051009: Traktkantarell og misosuppe

Med alle barna hjemme er det lite annet man fr gjort enn bare vre sammen, srge for at alle fr mat og drikke og kose mest mulig. Til tider en smule kaotisk med unger som gr lei av hverandre og en mor som blir frustrert (og glemmer alt som Jesper Juul har sagt) - men "summasummarium" en deilig uke med mye tid til hverandre og en hel haug med frisk luft. Vi syklet masse i Nordmarka i et fantastisk hstvr. Og til tross for pstander om at det ikke er soppr i r fant vi massevis av traktkantarell p vrt faste soppsted i marka (stedet er selvsagt hemmelig!). Vi finner sopp p samme sted r etter r - og denne gangen kan det virke som vi var frst ute. For det var nok plukke. Ungene elsker lete etter sopp og blir mektig stolte nr de greier skille traktkantarell fra annen sopp - og nr de finner store "klaser" med kantarell p ett sted. Mor tenker nok mest p at de er vakre fotografere, sunne, lett plukke og rense, gode spise og ikke minst gratis fra naturen. Enkelte steder koster traktkantarell n kr 245 per kilo. S lp ut i naturen og plukk. Kantarellen str helt til snen kommer. Srg bare for frst lre deg hva som er hva i soppverdenen.
sopp3
Gy lete, finne og plukke....
sopp2
Har man ikke annet plukke oppi bruker man det man har. En sykkelhjelm for eksempel.
sopp1
Deilig, fersk og gratis traktkantarell rett fra norsk natur...
sopp4
Kan det bli bedre?
sopp
Misosuppe med traktkantarell og r grnnsaker. Jeg bruker Clearspring sin kologiske og organiske miso laget av brun ris. Den er fermentert/gjret og upasteuristert. En mager suppe med masse gode bakterier for tarmen vr. Fs kjpt p de fleste helsekostbutikker. Kok opp en spiseskje eller to med vann (som nr man lager buljong). Jeg la oppi masse av de urtene jeg hadde tilgjengelig (basilikum, koriander m.m), tynne strimler av r grnnsaker og traktkantarell. La st litt og spis. Fint som et lite mltid p kvelden nr man trenger "varme seg". Japansk misosuppe smaker litt annerledes, men man blir fort vant til smaken. Og det finnes ingen begrensninger for hva man kan ha oppi - prv deg frem.
sopp6
Vel hjemme er traktkantarellen langtidstrket p 41 grader i min Excalibur dehydrator. All nringen og smaken bestr, men vannet er trukket ut. Dermed str jeg igjen med 1/10 av det jeg plukket. Men ved legge dem i vann fr bruk eser de ut igjen til vanlig strrelse. Jeg oppbevarer soppen p et trt sted i et stort glass med tett lokk.


10 kommentarer

Anne

05.okt.2009 kl.16:53

Hres ut som du har hatt en fin uke ;-) Jeg lurer p om du kunne skrevet et innlegg om "Protein og Raw food"? Om du m passe veldig mye p f i deg nok, hvilke matvarer innholder mye protein, osv. Da hadde jeg blitt glad :-)

Annema

05.okt.2009 kl.21:47

Det kan jeg gjerne gjre. Det er som oftest det aller frste folk spr om nr man sier at man spiser en stor grad av rkost og lite/ingenting av kjtt/fisk osv. Og det er et veldig naturlig svar p det. Skal skrive noen ord om det jeg. Sikkert flere som lurer. Annema

Cecilie

06.okt.2009 kl.11:16

Jeg ogs! Ang raw food - sushi og tartar f eks m vel vre lov? Det er jo endel mter spise rtt kjtt og fisk p?

Annema

06.okt.2009 kl.12:06

Dersom man spiser 100% raw food spiser man bare uprosesserte grnnsaker, frukt, ntter, fr og br. Med andre ord uten kjtt og fisk. Men spise 100% raw er ekstremt krevende - og nrmest umulig i et land som Norge med kaldt klima og drligere tilgang til rvarer. Det trener heller ikke vre noe ml i seg selv vre 100%. Det er mange grader av det vre raw. Selv tipper jeg at jeg n ligger rundt 70% - og det er overkommelig for meg akkurat n - men mest sannsynlig vanskelig for andre som har en travlere hverdag enn meg. Jeg har stor familie som nsker mer "vanlig" mat enn meg - og det gjr det ogs til en mer krevende velse spise mest mulig raw. Og det m ikke bli et stressmoment spise sunt. Hver og en m finne sin vei og sin balanse. Med andre ord er det ingenting som heter at noe er lov eller ikke lov. Spis det du fler at kroppen din tler - og ikke glem kose deg med maten. Mat handler jo ikke bare om det fysiske, for hvis du tenker etter er det mye emosjonelt i det spise mat........mye mer enn vi tror. gi slipp p noe man er "avhengig" av av drlige matvarer kan vre ganske tft for mange.

Tare

06.okt.2009 kl.16:20

Fine bilder!

Og s bra at du er tilbake p bloggen igjen :)

Christina Slette Johnsen

06.okt.2009 kl.22:07

s fint inlegg. masse bra bilder. Skulle nske jeg hadde en dehydrator!!

Dere raw food interesserte: bli med p det norske raw -forumet. det er helt gratis og laget som en ressurs. www.rawinorge.ning.no

Sara Strand

08.okt.2009 kl.10:07

Heihei!

Jeg leste p en blogg at du tidligere har bestillt sko fra Nine West. Hvor fikk du tak i dem? :)

Annema

08.okt.2009 kl.15:12

Christina: Jeg er med.

Sara: Kjpt i New York.

Lill

08.okt.2009 kl.19:22

Innmari fine bilder i dette innlegget!!!:)

Annema

08.okt.2009 kl.21:02

Tusen takk, Lill. Hyggelig hre! Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits