070609: Smoothie med bringebær og maca.

Jeg prøvde meg på mye nytt i helgen. Vi har konfirmasjon neste helg, så jeg ble utfordret på å lage noen nye raw-food-kaker. Jeg lagde derfor en liten smaksprøve på en mangokake og en pasjonsfruktkake. Begge falt i smak hos konfirmantene, så da lager jeg nok begge to til helgen. Bilder og oppskrifter kommer. Jeg har også prøvd meg på å lage granola av hel bokhvete. Oh-la-la. Ny frokostfavoritt. I tillegg har jeg testet ut å lage youghurt basert på nøttemelk (av mandler) og probiotika. Ikke helt i mål med den, så der skal jeg prøve på nytt denne uka.

Det ble også et par nye supersmoothies, som denne på bildet med frosne bringebær og macapulver.  Macapulver er en lite kjent ingrediens i Norge og Europa forøvrig, men den er på vei inn - i allefall i raw-food-kretser. Macaplanten skal visstnok være en medisinsk vidunderplante for å oppnå hormonbalanse i kroppen og er derfor gunstig i perioder med mye stress og utmattelse. Den lindrer og beroliger. Og den fungerer litt som ginseng. Den er svært næringsrik, bygger muskler og lader opp mineralreservene i kroppen vår. Jeg har bestilt en pakke fra GojiKing og bruker den gjerne sammen med kakaopulver i shakes eller som her i smoothies. Se oppskrift under bildene.
smoothie
Som en ekstra bonus heter det at Maca er "kvinnens viagra". Wow, dette kan jo bli veldig spennende (smil). Men jeg tror ikke du skal spise mer enn 1 ts om dagen. Ha en strålende dag i høstsola!
smoothie1

Oppskrift smoothie med maca:

* Saft fra 2 appelsiner
* 1 moden banan
* 1-2 store teskjeer macapulver
* En god håndfull frosne bringebær
* Så mye vann at du får den konsistensen du ønsker
* Ekstra søtning? Honning, agave, yaconsirup - men ikke nødvendig for min del. Begynn deg å venn deg til at ikke alt skal smake så veldig søtt. Det er mer enn nok naturlig sukker i ingrediensene fra før. Og kroppene våre er ikke veldig glad i sukker......

Andre alternativer? Tilsett nøttemelk (mandelmelk), kanel, litt sitron, bittelitt himalayasalt (eller havsalt) eller det som skal til for at det smaker godt for din gane.

5 kommentarer

Christina

07.sep.2009 kl.12:21

For en fantastisk blogg!!! TUSEN takk for at du deler alle disse lekre oppskrifter! Du aner ikke hvor mye det betyr, og hvor hjelpsomt det er, når man er en fersking i den basiske verdenen. Det er mye å sette seg inn i, og i starten er det veldig overveldende når man ikke er spesielt god eller fan av å lage mat i utgangspunktet... Så igjen; tusen takk - og keep up the good work! Jeg skal spre hjemmesiden din til alle jeg kjenner :-)

Stooor hilsen fra Christina Supergreen ;-)

lizz

07.sep.2009 kl.13:00

gleder meg til oppskrift på "granola av hel bokhvete" kommer :) er alltid kjekt med nye frokost tips :)

Annema

07.sep.2009 kl.13:53

Christina: Åh, tusen takk. Tas i mot og lagres i hjertet. Lykke til videre på din vei, Christina Supergreen.

Lizz: Kommer. Har tørket min i tørkemaskin (dehydrator), men kan sikkert gjøres i stekeovn. Annema

cathrine

07.sep.2009 kl.19:40

Smoothien ser utrolig god ut.. yum. Smoothie er det jeg får lyst på nå, både når jeg er sulten og når jeg har lyst på noe godt. Om jeg kan få lov å komme med en forespørsel for innlegg her hos deg; en slags oversikt over kjekke ingredienser en "må ha" i kjøkkenskapene.. jeg har lyst å handle inn litt nye ting, men usikker på hva. Bare et ønske.. om det er lov.

Annema

07.sep.2009 kl.22:18

Cathrine: Jeg skal tenke på det og kommer tilbake. Ha en fin kveld. Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits