270809: Hurtigmatfavoritter; sjokomousse og avocado-/mangosalat

Det går litt i ett om dagen. Forbereder meg til skolestart og til et par prosjekter jeg skal begynne på. Jeg leser mye om dagen - og det blir litt mindre tid til matlaging. Jeg har en tendens til å velge gamle favoritter for tida, men snart må jeg få tid til å lage noe nytt og spennende. Blant mine favoritter er sjokopuddingen på bildet under. De siste gangene jeg har laget den har jeg hatt i litt Stevia i stedet for agave. Det fungerte veldig fint for meg. Hvor mye stevia man skal ha i må du nesten prøve deg frem med selv. Det er viktig å være forsiktig - å ha på et bittelite dryss av gangen, røre rund og smake. Bikker det over og blir for mye stevia, blir det bittert istedet for søtt (stevia er 100 ganger søtere enn sukker). Sjokopuddingen inngår i hurtigmatkategorien for meg nå og inneholder masse god næring. Aller helst vil jeg spise den med masse physalis på toppen, men har jeg ikke det velger jeg annen type frukt. Som her; appelsin. Tips: Physalis er forresten billig på ICA nå, under 10 kroner per kurv.
mat3
Bilde: En av mine favoritter på hurtigmatfronten; sjokopudding. Helt rå, selvfølgelig!

Av andre favoritter er kombinasjonen mango og avocado med litt olivenolje, sitron, salt, pepper og gjerne sesamfrø på toppen. Det er raskt og supergodt som mellommåltid. Ikke glem at mango er godt i vanlige salater også. Kuttet i små terninger gir det en god og søtlig piff på salaten. (For oppskrifter, klikk på linkene).
mat4
Bilde: Enda en hurtigrett; Avocado og mango - uventet og overraskende godt. Har du ikke prøvd den ennå, så bør du gjøre det nå! Jeg vet om mange som har forelsket seg i denne salaten. Jeg har til og med en venninne som har vært i Malaysia og "solgt" inn denne oppskriften til sine slektninger der.

7 kommentarer

Siv

27.aug.2009 kl.19:12

Hei, jeg har nå lest hele bloggen din, og det var akkurat som og lese om meg selv..Jeg har vært "syk" i et år, hvor de til slutt fant ut at jeg hadde lavt blodsukker og bare måtte spise ofte og regelmessig.. Det hjalp meg ikke, jeg kunne bli "dårlig" etter 1 time. For 3 mnd siden var jeg til blodanalyse! Siden da har ting sakte blitt litt bedre. Jeg var dehydrert, blodet klumpet seg, sopp, urinsyrekrystaller, for lite av det gode fettet og problemer med lymfer... Puha jeg var glad at jeg fikk anbefalt og gå!Nå skal jeg tilbake til kontroll imorgen, og er spent :)Fikk mange gode ideer og tips her hos deg, så jeg skal følge med!Ha en fin kveld!Mvh Siv

Annema

27.aug.2009 kl.20:53

Siv: Så utrolig flott å høre. Da er du vel omtrent på samme reise som meg. For ca et halvt år siden følte jeg meg veldig gammel fysisk. Det var grusomt å være så energiløs, men jeg ville ikke akseptere at sånn "var det bare" (som legen sa til meg). I dag har jeg det så godt. Ja, noen dager har jeg det bedre enn jeg kan huske at jeg har hatt det noensinne. Energien flyter, kroppen fungerer og føles sterk, og det bobler i hodet av ideer og ønsker om hva jeg vil gjøre videre i livet mitt. Jeg har fortsatt mine dårlige dager, men det kan ikke sammenlignes med hvordan det var før - og det blir sjeldnere og sjeldnere og mindre og mindre plagsomt. For noen mennesker er jeg nok blitt litt sær og kanskje "provoserende" (som alltid takker nei til alkohol, kaffe, kaker, brød osv) - men det kan jeg leve med. Så jeg sier deg bare: Gi aldri opp! Aksepter aldri at du skal føle deg "syk". Det finnes en vei ut - og du må finne den veien. Din vei. Sørg for å være restriktiv med sukker (inkl. søte frukter) fremover og prøv å jobb deg mot et mest mulig alkalisk kosthold. Og jeg vil også anbefale grønne tilskudd (eks. hvetegress eller greens hver dag før frokost). Lykke lykke til. Og hvis du vil dele med oss hvordan det går er det helt supert! HIlsen Annema

Maria

27.aug.2009 kl.22:05

Hei hei! Jeg kan bare ikke få uttrykt hvor fantastisk denne bloggen din er! Jeg er innom så og si daglig og sjekker, og jeg har fått så utrolig mange nye idéer og ny inspirasjon av det. Det er deilig å se at det virkelig går an å gå den veien 100%. Tusen takk!

Annema

27.aug.2009 kl.23:08

Maria: Åh, tusen takk. Så koselig å høre. Nå ble jeg glad! Hilsen Annema

ingis

28.aug.2009 kl.01:19

Den der sjokolademousseen ser så utrolig god ut! Nesten så det er fare for at jeg må teste den ut.. :o)

Sam

08.sep.2009 kl.15:37

Veldig inspirerende blogg, lurer på hvor du fikk fatt i stevia? Har lett lenge etter det.. :-)

Annema

08.sep.2009 kl.15:41

Jeg kjøpte Stevia via Altshop.no. Her er link:

http://www.altshop.no/nettbutikk/stevia.php?gclid=CPOjpuOR4pwCFQkD3godUlR96g

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits