101009: Tørking av urter

Jeg er i gang med å tørke urter i min Excalibur dehydrator. I går var jeg som vanlig innom en av innvandrerbutikkene med stort utvalg av frukt og grønt - og de hadde fått inn store bunter med norskproduserte urter. Og de var kjempebillige! Jeg gjorde jobben med å plukke bladene bort fra stilken - jeg spredte bladene utover brettene - og nå ligger de til tørking i maskinen. Når urtene smuldrer mellom hendene er de ferdig tørket (etter ca 12 timer). Når alt er helt tørt vil jeg oppbevare de i lukkede glass, evt se om jeg kan lage mine egne krydder-/buljongblandinger. Du er ikke nødt til å ha dehydrator for å tørke urter. Du kan også la buntene henge til tørk et tørt sted ute eller inne, evt tørke urtene på et bomullsklede på rist på veldig lav varme i ovnen. Sørg for at døren står på glipp slik at luft kommer ut. Tar ca 10-12 timer avhengig av tykkelsen på urtelaget. Få urtene raskt over på glass slik at de ikke suger til seg fuktighet fra luften omkring. Selve knusingen av urtene kan du gjøre når du skal bruke dem. Få gjerne barna med på jobben. En koselig ting å gjøre og veldig dekorativt med masse urter på glass. I denne runden tørker jeg bladpersille, dill, gressløk og min favoritt koriander.

urter1
Urtebunter klar til tørking.
urter
Her er bladene fjernet fra stilken og lagt utover dehydratorbrettene. Klar for å settes inn i maskinen.
urter
Ferdig tørkede urter lagt på glass; persilleblader, dill (mørkt glass), gressløk, rosmarin og koriander.
urter1
Når det gjelder glass har jeg mange forskjellige glass stående bortgjemt i et skap. Noen har jeg kjøpt, andre er fra tomme syltetøyglass, tomme kakaosmør-glass osv. Miljøvennlig med gjenbruk og dekorativt med forskjellige glass, synes jeg.2 kommentarer

sinic

16.jan.2010 kl.22:03

Hei:) hvilken dehydrator har du, og hvor har du kjøpt den/hva kostet den? jeg vurderer å kjøpe, men er usikker på hvor jeg skal kjøpe fra. For hvis jeg bestiller fra utlandet kommer toll i tillegg, og da kan det bli ganske dyrt. Er du fornøyd med din dehydrator?

takk på forhånd.

ET LIV I BALANSE.

18.jan.2010 kl.22:36

Jeg har en Exalibur. Kjøpt hos sanabona.no. Da får du opplæring i tillegg, det kan lønne seg. Ja, jeg er superfornøyd. Angrer egentlig litt på at jeg ikke kjøpte den største med 9 hyller. Når jeg først setter i gang å tørke mat så tørker jeg ganske mye. Men det er jo ikke alle som gjør det da. Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits