210909: Oppskrift på mangokake

mangoJeg lovte å komme med oppskrift på kakene jeg lagde til konfirmasjonen forrige helg. Her er mangokaken i første omgang. Jeg lærte å lage mangokake av Flavio Passos fra Brasil. Han bruker aldri noen eksakte mål når han lager mat, og jeg gjorde heller ikke det når jeg lagde denne. Jeg brukte smakssansene helt til jeg fant en smaksbalanse som passet meg og min gane. Han lagde kaken uten bunn, men jeg brukte nøttebunn som dere ser på bildet. Så da oppfordrer jeg deg til å prøve deg frem selv. Jeg har fortsatt et stort stykke av kaken stående i fryseren - og det går helt fint. Jeg tar opp en bit ca 30 minutter før jeg skal spise den - og den smaker like godt som fersk. Lykke til.

Nøttebunn
:
For å lage nøttebunn bruker jeg foodprocessor og mye av de samme ingrediensene som da jeg lagde gulrotkaken. Bruk S-kniven på foodprocessoren og du får en passe konsistens med små biter. Denne gangen brukte jeg valnøtter og pecannøtter. Pulses til de er delt i små biter. Så har jeg oppi ferske eller bløtlagte tørkede dadler og gjerne litt rosiner før jeg pulser videre. Konsistensen skal være litt "sticky" slik at den henger sammen og slik at du kan forme den som en kakebunn. Jeg hadde også oppi litt vaniljepulver og jeg mener å huske at jeg også hadde oppi kokos. Tips: Helios sin kokosblanding er i en helt annen liga enn kokos fra eksempelvis Eldorado. Kan ikke sammenlignes (men er dyrere). Trykk blandingen ned i en kakeform. Sett til kjøling i kjøleskapet før du har på mangofyllet.

Mangofyll:
Kjør moden og myk mango i blender til det blir til en helt jevn fruktpure. Jeg tror jeg brukte 3-4 stooore mangoer. Sett til side en del av pureen, slik at du kan smøre den på toppen helt til slutt. Er ikke mangoen søt nok kan du søte med litt agave, yaconsirup eller stevia.
* Rør inn litt smeltet kokosolje eller finmalte cashewnøtter (eller begge deler). Dette gjør at kaken stivner litt bedre når du setter den i kjøleskapet.
* Smak deg frem med salt (helst Himalayasalt/havsalt), kardemomme og en skvis med sitron. Det skal smake godt!
* På forhånd hadde jeg malt kokos til tilnærmet melkonsistens i blenderen. Dette kokosmelet rører jeg inn i mangoblandingen til den blir så tykk at den kan smøres og formes utover nøttebunnen. Husk å smake deg frem før du har mangofyllet over på nøttebunnen. Form til en fin kake. Sett i kjøleskapet. Når kaken har stivnet smører du på den gule mangopureen. Pynt med det du måtte ønske. Kaken må gjerne oppbevares i fryseren. Tas opp en halvtime før du skal spise den.

11 kommentarer

21.sep.2009 kl.14:34

Er denne blenderen god nok?

http://www.elkjop.no/product/hus-hjem/kjokkenapparater/mikser-og-blender/BL1200/wilfa-blender

Svar ærlig

Annema

21.sep.2009 kl.14:59

Den er grei nok til å lage enkle smoothier med myke frukter, men ikke til mitt bruk. Min blender har 2 hestekrefter, så da kan du jo tenke deg selv forskjellen. Annema

Annette

21.sep.2009 kl.15:43

Åh for en herlig kake, jeg er så glad for at du deler. Bloggen din har blitt en favoritt kokebok etterhvert. Jeg takker for gode råd o m bruk av supergreens ved ditt forrige innlegg, jeg føler meg litt bedre nå, har drukket mye mer væske i det siste. Det hjalp, men det var noen tøffe dager.

Vanskelig å kutte kaffe i sånne perioder... Kanskje du forresten har tips i så måte, den kaffen er joså god, men akk skulle helst ikke vært så avhengig.

Annette

Annema

21.sep.2009 kl.16:45

Jeg har ikke cravings for kaffe latte lenger. Jeg drikker supernature sin kinesiske urtete. Den er kjempegod og har en ganske bra terapeutisk effekt også. Jeg drikker den flere ganger hver dag. Jeg skjønner hva du mener med tøff periode. Jeg har også det innimellom. Det tar desverre lang lang tid å rense en 40 år gammel kropp (som min) som er i kraftig ubalanse. Noen mener det tar år. Men dette er veldig individuelt. Annema

21.sep.2009 kl.20:37

Hvor mange Watt må blenderen være for at den skal være bra nok til å lage kaker med?

Annema

21.sep.2009 kl.20:51

Hvis du mener at den skal være kraftig nok til å kunne lage en jevn masse av frukt og nøtter og grønnsaker så tror jeg at KitchenAid sin maskin er den eneste av de tradisjonelle her i Norge som er kraftige nok. Og så blir det Vitamix og Blendtec som etterhvert har begynt å selges via nettet i Norge. Du kan selvsagt gjøre jobben i flere prosesser ved å finmale ting først (eks finmale nøtter med kvern eller små kraftige blendere) og deretter blande alt i blenderen din. Når det gjelder nøttebunner så skal jo disse være med biter i. Da bruker jeg foodprocessor. Annema

evag

22.sep.2009 kl.07:16

Takk for oppskrift :) Har du noen forslag til bunn på denne kaken hvis man skal unngå tørket frukt? Har noen som ikke er så glad i det i familien og hadde vært artig å overraske med denne flotten kaken :)

Hans

22.sep.2009 kl.07:58

Er det ikke antall Watt som bestemmer hvor god den er?

Bra blogg!!

Annema

22.sep.2009 kl.09:12

Evag: Jeg tror ikke vedkommende vil tenke over at det er tørket frukt i bunnen. Det blir ingen biter eller noe, så fremt ikke vedkommende er ekstremt sensitiv. Bunnen blir en jevn masse og de fleste blir overrasket over at det ikke er sukker i kaken.

Hans: Smil. Du spør som en mann - men husk at du spør en som er nokså blank teknisk (hehe). Men du skal få svar - så nå har jeg sjekket ut for deg; Min blender (Blendtec fra UK Juicers) har 1500 watt - og du må nok opp på dette nivået for å få maskinen til å gjøre jobben på en del av de oppskriftene jeg legger ut her. Dvs. kunne lage en jevn masse av grønnsaker, harde frukter, nøtter og frø. Jeg lagde eksempelvis rødbetesuppe i går av rå rødbeter, epler, avocado osv. Den ble myk og fin og ville aldri kunne fått til det med min gamle blender. Lykke til i blenderjakten. Annema

Hans

22.sep.2009 kl.15:20

Den blenderen fra Wilfa er jo 1200 watt, mens de fra Kitchen aid er ikke mer enn 500 og 750 watt.

Annema

22.sep.2009 kl.23:25

Hans: Javel, da melder jeg pass. Jeg har bare hørt at Kitchen aid har en kraftig maskin, men antall watt vet jeg ikke. 1200 watt høres jo ganske bra ut. Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits