020909: Sjokolade i kakeform

S var det bursdag igjen her i huset. Snnen min har ftt dilla p den r sjokoladen jeg lager. Det forundrer meg, for han var ikke spesielt interessert i mrk sjokolade tidligere. Men fylt med deilig kokos og hasselntter gr den ned p hykant. S da jeg foreslo at vi kunne lage en stoooor sjokolade istedet for kake p selveste dagen jublet han. Og alle barna her i huset forsynte seg godt av denne annerledeskaken laget av ren sjokolade. R kakao er en av verdens sterkeste antioksydanter og er en fantastisk nringskilde. Den er den rikeste kilden til magnesium blant all mat. Som jeg har nevnt fr er magnesium en av de viktigste basiske mineralene (sttter hjerte, balanserer hjernens kjemi, nervesystem, fordyelse og bygger skjelett). De aller fleste av oss har mangel p magnesium (gir blant annet svnproblemer....noe jeg selv har erfart). R kakao inneholder ogs mye jern. Og krom som er viktig for balansere blodsukkeret. Og snn kunne jeg fortsatt, for listen er lang. Du finner ikke denne listen med fordeler i vanlig prosessert kakao (desverre). I vanlig sjokolade fra butikken finner du i tillegg transfettsyrer, melk, sukker og kjemikalier. Med andre ord er det mange grunner til at vi br komme i gang med lage vr egen sjokolade. For det beste av alt er at det smaker utrolig godt - og mulighetene er enorme! Du kan putte hva som helst av godsaker og favoritter i sjokoladen din (chili, gojibr, kanel, pepper, cayenne, sitronskall, rosiner osv.osv).

Sjokoladen p bildet inneholder ren kakao, kokosfett (Cocosa), kakaosmr, havsalt, agave, kokos og hasselntter. Og den smaker absolutt ikke bittert. Det gr mye av denne type sjokolade her i huset n. Men i barneselskapet i morgen blir det nok vanlig sjokoladekake. Bursdagsbarnet bestemmer!

For oppskrift, se nederst under bildene:
kake

kake1

kake2

S hva gjr jeg nr jeg lager denne deilige sjokoladen. Jeg har prvd mange varianter, men denne fungerer alts best for barna:

* Fett: Jeg smelter kokosfett (Cocosa) i vannbad. Jeg blander ogs inn litt kakaosmr (som er fettet i kakaobnnen), men det er ikke et must. Du kan fint bruke bare kokosfett dersom du ikke har noe annet for hnden, men husk da at sjokoladen blir fort myk i romtemperatur, s oppbevar den i kjleskap eller fryser.
* Ha oppi noen gode spiseskjeer med r kakao (eller vanlig hvis du ikke har noe annet). Jeg pleier bruke 50% r kakao og 50% carobpulver (fra helsekost). Gjr smaken litt mildere, men alts ikke et must. Rr sammen. Du har n en ganske flytende masse.
* Ha oppi salt, helst uraffinert havsalt eller himalayasalt.
* Ha i et lite dryss kanel.
* Rr inn agave (her m du smake deg frem) eller annet stt (yaconsirup, honning).
* Rr inn kokosmasse og hakkede ntter (eks. hasselntter).


Rr alt sammen godt sammen. Finn en passende form, eks en liten kakeform eller et lokk fra en boks. Kle bunnen med bakepapir og hell massen over. Spre pent utover og sett kaldt. Det tar ikke lang tid fr du kan nyyte helsebringende og deilig sjokolade!

Jeg kjper r kakao og kakaosmr hos Sanabona, Gojiking (billigst) eller Supernature (dyre).

14 kommentarer

Malin

03.sep.2009 kl.09:45

S nydelig Annema, denne ser jo rlekker ut. Sitter med vann i munnen og venter p min forsendelse fra Gojiking.

Lena

03.sep.2009 kl.19:58

Hei har lyst til prve meg p sunn sjokolade, men hvor mye kokosfett bruker du?

Annema

03.sep.2009 kl.21:55

Takk Malin. Hper du blir fornyd med det du har bestilt.Lena: Jeg skal se om jeg finner en oppskrift p sunn sjokolade og legge ut her jeg. Denne brukte jeg ikke oppskrift p (det blir som oftest godt uansett). Oppskrift kommer!

Nina

03.sep.2009 kl.23:32

Hei!Jeg har ikke ftt takket deg for de gode svarene du ga meg p sprsml om f ut syreoverskuddet. Jeg har juicemaskin s n er jeg igang! har bestilt mange grnne vitaminer, gleder meg til jeg kommer igang med det ogs. Det du skriver her er gull verdt for meg og s deilig det er f satt planene ut i livet. I morgen skal jeg til Zen resorti Rmskog, gleder meg til se hvordan mat de serverer der.nsker deg en god helg!!

kris

04.sep.2009 kl.04:22

You're making me hungry, Annema. Thought I'd check back and see how you are. It all looks delicious.

Strikkelaura

04.sep.2009 kl.11:53

Nam, den s helt nydelig ut! Hadde jeg hat alle ingrediensene i hus skulle jeg hat laget den med engang. Sitter venter p "kako-stsj" fra Gojiking..

monica

04.sep.2009 kl.12:29

*sikle*

tittet litt p www.okosjokolade.no

alle oppskriftene deres er med "kakaomasse" og ikke pulver. jeg tenkte det var like greit kjpe pulver og bruke det?

Annema

04.sep.2009 kl.15:02

Nina: Takk, s hyggelig hre. Zen resort hres jo bare utrolig digg ut.... Wish it was me.

Kris: Thanks! Long time since I saw your name in here!

Strikkelaura: Lykke til med sjokolading!

Moncia: Takk for tips, har ikke oppdaget den siden enn faktisk. Ser at de har bde yaconsirup, vaniljepulver, kakaoprodukter og det meste man trenger for komme i gang med lage sjokolade. Jeg har aldri kjpt kakaomasse. Kakaomassen er vel knuste kakaobnner, hvor kakaofettet fortsatt er i. Jeg har hittil kjpt kakaopulver + kakaofett separat. Tror kakaomasse er supert nr man skal lage sjokolade, men jeg bruker kakao til s mye annet ogs (i smoothies, kaker osv). Lykke til! Har akkurat fortrt et glass med kakaomousse (en av mine favoritter...). Tenk s deilig at sjokolade og kakaoprodukter faktisk kan vre sunt! Det m jo vre en gledelig nyhet for mange!?

monica

05.sep.2009 kl.21:50

ser at nyetse "mat og helse" har en artikkel om lage sjokolade ogs. m leses!!!!

er sjokoman!!!!!! og ser med glede frem til kunne sende med poden kakao p termos i vinter med GOD samvittighet!

Sigrun

05.sep.2009 kl.23:59

Jeg lager ofte en stor sjokoladesmoothie (selvsagt r) og tar med som lunsj p jobb. Fikk sprsml fra en venninne forleden om jeg spiste kattemat! (Den var litt kornete i konsistensen pga mandler som blenderen min ikke helt klarer finhakke, og fargen blir jo fort litt ubestemmelig nr jeg hiver alt mulig rart oppi....) Hun skulle bare visst nringsinneholdet!

cathrine

06.sep.2009 kl.14:46

fantastisk flott blogg du har.. s fine bilder og gode oppskrifter. Hmm har ikke prvd dem, MEN de ser og virker gode og ER veldig inspirerende for ei som er litt ny i denne verden og gjerne vil spise sunnere... Ha en flott sndag!

lizz

06.sep.2009 kl.18:20

h, det s virkelig godt ut! jeg har en veldig stor svakhet for sjokolade s dette skal jeg prve lage! da trenger jeg ikke sitte igjen med drlig samvittighet :)

Setter stor pris p denne bloggen, m takke for bde inspirasjon og hjelp:-)

Annema

06.sep.2009 kl.20:13

Monica: Ja, den har jeg ftt med meg. R sjokolade er i vinden for tida - og det passer godt for oss sjokolademonser at det faktisk kan vre sunt nr man lager den riktig.

Sigrun: Kjenner til problemet med blenderen ja. Jeg har endelig bestilt meg ny blender. Kan nesten ikke vente med lage silkemyke smoothies, sjokolademousse osv. Jeg lager ogs sjokoladesmoothies innimellom, kjempegodt!

Cahtrine: Tusen takk! Det er bare sette i gang. En verden av s mange nye muligheter.

Lizz: Me too. Jeg har fortrt bde sjokolademelk (av nttemelk og r kakao) og sjokolademousse (av avocado og r kakao) i dag - s det gr unna med kakao her om dagen. Mer og mer faktisk. Takk for positiv tilbakemelding!

else

16.sep.2009 kl.22:26

Hvor fr man kjpt kakaosmr? Finner bare kakaonibs og kakaopulver.. Er nybegynner p dette her. Fantastisk blogg! :-)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits