300809: Bilder fra kurset

Kurset i helgen med Flavio Passos var utrolig inspirerende. Flavio var et nydelig menneske. Kun 28 år gammel, men med så utrolig mye kunnskap erfaring (på godt og vondt) om mat, ernæring og koblingen mellom kropp og sinn. Som han selv fortalte ble han født inn i en syk kropp. Han var syk gjennom hele oppveksten, gikk på masse medisiner, inn og ut hos leger, var overvektig - og levde på veldig feil mat. Frukt og grønt var helt fraværende fra hans kosthold. Som 15-åring tok han tak i sitt eget liv og begynte å gjøre egen research for å finne svar på hvorfor han var så syk. Han reiste til USA, India, Japan - undersøkte og prøvde ulike dietter og retninger. Langsomt og gradvis endret han sine matvaner. Hans filosofi er at hver og en av oss må finne ut hvilken type mat som fungerer for vår kropp. Vi trenger alle mat fra naturen (ikke fra industrien), men vi trenger alle forskjellige ting. Jeg kjenner meg så igjen i det. Etterhvert som man spiser mer og mer ren mat sier kroppen selv i fra hva den trenger og hva den ikke liker. Vi må prøve og feile, prøve og feile...

I løpet av helgen viste Flavio oss mange flotte verktøy for hvordan vi kunne lage de deiligste retter innenfor raw food. Og det var myyye god mat. Grønne drikker, blåbærsmoothie, nøttemelk med maca og kakao, nøtteost, squash-canneloni med nøtteostfyll, nøtte- og fikenkake, seaweed (alge) pasta, bokhvete-granola med nøttebasert youghurt (fantastisk!), tørket bokhvetebrød, brownie og kokosmangokake. Alt rått, naturlig og fyllt med næringsrike ingredienser. Jeg har fått masse ny inspirasjon og vil dele noe av dette med dere etterhvert som jeg får tid til å teste ut her hjemme. Melkefri youghurt blir i allefall et prosjekt i nær fremtid. Jeg får vann i munn av å tenke på den. Jeg presterte forresten å glemme kameraet hjemme begge dagene, men fikk knipset noen retter ved hjelp av mobiltelefonen min. Det får duge inntil jeg får lånt bilder fra noen av de andre deltagerne. Håper i allefall det gir et visst inntrykk av hva vi fikk presentert.
kurs kurs1
Venstre: Flavio lager nøttemelk av paranøtter. Høyre: Her lages det et lass med squash-canneloni med nøtteostfyll.
kurs kurs2
Fra venstre: Ferdig danderte quash-canneloni med nøtteostfyll og digg saus. Nam! Super forrett. Til høyre: Bokhvete-granola med kokosyoughurt. Melkefritt selvsagt. Skikkelig digg og et fremtidig frokostalternativ her i huset.
kurs3 kurs4
Fra venstre: Japansk-inspirert rett laget av seaweed (alger), grønnsaker, solsikkefrø, vårløk, kinakål, sesamolje osv. TIl høyre: Tørket bokhvetebrød med nøtteost av mandler, dill, purre, oljer osv. 
kurs1
Her lager Flavio eplekake med fiken- og nøttebunn og masse kanel. Yummi-yummi.

14 kommentarer

ingis

31.aug.2009 kl.01:41

Det matkurset så veldig inspirerende ut! Tenkte at jeg kanskje kunne spørre deg om oppbevaring av grønnsaker - det virker som du vet det meste! Vet du om det er mulig å kutte opp alle grønnsaker på forhånd når de er nyinnkjøpt, og så la det ligge i kjøleskapet noen dager? Eventuelt la de ligge i kaldt vann i kjøleskapet, selvfølgelig hver for seg. Vil grønnsakene bli fort ødelagte da? Vil gjerne bruke mer grønnsaker, men det er rett og slett litt slitsomt å skulle kutte opp nye, ferske grønnsaker til omtrent hvert eneste måltid. Har du noen tips? :)

Annema

31.aug.2009 kl.07:14

Ingis: Grønnsakene taper seg litt i næringsverdi - og mer jo lengre du lar dem ligge. Men ikke så mye at jeg ville valgt det bort. Hvis du kutter opp for et par dager av gangen går nok det helt fint. La dem ligge i vann i en beholder med lokk i kjøleskapet evt i en lukket pose med litt vann slik at de holder seg fuktig. Evt ville jeg anskaffet meg en mandolin med ulike kniver. Da går kuttingen rasende fort - og du kan velge hvor tykke/tynne skiver du skal skjære. Lykke til. Annema

Cecilie

31.aug.2009 kl.11:44

Gleder meg til oppskrifter! Har ikke vært så flink til å prøve ut nye ting i sommer, men med rutiner igang igjen i høst (og hjemmemamma noen måneder til) skal jeg komme enda lenger. Skal prøve å komme meg på kurs ila høsten også. På et halvt år er frokostshake, sunn(ere) sjokolade (hjemmelaget), supper/sauser fra bunnen av, esekielbrød og nesten ingen poteter/pasta/ris resultatet. Er blitt god kunde hos Super-Nature og gleder meg til fortsettelsen! Bruker deg masse som inspirasjon!

31.aug.2009 kl.14:08

Cecilie: Så bra. Høres ut som du er godt i gang med ny livsstil. Jeg synes selv at ting går lettere nå. Det er vel sånn det er å endre gamle inngrodde vaner? Tungt i starten - og deretter helt naturlig. Spiringen har blitt ren rutine og verdsettes av både store og små her i huset. Morsomt å se hvor opptatt barna er av de ulike spirene og hvordan de vokser og gror. Og de hiver innpå av de fleste typer nå. "Mammagodteriene" (som det heter hos oss nå) er også blitt populært, spesielt rå sjokolade med masse nøtter og kokos og noe jeg kaller bipollen-fudge. Har omsider bestilt meg ny blender, gleder meg til den kommer i hus. Da blir det nok enda mer fart på sakene. Lykke til videre til deg! Annema

Amorine

31.aug.2009 kl.21:06

Synes dette ser spennende ut! Litt kort varsel til kurset bare... :) Skulle gjerne ha vært med!Kjenner du til rawfood kurset til sanabona? Er det bra? Har du noe tips ifht gode bøker om raw food? Merker at jeg har lyst til å lære mere om dette. Du har virkelig gitt meg så masse inspirasjon det siste halve året Annema, og jeg har virkelig merket stor bedring på kroppen min! Nå har jeg imidlertid gått ned over 12 kg, og det synes jeg begynner å bli litt mye.... Det gjør at jeg nå er blitt mer uforsiktig mht hva jeg spiser, i håp om at vekten skal stabilisere seg. Merker jo på kroppen at det er litt feil vei å gå, for magen er ikke spesielt fornøyd med det. Overskuddet blir også mindre. Nå har jeg imidlertid bestilt kosttilskudd, bl.a noe av det du tipset om forrige uke. Gleder meg til å teste. Og jeg skal tilbake til min sunne linje. Hvordan greier du å holde vekten? Trodde jo det ville stabilisere seg der kroppen ville finne det naturlig, men det ser ikke sånn ut....

Strikkelaura

31.aug.2009 kl.21:13

Jeg spør mye om dagen, men aner ikke hvem andre jeg skal spør.Jeg må i gang med detox (utrensing), tidliger har du skrevet om Urbase. Anbefaler du fotsatt det? Eller har du kommet over noe bedre?Bestillte Spirulina og Chorella (Pure planet begge to) fra iherb til 198kr i går.. jippi!

Amorine

31.aug.2009 kl.22:45

jeg mente supernature, ikke sanabona.... :)

Annema

31.aug.2009 kl.23:10

Amorine: Jeg kjenner ikke til til raw-food-kursene til sanabona. Jeg har kun vært på et introkurs ifm kjøp av dehydrator (mat-tørke-maskin). Det er mer orientert omkring hvordan man kan lage mat med dehydrator. Mulig hun kjører andre kurs også? Jeg har også mistet noen kilo, men ikke så mange som du. Men jeg tror det har stabilisert seg nå. Jeg vil absolutt ikke miste mer vekt nå - føler jeg er der jeg er ment å være. Så pass på at du får i deg nok næring i løpet av hele dagen. Bøker? Har du boken Raw Food på svenska? Den er å få kjøpt via nettbokhandler og gir en grei innføring i starten. Jeg skal se om jeg kan komme med flere forslag etterhvert. Beklager sen beskjed om kurset....ikke alltid jeg husker...Strikkelaura: Det er ok at du spør. Imponert over de lave prisene, må sjekke ut... Ellers vet jeg ikke om jeg skal anbefale Urbase. Det funket jo fint for meg i starten. Det satte virkelig fart på utrensningen av syreoverskuddet de tre første månedene. En fin kur. Men etterhvert ble jo kostholdet mitt mer og mer basisk - og jeg oppdaget de grønne tilskuddene som har mye av den samme effekten. Nå spiser jeg spirulina, chlorella og hvetegress (eller greens) hver morgen. Siden du nå går i gang med spirulina og chlorella ville jeg kanskje supplert med hvetegress/kamut eller greens. Det har jo en veldig balanserende og utrensende effekt og gir kroppen din masse næring. Husk forresten å sette deg litt inn i hva chlorella gjør (avgifter) og begynn med noen få kapsler i starten før du øker på (jeg er oppe i 7-8 av gangen nå...kapslene er veldig små). Jeg svelger spirulina og chlorella på tom mage om morgenen og etter en stund blander jeg ut hvetegresspulver i vann og litt eplejuice. Lar drikken rulle litt i munnhulen før jeg svelger og drikker den sakte (øker næringsopptaket). Alt dette gjør jeg mens jeg lager frokost og smører matpakker til gjengen her i huset. Min egen frokost består deretter som oftest av en tykk proteindrikk (ref. tidligere smoothie-artikler) som fylles i en stooor shaker. Alt dette gjør at jeg holder meg mett lenge. Håper du fikk svar? Hvis ikke, si fra. Annema

Annema

31.aug.2009 kl.23:14

Amorine: Åja, da er jeg med. Jeg har ikke vært på noen av kursene deres. En venninne av meg har derimot vært på et kurs som gikk over to kvelder. Tror det var en grei innføring - og du får noen smaksprøver. Men kanskje min venninne kan uttale seg bedre?

Mette

01.sep.2009 kl.09:45

Amorine: Det spørs om du mener Introduksjonskurs eller Dybdekurset til Supernature..? Annema - du har jo gått på dybdekurset til Supernature med Linette.. Jeg har gått på Introduksjonskurset som er et veldig fint kurs syns jeg. I forhold til en del andre rene raw-food kurs så er nok intro-kurset til Supernature veldig fokusert på produktene de selger (Spirulina, Clorella, hvetegress etc..). For meg som ikke klarer å ha så stor innsats på kjøkkenet som min kjære venninne Annema så var det en fin vinkling hvor jeg lærte at jeg også kan lage kjappe og næringsrike frokost/lunsj alternativer ved hjelp av disse produktene (ref Annema sin frokost-kommentar lenger opp). Det ble også laget et par rene ( og nydelige) raw-food retter på introduksjonskurset ("lasagne" og "sushi").

Amorine

01.sep.2009 kl.14:53

Hei og takk for svar. Jeg tenkte på Introduksjonskurset ja. Høres ut som det kan være noe for meg ja :)

Beate

02.sep.2009 kl.15:30

Det så NAMM ut :)

Amorine

03.sep.2009 kl.19:30

Annema, var den eplekaken så god som den ser ut til???? Er det mulig å spørre om du kan legge ut en oppskrift...? Please... :o)

Heidi

06.sep.2009 kl.10:18

Er det noen som kjenner til raw food kurs i Trondheim?

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits