080909: Salat med spirer og geitost

Jeg elsker salat. Gjerne store salater med masse grønt, spirer og litt frø eller nøtter. Vi er alle forskjellige, men det er i allefall det jeg har erfart fungerer aller best for magen min. Det er lettfordøyelig, inneholder masse fiber og gode næringsstoffer. Nå for tiden har jeg litt dilla på geitost i salaten. Det er så utrolig godt! Kumelk kuttet jeg ut for lenge siden (og savner det ikke), men geitosten følger med meg fortsatt. Og alltid sammen med salat. Mange som ikke tåler melk tåler helt fint geitost. I følge Worlds Healthiest food (tabell under) inneholder geitost mange næringsstoffer. Jeg vet om mange raw foodere som spiser rå upasteurisert geitost innimellom pga mengden med proteiner, vitaminer, mineraler, enzymer og ikke minst probiotika (fordelaktige bakterier for tarmen) i denne osten! Jeg tror at de fleste geitostene i Norge er pasteuriserte (dvs. varmet opp over 70 grader), men jeg er jammen ikke helt sikker på akkurat det. Noen som vet? Det kan kanskje være verdt å sjekke ut.
foodchart

I denne salaten har jeg oppi følgende godsaker:
- Romanosalat
- Tomater
- Noen gode håndfuller hjemmespirede alf-alfaspirer og grønne linsespirer
- Frisk basilikum
- En håndfull gresskarfrø som er bløtlagt over natta og deretter marinert i olivenolje og krydder og tørket i dehydrator. Setter en god piff og gir tyggemostand i salaten.
- På toppen - myk og god geitost.

- Som dressing har jeg helt over litt extra virgin olivenolje, en skvis sitron, pepper og himalayasalt.
salat

9 kommentarer

Maja

08.sep.2009 kl.13:45

Hei! Jeg fikk lyst å prøve geitost etter dette. Jeg tåler ikke melk men kanskje det går bra med geitost, det hadde vært supert iallefall. Holder forresten på å prøve ut litt forskjellig av oppskriftene dine. Linsesuppen var supergod! I dag tenkte jeg å prøve meg på "krydderbønne"-retten din. Jeg lurer på om man må kjøre blandingen i foodprocessor eller om det er mulig å få det til på annen måte?

Takk for alle supre mattips! Det gjør det så mye mer inspirerende for oss som sliter med å spise sunt og godt.

Anita

08.sep.2009 kl.14:10

Inspirerende. Dette vil jeg lage :) Så flink vil jeg bli:)

Cathrine

08.sep.2009 kl.17:51

hmm.. jobber med ost, jeg;) Geitost fra norske leverandører er pasteurisert. Muligens får du noe upasterisert importert ost, eller beste sjangs er kanskje fra små gardsysterier. Gå innom spesielle ostebutikker og spør hvis du ikke vet om andre utsalgssteder for gårdsost.

Christina

08.sep.2009 kl.19:46

Hei igjen Annema :-)

Nok en herlig fristende oppskrift! :-) I et tidligere innlegg ser jeg at du bestiller ingredienser fra blant annet gojiking, hvordan fungerer egentlig dette i praksis? Med tollavgifter og sånt - må man holde seg under en viss sum? Takknemlig for tips hvis du har noen :-)

Annema

08.sep.2009 kl.22:29

Maja: Takk, så hyggelig å høre. Vet du, jeg er ikke sikker på om du kan gjøre det på annen måte. Du kan evt prøve å kutte mest mulig med en god kuttekniv og evt prøve å mose med en stavmikser. Det funker sikkert. Prøv.

Anita: Lykke til!

Cathrine: Jeg har funnet ut at det faktisk finnes, men har ikke fått tak i ennå. Blir spennende å kjenne må smaksforskjellen...

Christina: Det fungerer helt supert. Frank hos Gojiking er behjelpelig og deler gjerne opp pakkene i mindre pakker, slik at de går rett i postkassa di. Men innimellom stoppes de hos Posten. Da tar det bare noen ekstra dager - og du betaler fortolling når du henter pakken hos Posten. Har gjort dette en del ganger nå, så intet problem.

Rikke

09.sep.2009 kl.18:18

Det så fristende ut:) men jeg har ingen erfaring med geitost. er det det samme som hvit geitost som feks tine har? hvilken typen anbefaler du? -Rikke :)

Mia

09.sep.2009 kl.19:12

For en bra blogg! Inspirerende og gøy å lese om deg. Kom tilfeldigvis over bloggen da jeg søkte etter "raw food". Du har nå fått en ny fast leser :)

Annema

09.sep.2009 kl.22:27

Rikke: Dette er 100% geitost. Du får det i ostedisken. Den jeg spiser på bildet heter faktisk Tine Snøfrisk, men er hard og 100% geitost. Den myke smøreostvarianten i beger - som du får kjøpt i de fleste butikker - er en blanding av geitemelk og kumelk.

Mia: Takk og velkommen hit!

Ragna

13.sep.2009 kl.13:08

Nam nam, det hørtes veldig godt ut! Jeg har lært meg å bli veldig glad i geitost, liker best chevré med litt skarp smak, slik at den blir ikke helt mild men ikke veldig skarp heller. Men jeg har aldri tenkt på å bruke den i salat. Det skal prøves - helst i dag allerede :-)

Min favoritt-geitostoppskrift er (på brød): Et lag med smøregeitost, et lag med hjemmelaget pesto, knasesprø isbergsalat, tomat og rødløk i tynne skiver.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits