jeg prøvde den første gang da jeg var i Italia i sommer. Jeg lagde den med min lille reiseblender - og klarte faktisk å få den smooth og fin. Med min Blendtec er det gjort på "no time". Har du en vanlig blender kan det hende du må skjære selleristangen i små biter for å klare jobben og kanskje ha i litt mer væske. Det er uansett verdt et forsøk. Jeg har faktisk aldri prøvd å følge oppskriften, men kun hatt oppi de av ingrediensene som jeg har hatt tilgjengelig - og selv om dressingen smaker litt annerledes fra gang til gang er den like god! Hvem trenger cæsardressing etter dette?  Oppskrift under bildene.
dressing
Enkel salat bestående av romanosalat, avocado, gojibær og et strø med bipollen på toppen.
dressing1

Oppskrift (dette er mye dressing, så du kan sikkert halvere første gangen - eller bare ta litt av hver ingrediens og smak deg frem):

ca 2 dl extra virgin kaldpresset olivenolje
6 hvitløksbåter
5 stilker selleristang, delt i små biter
3 spiseskjeer hvit miso (evt bruk vanlig miso eller tamari)
ca 1 dl sitronjuice (presset sitron)
3 dl vann
8 ferske dadler uten stein (eller tørkede dadler lagt i vann, husk å ta ut steinen)
ca 1/2 dl Nama Shoyu (her bruker jeg Tamari evt bruk soyasaus hvis du ikke har tamari)
1 1/2 ss himalayasalt eller havsalt (synes dette høres litt mye ut, ville prøvd med mindre først)


Ha alle ingrediensene i en blender og blend til dressingen er myk og kremete. Juster tykkelsen med vann. Kan stå opptil 5 dager i kjøleskapet. Og om du mangler noen av ingrediensene trenger ikke det bety allverden for resultatet. Kanskje det holder å tilsette mer av noen av de andre tingene. Prøv deg frem og jobb med å utvikle smakssansene dine. De er der, men trenger nok å vekkes opp. Husk å tenke - balanse mellom surt - søtt - salt og bittert. Lykke til!

4 kommentarer

EnSomBareLurer

15.okt.2009 kl.20:40

Er Bjørns Havregryn som du får kjøpt på alle dagligvarebutikker rått? Spiser du korn (rått) med f.eks. nøttemelk?

Annema

15.okt.2009 kl.21:39

Jeg tror ikke det finnes rå havregryn i Norge for å være helt ærlig. Ikke i Sverige heller. Tror det finnes i USA. Tror det er pga faren for at det fort blir mugg i. Jeg bruker stort sett havregryn til baking. Dvs at jeg maler det til mel først. Barna mine spiser derimot vanlig havregrøt og havregryn og melk/rismelk/nøttemelk. Annem

Sigrun

16.okt.2009 kl.16:08

Jeg ringte en gang til Helios for å spørre om deres hele havrekorn var rå, men det var de ikke. Siden havre har et høyt innhold av fett, harskner det lettere enn de andre kornsortene, så det pasteuriseres tror jeg. Vil forøvrig anbefale Helios sine havregryn fremfor Bjørns og de man får i vanlig butikk. Stooor smaksforskjell. Kjøp de store havregrynene, de påvirker blodsukkeret mindre enn de små havregrynene.

Annema

16.okt.2009 kl.22:23

Takk for tips! Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits