080909: Salat med spirer og geitost

Jeg elsker salat. Gjerne store salater med masse grnt, spirer og litt fr eller ntter. Vi er alle forskjellige, men det er i allefall det jeg har erfart fungerer aller best for magen min. Det er lettfordyelig, inneholder masse fiber og gode nringsstoffer. N for tiden har jeg litt dilla p geitost i salaten. Det er s utrolig godt! Kumelk kuttet jeg ut for lenge siden (og savner det ikke), men geitosten flger med meg fortsatt. Og alltid sammen med salat. Mange som ikke tler melk tler helt fint geitost. I flge Worlds Healthiest food (tabell under) inneholder geitost mange nringsstoffer. Jeg vet om mange raw foodere som spiser r upasteurisert geitost innimellom pga mengden med proteiner, vitaminer, mineraler, enzymer og ikke minst probiotika (fordelaktige bakterier for tarmen) i denne osten! Jeg tror at de fleste geitostene i Norge er pasteuriserte (dvs. varmet opp over 70 grader), men jeg er jammen ikke helt sikker p akkurat det. Noen som vet? Det kan kanskje vre verdt sjekke ut.
foodchart

I denne salaten har jeg oppi flgende godsaker:
- Romanosalat
- Tomater
- Noen gode hndfuller hjemmespirede alf-alfaspirer og grnne linsespirer
- Frisk basilikum
- En hndfull gresskarfr som er bltlagt over natta og deretter marinert i olivenolje og krydder og trket i dehydrator. Setter en god piff og gir tyggemostand i salaten.
- P toppen - myk og god geitost.

- Som dressing har jeg helt over litt extra virgin olivenolje, en skvis sitron, pepper og himalayasalt.
salat

9 kommentarer

Maja

08.sep.2009 kl.13:45

Hei! Jeg fikk lyst prve geitost etter dette. Jeg tler ikke melk men kanskje det gr bra med geitost, det hadde vrt supert iallefall. Holder forresten p prve ut litt forskjellig av oppskriftene dine. Linsesuppen var supergod! I dag tenkte jeg prve meg p "krydderbnne"-retten din. Jeg lurer p om man m kjre blandingen i foodprocessor eller om det er mulig f det til p annen mte?

Takk for alle supre mattips! Det gjr det s mye mer inspirerende for oss som sliter med spise sunt og godt.

Anita

08.sep.2009 kl.14:10

Inspirerende. Dette vil jeg lage :) S flink vil jeg bli:)

Cathrine

08.sep.2009 kl.17:51

hmm.. jobber med ost, jeg;) Geitost fra norske leverandrer er pasteurisert. Muligens fr du noe upasterisert importert ost, eller beste sjangs er kanskje fra sm gardsysterier. G innom spesielle ostebutikker og spr hvis du ikke vet om andre utsalgssteder for grdsost.

Christina

08.sep.2009 kl.19:46

Hei igjen Annema :-)

Nok en herlig fristende oppskrift! :-) I et tidligere innlegg ser jeg at du bestiller ingredienser fra blant annet gojiking, hvordan fungerer egentlig dette i praksis? Med tollavgifter og snt - m man holde seg under en viss sum? Takknemlig for tips hvis du har noen :-)

Annema

08.sep.2009 kl.22:29

Maja: Takk, s hyggelig hre. Vet du, jeg er ikke sikker p om du kan gjre det p annen mte. Du kan evt prve kutte mest mulig med en god kuttekniv og evt prve mose med en stavmikser. Det funker sikkert. Prv.

Anita: Lykke til!

Cathrine: Jeg har funnet ut at det faktisk finnes, men har ikke ftt tak i enn. Blir spennende kjenne m smaksforskjellen...

Christina: Det fungerer helt supert. Frank hos Gojiking er behjelpelig og deler gjerne opp pakkene i mindre pakker, slik at de gr rett i postkassa di. Men innimellom stoppes de hos Posten. Da tar det bare noen ekstra dager - og du betaler fortolling nr du henter pakken hos Posten. Har gjort dette en del ganger n, s intet problem.

Rikke

09.sep.2009 kl.18:18

Det s fristende ut:) men jeg har ingen erfaring med geitost. er det det samme som hvit geitost som feks tine har? hvilken typen anbefaler du? -Rikke :)

Mia

09.sep.2009 kl.19:12

For en bra blogg! Inspirerende og gy lese om deg. Kom tilfeldigvis over bloggen da jeg skte etter "raw food". Du har n ftt en ny fast leser :)

Annema

09.sep.2009 kl.22:27

Rikke: Dette er 100% geitost. Du fr det i ostedisken. Den jeg spiser p bildet heter faktisk Tine Snfrisk, men er hard og 100% geitost. Den myke smreostvarianten i beger - som du fr kjpt i de fleste butikker - er en blanding av geitemelk og kumelk.

Mia: Takk og velkommen hit!

Ragna

13.sep.2009 kl.13:08

Nam nam, det hrtes veldig godt ut! Jeg har lrt meg bli veldig glad i geitost, liker best chevr med litt skarp smak, slik at den blir ikke helt mild men ikke veldig skarp heller. Men jeg har aldri tenkt p bruke den i salat. Det skal prves - helst i dag allerede :-)

Min favoritt-geitostoppskrift er (p brd): Et lag med smregeitost, et lag med hjemmelaget pesto, knasespr isbergsalat, tomat og rdlk i tynne skiver.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits