300809: Bilder fra kurset

Kurset i helgen med Flavio Passos var utrolig inspirerende. Flavio var et nydelig menneske. Kun 28 r gammel, men med s utrolig mye kunnskap erfaring (p godt og vondt) om mat, ernring og koblingen mellom kropp og sinn. Som han selv fortalte ble han fdt inn i en syk kropp. Han var syk gjennom hele oppveksten, gikk p masse medisiner, inn og ut hos leger, var overvektig - og levde p veldig feil mat. Frukt og grnt var helt fravrende fra hans kosthold. Som 15-ring tok han tak i sitt eget liv og begynte gjre egen research for finne svar p hvorfor han var s syk. Han reiste til USA, India, Japan - underskte og prvde ulike dietter og retninger. Langsomt og gradvis endret han sine matvaner. Hans filosofi er at hver og en av oss m finne ut hvilken type mat som fungerer for vr kropp. Vi trenger alle mat fra naturen (ikke fra industrien), men vi trenger alle forskjellige ting. Jeg kjenner meg s igjen i det. Etterhvert som man spiser mer og mer ren mat sier kroppen selv i fra hva den trenger og hva den ikke liker. Vi m prve og feile, prve og feile...

I lpet av helgen viste Flavio oss mange flotte verkty for hvordan vi kunne lage de deiligste retter innenfor raw food. Og det var myyye god mat. Grnne drikker, blbrsmoothie, nttemelk med maca og kakao, ntteost, squash-canneloni med ntteostfyll, ntte- og fikenkake, seaweed (alge) pasta, bokhvete-granola med nttebasert youghurt (fantastisk!), trket bokhvetebrd, brownie og kokosmangokake. Alt rtt, naturlig og fyllt med nringsrike ingredienser. Jeg har ftt masse ny inspirasjon og vil dele noe av dette med dere etterhvert som jeg fr tid til teste ut her hjemme. Melkefri youghurt blir i allefall et prosjekt i nr fremtid. Jeg fr vann i munn av tenke p den. Jeg presterte forresten glemme kameraet hjemme begge dagene, men fikk knipset noen retter ved hjelp av mobiltelefonen min. Det fr duge inntil jeg fr lnt bilder fra noen av de andre deltagerne. Hper i allefall det gir et visst inntrykk av hva vi fikk presentert.
kurs kurs1
Venstre: Flavio lager nttemelk av parantter. Hyre: Her lages det et lass med squash-canneloni med ntteostfyll.
kurs kurs2
Fra venstre: Ferdig danderte quash-canneloni med ntteostfyll og digg saus. Nam! Super forrett. Til hyre: Bokhvete-granola med kokosyoughurt. Melkefritt selvsagt. Skikkelig digg og et fremtidig frokostalternativ her i huset.
kurs3 kurs4
Fra venstre: Japansk-inspirert rett laget av seaweed (alger), grnnsaker, solsikkefr, vrlk, kinakl, sesamolje osv. TIl hyre: Trket bokhvetebrd med ntteost av mandler, dill, purre, oljer osv.
kurs1
Her lager Flavio eplekake med fiken- og nttebunn og masse kanel. Yummi-yummi.

14 kommentarer

ingis

31.aug.2009 kl.01:41

Det matkurset s veldig inspirerende ut! Tenkte at jeg kanskje kunne sprre deg om oppbevaring av grnnsaker - det virker som du vet det meste! Vet du om det er mulig kutte opp alle grnnsaker p forhnd nr de er nyinnkjpt, og s la det ligge i kjleskapet noen dager? Eventuelt la de ligge i kaldt vann i kjleskapet, selvflgelig hver for seg. Vil grnnsakene bli fort delagte da? Vil gjerne bruke mer grnnsaker, men det er rett og slett litt slitsomt skulle kutte opp nye, ferske grnnsaker til omtrent hvert eneste mltid. Har du noen tips? :)

Annema

31.aug.2009 kl.07:14

Ingis: Grnnsakene taper seg litt i nringsverdi - og mer jo lengre du lar dem ligge. Men ikke s mye at jeg ville valgt det bort. Hvis du kutter opp for et par dager av gangen gr nok det helt fint. La dem ligge i vann i en beholder med lokk i kjleskapet evt i en lukket pose med litt vann slik at de holder seg fuktig. Evt ville jeg anskaffet meg en mandolin med ulike kniver. Da gr kuttingen rasende fort - og du kan velge hvor tykke/tynne skiver du skal skjre. Lykke til. Annema

Cecilie

31.aug.2009 kl.11:44

Gleder meg til oppskrifter! Har ikke vrt s flink til prve ut nye ting i sommer, men med rutiner igang igjen i hst (og hjemmemamma noen mneder til) skal jeg komme enda lenger. Skal prve komme meg p kurs ila hsten ogs. P et halvt r er frokostshake, sunn(ere) sjokolade (hjemmelaget), supper/sauser fra bunnen av, esekielbrd og nesten ingen poteter/pasta/ris resultatet. Er blitt god kunde hos Super-Nature og gleder meg til fortsettelsen! Bruker deg masse som inspirasjon!

31.aug.2009 kl.14:08

Cecilie: S bra. Hres ut som du er godt i gang med ny livsstil. Jeg synes selv at ting gr lettere n. Det er vel snn det er endre gamle inngrodde vaner? Tungt i starten - og deretter helt naturlig. Spiringen har blitt ren rutine og verdsettes av bde store og sm her i huset. Morsomt se hvor opptatt barna er av de ulike spirene og hvordan de vokser og gror. Og de hiver innp av de fleste typer n. "Mammagodteriene" (som det heter hos oss n) er ogs blitt populrt, spesielt r sjokolade med masse ntter og kokos og noe jeg kaller bipollen-fudge. Har omsider bestilt meg ny blender, gleder meg til den kommer i hus. Da blir det nok enda mer fart p sakene. Lykke til videre til deg! Annema

Amorine

31.aug.2009 kl.21:06

Synes dette ser spennende ut! Litt kort varsel til kurset bare... :) Skulle gjerne ha vrt med!Kjenner du til rawfood kurset til sanabona? Er det bra? Har du noe tips ifht gode bker om raw food? Merker at jeg har lyst til lre mere om dette. Du har virkelig gitt meg s masse inspirasjon det siste halve ret Annema, og jeg har virkelig merket stor bedring p kroppen min! N har jeg imidlertid gtt ned over 12 kg, og det synes jeg begynner bli litt mye.... Det gjr at jeg n er blitt mer uforsiktig mht hva jeg spiser, i hp om at vekten skal stabilisere seg. Merker jo p kroppen at det er litt feil vei g, for magen er ikke spesielt fornyd med det. Overskuddet blir ogs mindre. N har jeg imidlertid bestilt kosttilskudd, bl.a noe av det du tipset om forrige uke. Gleder meg til teste. Og jeg skal tilbake til min sunne linje. Hvordan greier du holde vekten? Trodde jo det ville stabilisere seg der kroppen ville finne det naturlig, men det ser ikke snn ut....

Strikkelaura

31.aug.2009 kl.21:13

Jeg spr mye om dagen, men aner ikke hvem andre jeg skal spr.Jeg m i gang med detox (utrensing), tidliger har du skrevet om Urbase. Anbefaler du fotsatt det? Eller har du kommet over noe bedre?Bestillte Spirulina og Chorella (Pure planet begge to) fra iherb til 198kr i gr.. jippi!

Amorine

31.aug.2009 kl.22:45

jeg mente supernature, ikke sanabona.... :)

Annema

31.aug.2009 kl.23:10

Amorine: Jeg kjenner ikke til til raw-food-kursene til sanabona. Jeg har kun vrt p et introkurs ifm kjp av dehydrator (mat-trke-maskin). Det er mer orientert omkring hvordan man kan lage mat med dehydrator. Mulig hun kjrer andre kurs ogs? Jeg har ogs mistet noen kilo, men ikke s mange som du. Men jeg tror det har stabilisert seg n. Jeg vil absolutt ikke miste mer vekt n - fler jeg er der jeg er ment vre. S pass p at du fr i deg nok nring i lpet av hele dagen. Bker? Har du boken Raw Food p svenska? Den er f kjpt via nettbokhandler og gir en grei innfring i starten. Jeg skal se om jeg kan komme med flere forslag etterhvert. Beklager sen beskjed om kurset....ikke alltid jeg husker...Strikkelaura: Det er ok at du spr. Imponert over de lave prisene, m sjekke ut... Ellers vet jeg ikke om jeg skal anbefale Urbase. Det funket jo fint for meg i starten. Det satte virkelig fart p utrensningen av syreoverskuddet de tre frste mnedene. En fin kur. Men etterhvert ble jo kostholdet mitt mer og mer basisk - og jeg oppdaget de grnne tilskuddene som har mye av den samme effekten. N spiser jeg spirulina, chlorella og hvetegress (eller greens) hver morgen. Siden du n gr i gang med spirulina og chlorella ville jeg kanskje supplert med hvetegress/kamut eller greens. Det har jo en veldig balanserende og utrensende effekt og gir kroppen din masse nring. Husk forresten sette deg litt inn i hva chlorella gjr (avgifter) og begynn med noen f kapsler i starten fr du ker p (jeg er oppe i 7-8 av gangen n...kapslene er veldig sm). Jeg svelger spirulina og chlorella p tom mage om morgenen og etter en stund blander jeg ut hvetegresspulver i vann og litt eplejuice. Lar drikken rulle litt i munnhulen fr jeg svelger og drikker den sakte (ker nringsopptaket). Alt dette gjr jeg mens jeg lager frokost og smrer matpakker til gjengen her i huset. Min egen frokost bestr deretter som oftest av en tykk proteindrikk (ref. tidligere smoothie-artikler) som fylles i en stooor shaker. Alt dette gjr at jeg holder meg mett lenge. Hper du fikk svar? Hvis ikke, si fra. Annema

Annema

31.aug.2009 kl.23:14

Amorine: ja, da er jeg med. Jeg har ikke vrt p noen av kursene deres. En venninne av meg har derimot vrt p et kurs som gikk over to kvelder. Tror det var en grei innfring - og du fr noen smaksprver. Men kanskje min venninne kan uttale seg bedre?

Mette

01.sep.2009 kl.09:45

Amorine: Det sprs om du mener Introduksjonskurs eller Dybdekurset til Supernature..? Annema - du har jo gtt p dybdekurset til Supernature med Linette.. Jeg har gtt p Introduksjonskurset som er et veldig fint kurs syns jeg. I forhold til en del andre rene raw-food kurs s er nok intro-kurset til Supernature veldig fokusert p produktene de selger (Spirulina, Clorella, hvetegress etc..). For meg som ikke klarer ha s stor innsats p kjkkenet som min kjre venninne Annema s var det en fin vinkling hvor jeg lrte at jeg ogs kan lage kjappe og nringsrike frokost/lunsj alternativer ved hjelp av disse produktene (ref Annema sin frokost-kommentar lenger opp). Det ble ogs laget et par rene ( og nydelige) raw-food retter p introduksjonskurset ("lasagne" og "sushi").

Amorine

01.sep.2009 kl.14:53

Hei og takk for svar. Jeg tenkte p Introduksjonskurset ja. Hres ut som det kan vre noe for meg ja :)

Beate

02.sep.2009 kl.15:30

Det s NAMM ut :)

Amorine

03.sep.2009 kl.19:30

Annema, var den eplekaken s god som den ser ut til???? Er det mulig sprre om du kan legge ut en oppskrift...? Please... :o)

Heidi

06.sep.2009 kl.10:18

Er det noen som kjenner til raw food kurs i Trondheim?

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits