220909: "Grønn" blåbærsmoothie for små ganer

Mitt første forsøk på å lage "grønn" næringsrik smoothie til barna mine ble ganske vellykket. Ingen av dem reagerte på at det var grønne blader i smoothien - og smaken ble heller noe å klage over. De har nå spist/drukket samme smoothie fire dager på rad, så det må kunne sies å være en suksess. Men de går jo fort lei, så jeg må prøve å finne nye oppskrifter etterhvert. På bildet ligger spinaten i bunnen. Ideelt sett burde rekkefølgen vært motsatt, slik at de myke fruktene legges i først. Spinaten has i til slutt - da gjør du jobben enklere for blenderen din. Ungene mine er veldig glad i kokos, så jeg hadde oppi en håndfull økologisk kokosmasse til slutt. Det "kamuflerte" faktisk det som var igjen av smaken fra spinaten. Resultatet ble en forfriskende smak av bær og kokos. Blenderen greidde forøvrig fint å male kokosen sammen med resten av smoothien. Mal gjerne kokos til mel på forhånd hvis du ikke har en kraftig nok blender.

* Noen håndfuller spinat (begynn forsiktig hvis du er i tvil om poden vil avsløre den grønne smaken)
* Frosne blåbær
* Moden mango (så myk at du kan skjære helt inn til steinen)
* Litt banan (kan sløyfes men gir litt søtere smak)
* Vann, så mye at du får den konsistensen du ønsker og slik at blenderen klarer å gjøre "jobben".
* Kokosmasse, gjerne økologisk. Pynt gjerne med kokos på toppen hvis barna liker det.

* Presset appelsin fra et par appelsiner og litt sitronsaft

Er ikke smaken balansert nok? Ha i ørlite himalayasalt og/eller agave/yaconsirup eller stevia evt mer sitron, banan eller bær. Smak deg frem.
smoothie smoothie1
Med spinat i magen blir barna sterke som "skipper´n". Spinat er proppfull av næring og har en rensende effekt på våre store og små kropper.... Og jo grønnere blader, jo bedre!

6 kommentarer

Lise

22.sep.2009 kl.10:07

Denne hørtes riktig så god ut!=) Tror denne passer for meg siden jeg ikke er overbegeistret for slike "grønne" smoothies i utgangspunktet, men liker best å bruke frukt og bær;)

lizz

22.sep.2009 kl.14:23

seriøst, hvor får du egentlig tak i spinat? Jeg har vært på både små og store butikker og finner det ikke :/ eller så har bare øynene vært i veien, hehe.

Dette skal prøves, er vel et supert mellommåltid :)

Mette

22.sep.2009 kl.14:42

Så spennende. Dette må prøves på ungene :-) Jeg ser på smoothiegirl at hun bruker mye fersk kokos og kokossaft(juice) i smothiene sine. Kunne tenke meg å prøve noen av oppskriftene hennes, men får du tak i kokosnøtter her i norge eller er det her du bruker kokosmasse isteden som på denne blåbærsmootien?

Annema

22.sep.2009 kl.15:10

Lise: Lykke til.

Lizz: Jeg kjøper spinat i poser i innvandrerbutikker eller velassorterte matbutikker (Ica, Ultra osv). Har aldri problemer med å finne det?

Mette: Du får tak i ferske young coconut i innvandrerbutikker, eks i torggata. De inneholder fersk mykt kokoskjøtt og kokosjuice. Men problemet er at skallet tas av i Thailand. Deretter sier ryktene at at de blir behandlet med og dyppet i 5 minutter i en blanding av konserveringsmidler og soppdrepende midler, så plastpakkes de og sendes med fly. Jeg har kjøpt unge kokosnøtter i byen og må jo innrømme at jeg har undret meg over hvor fresh de ser ut - selv uten skall! Siden jeg ikke vet ordentlig hva der behandlet med og ei heller vet hvorvidt dette "midlet" trenger gjennom det indre skallet har jeg valgt å kutte det helt ut. Jeg bruker derfor økologisk kokosmasse, økologisk kokosmelk og økologisk kokosjuice på kartong (helsekost/supernature).

Anne

22.sep.2009 kl.16:53

Nam! Denne hørtes ut som noe for meg :D

Silje Silje

12.okt.2009 kl.20:38

Litt kanel i smoothien er også veeeldig godt!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits