210809: Gazpacho med solsikkespirer

Solsikkespirene ble superfine, lange og veldig gode - bare se p bildene under. Supert tilbehr til salater, p plegg, i supper og som pynt. Solsikkespirer inneholder mye proteiner og vitamin D, noe som er vanskelig finne i andre grnnsaker. I tillegg inneholder den en del utrensende mineraler. S var det suppen. Hva er oppi?

Ja, si det. Jeg tok i allefall min lille miniblender og la oppi flgende av det jeg hadde liggende: Tomater * Soltrket tomat * En bit rd paprika * Litt agurk * Vrlk * Litt olivenolje (extra virgin) * Hvitlk * Himalayasalt * Cayennepepper eller Chili (husker ikke) * Pepper * En bit avocado (gir tykkere og myk konsistens + gode fettsyrer). Mulighetene er mange, s det er bare prve seg frem. Jeg har begynt forholde meg mer og mer til regelen om finne en god balanse mellom fett, salt, stt og surt nr jeg lager mat - og det fungerer veldig fint. nsker du eksempelvis en stere suppe og tomatene ikke er ste nok, er det bare tilsette litt stt - eksempelvis dadler eller agave. nsker du litt mer salt, tilsetter du noe som inneholder salt - eksempelvis litt selleristang, himalayasalt, litt tamari/soyasaus eller annet. Er det "noe" som mangler smaksmessig kan det hende det er en liten skvis med sitron som skal til. Eller kanskje litt mer avocado? Eller kanskje litt krydder fra vinduskarmen, som basilikum eller persille.
suppe

suppe1

5 kommentarer

lizz

21.aug.2009 kl.13:52

hei :)Fant en link p siden din, "kernesundfamilieshop.dk", og trykte inn der for se hva som var. Jeg fant bl. a to produkter som jeg lurte p om du kunne hjulpet meg litt med, IGJEN:p hehe. De heter "Spaghetti af brune ris" og "Glutenfri pasta p boghvede og majs" kjenner du til disse? er dette et sunt alternativ? Er s gla i pasta i lunsjen, men har holdt meg unna det siden det ikke finnes noe sunne glutenfrie pastapakker i butikkene ^^ P forhnd, takk for svar!

lizz

21.aug.2009 kl.14:55

det var en voldsom dyrt frakt her forresten :/

Tina

22.aug.2009 kl.18:42

HeiTakk for en inspirerende blog:)Har nettopp lest boken til kjernesund familie og ogs ftt en del a-ha opplevelser derfra.Som smbarnsmor til snart to sm vil jeg gi den beste og mest nringsrike maten jeg kan lage til dem. Mitt sprsml i tidsklemma er hvordan du fr din tid til rekke til med tre sm? N vet ikke jeg om du jobber og eventuelt hvor mye men jeg ser at tiden blir knapp nr man kommer hjem fra jobb og skal ha maten p bordet til sultne voksne og sm. Har du noe triks angende handling, en gang i uken m storhandel, p nett, osv? M du til mange forskjellige butikker for f dine ingredienser?Jeg nekter la Toro pakker f styre middagsmaten og mottar gjerne tips om en enklere sunnere hverdag.Igjen takk for all inspirasjon via bloggen.Hilsen Tina

Annema

24.aug.2009 kl.09:18

Lizz. Jeg har ikke prvd disse, men de hres absolutt bra ut - og sikkert bedre enn mye annet. Jeg har kjpt pasta av 100% bokhvete hos kinsarvik.no. Gutten min liker denne godt, men det er jo ikke sikkert du liker den. Men kanskje verdt prve? Det blir jo ganske dyrt bestille fra utlandet ja. Prv blande pastaen i mye salat (mer salat enn pasta).Tina: Jeg er for yeblikket student, i tillegg til at jeg har ptatt meg noen prosjekter fremover. Det betyr at jeg er ganske fleksibel - og det er jo en fordel med tanke p en s omfattende kostomlegging. Jeg har full forstelse for at det kan vre noks krevende og sikkert frustrerende dersom man har en veldig krevende jobb ved siden av familie. Jeg lager alltid en liste hver sndag. Ganske enkelt et A4-ark. Den bestr av hva vi skal ha til middaga hver dag utover i uka (kan endres litt underveis). Den bestr ogs av hvilke private gjreml jeg m f gjort i lpet av uka - og p baksiden lager jeg handleliste. Jeg jobber med bli flinkere til handle frre ganger i lpet av uka, kan stadig bli bedre p det for spare tid. Jeg prver ogs forholde meg til frrest mulig butikker. En gang i uka kjrer jeg innom en stor innvandrerbutikk i nrheten - og da handler jeg inn ganske mye av det jeg trenger av frukt, grnt og ntter utover i uka. Spesielle ingredienser (eks. superfoods) bestiller jeg gjerne p nettet, men det er ikke s ofte (kanskje en gang i mneden). Nr det gjelder andre tips kan det kanskje noen ganger vre greitt gjre en del forberedelser kvelden fr. Eks koke broccolien til blomklsuppa og blende den nr du kommer hjem fra jobb dagen etter. Eller sette en gryte til putring kvelden fr - da smaker den enda bedre dagen derp. Eller koke en stor pakke brun ris, legge i en stor pose i kjleskapet og lage ulike raske mltider utover uka med ris (kylling & ris, stekt ris m/egg og grnnsaker, salat m/ris, ris & curry, salat og mais i matboksen osv.osv. ). Jeg skjnner godt at du ikke vil bruke Toro. Vi kan ikke bruke Toro med en cliakiker i huset - og jeg vil heller ikke. Hper du fortsetter finne inspirasjon her fremover. Hilsen Annema

lizz

24.aug.2009 kl.12:18

okei. Jeg fant et lignenes produkt p iherb s tror jeg heller bestiller den pastaen fra der. Skal ogs prve bokhvete pastaen, takk for tips :)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits