160909: Jippi! Nytt liv med ny blender!

Det begynner å bli en god stund siden jeg første gang nevnte mitt sterke ønske om en ny blender. Jeg kan ikke beskyldes for å forhaste meg når det gjelder kjøp denne gangen. Jeg har brukt goood tid og gjort grundige undersøkelser før jeg tok det endelige valget og hadde penger nok til å slå til. Jeg ville ha en kraftig nok maskin (med 2 HK!!!) som kan vare i mange, mange, mange år. Og sist fredag - akkurat da jeg skulle begynne å lage mine raw food-kaker for helgen - kom pakken på døra. Kunne ikke vært mer passende tidspunkt. Fredagen ble derfor et høydepunkt på kjøkkenet mitt. Jeg jublet! Både fordi blenderen var litt mindre ruvende enn jeg hadde trodd. Og fordi den faktisk jobbet som en hest! Det er nok også en av grunnene til at nøttekremen i kaken min ble så utrolig myk.

blendersValget mitt falt på Blendtec. Det stod lenge mellom Vitamix og Blendtec. Det er kanskje litt hips-om-haps om man velger den ene eller den andre. Det som ble avgjørende var derfor pris og størrelse. Blendtec var billigere og mindre (selv om det ikke ser sånn ut på bildet). Du får plass til den i kofferten, noe som kan være greitt om man har tenkt å ha den med på tur. I tillegg er den litt penere å se på, om man kan si at en sånn maskin er pen. Andre har gjort jobben før meg med å sammenligne disse to - og dokumentert dette nokså godt. Les selv hos Green Smoothiegirl og TheBestBlender. Du får kjøpt både Vitamix og Blendtec fra norske importører, men jeg valgte å spare noen kroner ved å bestille via UK Juicers. Siden jeg har deltatt på kostholdskurset til Lynette får jeg også 10% på alt jeg kjøper hos UK Juicers. Noe å ha i bakhodet for de av dere som skal på kurs hos henne i høst.

Jeg er i full gang med å lage grønne smoothier. Endelig!!!! Så nå starter jeg hver eneste dag med en STOR grønn smoothie laget av diverse godsaker. Mer om det snart.

16 kommentarer

Annette

16.sep.2009 kl.17:41

Gratulere med ny fin blender, gleder meg til å høre mer om din grønne frokost smoothie.

Jeg vurderer å dra å høre på Ph mirakel mannen, men er redd alle billettene er revet bort før jeg får bestemt meg. Synes det han sier høres helt utrolig ut, har selv begynt å jobbe med å gjøre meg selv litt mer basisk, og bruker et par av hans produkter, jeg begynte for 4 dager siden, men føler meg litt uvel, er det slik at man føler seg først uvel før man blir bedre?

synes å huske du brukte noen produkter for å kvitte deg med syre.

Annema

16.sep.2009 kl.21:27

Annette: Tusen takk. Jeg får nok ikke dratt jeg heller, desverre. Jeg må nok desverre også si at svaret på spørsmålet ditt er ja. Jeg hadde mange plager i starten og det er faktisk ikke lenge siden jeg hadde en ny renseperiode. Men på et dypere plan. Jeg er ikke lenger bekymret for det - jeg lurte jo litt på hva som skjedde i starten må jeg innrømme. Jeg stoler på prosessen og gjør mine justeringer underveis. Men den gode nyheten er at det går stadig fremover og fremover - og de gode periodene er utrolig bra. Pass på å justere inntaket av greens (hvis det er det du tar) utfra hva du orker av plager. Kroppen begynner automatisk å rense når den får tilført alle de gode mineralene i greens - og det er jo en god ting. Lykke til på din vei. Annema

Gro

16.sep.2009 kl.22:04

Jeg gleder meg også til å høre om grønne smoothies :-) Jeg har forresten ikke merket noen plager etter at jeg begynte med greens, er det "unormalt"? Har vel tatt det i nærmere en måned nå tenker jeg, og jeg føler meg proppfull av energi!

Annema

16.sep.2009 kl.22:36

Gro: Så bra. Du er heldig. Du har nokså sikkert en kropp som fungerer bedre enn min gjorde. Vær glad for det. Du gjør likevel mye bra og forebyggende for kroppen din ved å spise greens daglig. Fortsett med det. Annema

Sigrun

16.sep.2009 kl.22:36

Gratulere med ny blender! Jeg er ganske misunnelig... Spent på å høre hvordan du liker den - og hvordan den fungerer med frossen frukt og bær (regner med du skal teste det også :-)). Jeg leste en beskrivelse av Blendtec her: http://www.perfectsmoothie.com/vitamix-vs-blendtec/, og der "vant" VitaMix, fordi de mente at Blendtec ikke var så god til å ta det frosne pga at den mangler den "dytte-staven" som VitaMix har. Venter spent på fortsettelsen!

Sigrun

16.sep.2009 kl.22:51

- hva ble prisen med frakt og toll og moms og alt, hvis det er lov å spørre?

Og hvor lang tid gikk det fra du bestilte til den kom fram?

Annema

17.sep.2009 kl.10:44

Sigrun: Det er bare en ting å si: Jeg elsker den! Den har mange forhåndsinstilte programmer, så det er bare å velge program. Eks frossen frukt, stor eller liten smoothie, suppe, pate, knusing av nøtter osv. Frem til nå er det kun et par ganger at jeg har måttet åpne lokket og røre litt rundt for å hjelpe til. Da hadde det kanskje vært kjekt med en dyttestav, men det hjelper også med litt vann. Den moser frosne bær og isbiter som bare det. Den grønne smoothien jeg har avbildet i dag tok det 30 sekunder å mose til en silkemyk smoothie. Og grønnkål er umulig å få blendet med min gamle blender. Jeg holder dere oppdatert på fortsettelsen. Det gikk raskt å få den til Norge, bare et par dager. Det som tok tid var fortolling i Norge. posten er utrolig treige!!!! Betalte rundt 800 kroner for fortolling og moms. Annema

Cathrine

18.sep.2009 kl.19:18

gratulerer med ny blender! Selv har jeg investert i en Kitchenaid blender, og er ganske så fornøyd med denne.. har bare testa til store smoothies da, det funker fint ;) MEN.. gummihjulet som roterer rundt har jeg allerede bytta ut engang, så den har et svakt punkt.

Lisa

10.nov.2009 kl.22:50

Hei! Jeg er på utkikk etter en blender nå, og har mer eller mindre bestemt meg for en blendtec blender, men jeg lurer på om du kan bruke den i norske stikkontakter?? Du er fortsatt like fornøyd håper jeg:)? Lisa

Annema

11.nov.2009 kl.09:19

Jepp! Like fornøyd - og kunne nok ikke klart meg uten nå! Når du kjøper fra UK Juicers får du med en ekstra "dings" som du setter i kontakten (adapter). Annema

Beamer

14.nov.2009 kl.12:42

Ser super ut :-) Vet du hvor man evt kan se på disse to blendermerkene i butikk (i Osloområdet)?

Annema

14.nov.2009 kl.15:48

Jeg tror ikke du får kjøpt disse i butikk i Norge. Du kan evt kontakte den som er agent for Blendtec i Norge, men ellers tror jeg du må bestille fra utlandet.

Beamer

15.nov.2009 kl.17:46

Ok, takk for svar.

04.mai.2010 kl.21:06

ka kostet den totalt ?? :)

smoothie blender

13.mar.2011 kl.01:25

I live and die by the Vitamix/Blendtec debate but you cannot go wrong with either, really.

Mette

15.aug.2011 kl.21:17

Inspirerende! Kom til denne siden etter søk på vitamix blender. Er også på jakt etter en juicepresse, ikke med skiveprinsipp, men mer knuse/squeeze. Noen tips?

Og jeg bare måtte si det: Ikke hips om haps men hipp som happ! :)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits