240809: Grønne wraps!

Jeg vet faktisk ikke helt hva jeg skal kalle denne raw-food-retten for. Krydderbønner? Jeg vet ikke, men den smaker himmelsk! En eksplosjon av smaker i munnen. Den kan kanskje minne om chiligryte eller bønnestuing eller jeg vet ikke helt hva. Jeg vet at mange av dere er ute etter forenkling pga hektiske hverdager. Å lage en stor porsjon av denne "stuingen" er ett eksempel på hva dere kan gjøre. Den kan sikkert stå opptil en uke i kjøleskapet og være like god. Du kan bruke den som her, som en slags taco med et blad fra hjertesalat, en god porsjon hjemmelaget guacomole på toppen og spirer. Dette var min form for taco på tacokvelden vår sist fredag. I går lagde jeg meg en stor salat (grønt, løk, tomat osv) og la en stor porsjon av "stuingen" oppå salaten. Yummi, yummi! Tenåringene her i huset ble litt hekta og ba meg pent om å lage mer, så de kunne få ha med seg i matboksen. Det kan jeg like. Jeg kommer nok på flere måter å bruke den på etterhvert, så det er bare å følge med.

Så var det oppskriften. Smil. Jeg vil jo gjerne oppfordre dere til å bruke smakssansene igjen og ikke henge dere opp i de eksakte målene. Jeg har prøvd å lage den både med og uten oppskrift - og det ble like godt hver begge gangene. Lenger ned finner du i allefall oppskrift på en god porsjon av blandingen:
taco

* 5 dl solsikkefrø, helst bløtlagt i 2 timer
* 2,5 dl soltørkede tomater (hvis de er tørre bør de
bløtlegges ca 1 time). Hakkes.
* 1 spiseskje mørk miso (har du ikke miso kan du bruke noe annet salt, eksempelvis tamari/soyasaus)
* 2 ts kummin (krydder)
* 1 ts chilipulver
* 2 ts koriander (tørket krydder)
* 2 spiseskjeer olivenolje (extra virgin)
* 2 myke dadler delt i biter (hvis du kun har tørket dadler bløtlegger du dem til de mykner)
* ca. 1/2 dl vann
* 2 ts hvitløkspulver (ikke hvitløkssalt)
* 1 chili, hakkes (ta ut frøene)
* En god porsjon vårløk, delt i biter
(evt annen løk, eks rødløk)
* En stor neve fersk koriander (eller persille). Jeg elsker koriander!

Bland alle ingrediensene sammen - unntatt de to siste - i en foodprosessor til alt henger sammen. Det ser nærmest ut som en tykk kjøttsaus. Ta ned fra kantene dersom det klistrer seg fast. Legg oppi vårløk og fersk koriander/persille til slutt og puls inn. Spis og nyyyyt....

8 kommentarer

Mette

24.aug.2009 kl.14:40

Dette ser virkelig digg ut og skal prøves med det aller første. Godt å få et godt alternativ til taco! Takker!

Rikke

24.aug.2009 kl.17:28

ingen bønner? :P

Eple

24.aug.2009 kl.18:22

hvor gammel er egentlig barna dine?

Annema

24.aug.2009 kl.18:26

Rikke: Ingen bønner nei.Eple: Her bor det fem barn i alderen 3 til 15 år. Hvorfor spør du?

Malin

25.aug.2009 kl.09:17

Hei Annema, dette ser kjempegodt ut. Synes jeg ser noen solsikker på bildet ditt, men de skal altså også knuses i foodprosessoren?

Annema

25.aug.2009 kl.22:05

Du har rett. Du ser solsikker. Det skyldes rett og slett at jeg ikke bløtla solsikkene denne gangen (hadde ikke tid). Men når du bløtlegger blir de mykere og lettere å kjøre i foodprocessor. Resultatet blir en mer "kjøttaktig" konsistens. I tillegg frigjøres enzymer slik at kroppen lettere kan ta opp innholdet i solsikkene.

Eple

28.aug.2009 kl.16:47

åja, så du er stemor også? nei jeg bare lurte, siden du noen ganger skriver ''tenåringene'', og noen ganger ''småjentene'' osv..

Mariell

17.feb.2010 kl.21:56

Denne lagde jeg idag! Hadde ikke fersk chili, så det ble utelatt. Brukte tørket koriander (tørket i dehydratoren) selv om fersk nok er aller best. Byttet også ut chilipulver med røkt chilipulver (chipotle) for å gi det en anelse røkt smak. Passet helt perfekt! Smakte skikkelig godt, litt kjøttaktig. Min "masse" ble ganske tykk, som en paté. Jeg stusset litt på hva jeg skulle bruke den til sånn utover dagene. I dag spiste jeg den på tykke salatblader, og sammen med en rå pastarett med marinara saus (fra boken Raw Food på svensk). Det passet veldig bra. SÅ fikk jeg en idé...lagde små "kjøttboller" av restene og la de i dehydratoren! Der befinner de seg enda i skrivende stund, og vil smakes på imorgen! Eksperimentering er GØY! ;oD

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits