121009: Spinat- og blåbærsmoothie med ingefærrot

Jeg har blitt dristere med spinaten i smoothiene som jeg deler med barna mine. Rett og slett fordi jeg har skjønt at spinat er nokså nøytralt i smak når den er rå - og fordi barna ser ut til å like det godt. Mye er likt den forrige smoothien jeg la ut, men litt modifikasjoner. Denne gangen har jeg brukt betydelig mer spinat, blandet med en moden banan, frosne blåbær, bittelitt Himalayasalt, masse sitronmelisseblader, en god bit med fersk ingefærrot. De to sistnevnte ingrediensene gir en skikkelig spiss på smoothien! Nydelig! Når det gjelder væske brukte jeg vann og kokosjuice denne gangen. Her kan du variere med det du har (presset sitron eller appelsin, juice eller annet). Glem aldri å spørre deg selv når du smaker; "Mangler det noe søtt, surt eller annet?" Utfra det svaret du får fra deg selv tilsetter du det du mangler. Go-for-it!

smooth
Ingredienser: En stor badge med spinat og sitronmelisse representerer "det grønne". Blåbær og banan representerer "det søte". Fersk ingefær utgjør smaksforsterker. Vann og kokosjuice utgjør væsken.
smooth2     smooth1
Ungene maser alltid om kokos som pynt på smoothien sin. Jeg står over akkurat den delen...

10 kommentarer

Maja

13.okt.2009 kl.10:35

Smoothiene dine ser så gode og sunne ut! Jeg får skikkelig lyst å prøve å lage selv. Men jeg må skaffe meg blender først. Jeg tenker på å kjøpe samme type som du har, ser ut som du er fornøyd med den.

Ha en fin dag.

Annema

13.okt.2009 kl.14:37

Ja, jeg er veldig veldig fornøyd. Det er egentlig mitt råd til alle; hvis du trenger ny blender og ønsker å leve litt som meg og ønsker å blende "mye rart" - vent til du har råd til en skikkelig kraftig blender - Blendtec eller Vitamix! Angrer ikke et sekund. Annema

lizz

13.okt.2009 kl.15:28

jeg har lest at du alltid bør koke spinaten fordi det er et giftig stoff på den, og at du ikke bør spise det mer enn 2-3 ganger i uken. Stemmer dette? :/ Skal snart prøve meg på smoothie med litt spinat i, tenkte også å bruke det i salat :)

Annema

13.okt.2009 kl.18:54

Lizz: Det tror ikke jeg stemmer. Det var en e-coli-epidemi i spinat i USA for noen år siden. Men selvsagt, alt-med-måte gjelder vel her også. Og variasjon. Og ikke minst å vaske grønnsakene før du spiser dem. Annema

Lise

14.okt.2009 kl.07:43

Hvor ble det av det du skulle skrive om kalsium da?

Annema

14.okt.2009 kl.09:28

Lise: Det rakk jeg ikke desverre. Jeg gjør så godt jeg kan, men det er ikke alltid jeg rekker å bruke masse tid på å blogge. Håper du respekterer det. Det kommer. Annema

Annema

14.okt.2009 kl.11:01

Lise: Da ligger mitt svar om kalsium i artikkelen under her. Håper det gir deg svar om min oppfatning. Annema

Lisa

14.okt.2009 kl.15:34

Hadde ikke alle ingrediensene, men prøvde meg på det jeg hadde og resultatet ble fantastisk. Nettopp oppdaget bloggen din og raw-food generelt, og jeg synes det er utrolig spennende! Skal til London til helga, og gleder meg til å prøve ut en ordentlig raw-food restaurant, vite litt hvordsn ting skal smake, for ikke alltid resultatet blir like bra hver gang her hjemme. Uansett, utrolig gøy å følge deg:) Lisa

Annema

14.okt.2009 kl.21:18

Åh, så heldig du er. Jeg skulle gjerne blitt med. Har ennå ikke vært på en raw food restaurant. Gleder meg til min neste New York-tur. Da vet jeg hvor jeg skal, be sure. Annema

k

14.okt.2009 kl.21:19

Fra Opplysningskontoret for Frukt og grønt; Rå spinat inneholder mye oksalsyre. Oksalsyre er en "kalktyv", og det er av samme grunn vi anbefaler å gi et glass melk til barn som spiser mat som inneholder mye oksalsyre. Oksalsyre kan også gi litt forstyrret fordøyelse, derfor anbefaler vi å forvelle spinatbladene litt på forhånd og slå ut kokevannet. Da vil en del av denne syren forsvinne. Men det er ikke skadelig å spise rå spinat i en salatbolle av og til.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits