200809: Grønne tilskudd og oljer

tilskuddSiden jeg er inne på temaet får jeg vel liksågreitt ta med hvilke tilskudd jeg bruker nå. Jeg har med hensikt ikke skrevet om dette før, siden det har endret seg en del siden jeg startet denne bloggen. Jeg har prøvd meg frem og kommet til en miks som jeg synes fungerer veldig veldig bra.  Som basis bruker jeg alltid en vegetarisk olje, Purely Greens og Pro Fiber. Algeproduktene (spirulina, chlorella) bruker jeg periodevis for ekstra utrensning.

Okinawa Omega: Jeg tar èn spiseskje Okinawa Omega hver dag. For meg er denne oljeflasken litt hellig - og brukes KUN som tilskudd. Den inneholder en veldig balansert blanding omega 3/6 og er en naturlig kilde til vitamin E og karoten som beskytter omegaen i kroppen vår mot syre og varme. Hvis du har råd til det kan oljen brukes av hele familien fra bebisen og oppover. Det er også en super olje å bruke i smoothies. Oljen er 100% vegetarisk (altså ikke fiskeoljer). Eneste irritasjonsmoment er at den er så forbasket dyr. Hvis jeg ikke har råd til å kjøpe Okinawa en periode velger jeg heller linfrøolje fra helsekosten en stund (ikke fullt så optimal).

Grønne tilskudd: Det varierer litt hvilke grønne tilskudd jeg tar. Men som et minimum bruker jeg Purely Greens, som er en pulverblanding bestående av gress-salft fra hvete, bygg, havre og alfalfa. Ekstremt næringsrikt, balanserende og utrensende. I tillegg inneholder den spirulina for å få et komplett green-food-produkt. Spirulina er en av verdens mest næringsrike planter. NB! Blandingen er glutenfri (hvetegress er glutenfri i motsetning til hvetekorn). Når jeg står opp om morgenen tar jeg en god skje (begynn forsiktig og øk på) med Purely Greens i en kopp (med lokk), blander i litt rent vann og litt eplejuice, rister og drikker i vei. Så venter jeg litt før jeg spiser frokost. Innimellom har jeg kjøpt ekstra spirulina og chlorella for å øke på med utrensningen, men det blir dyrt å bruke disse kontinuerlig i tillegg til Purely Greens og olje. Chlorella består av bittesmå tabletter, som består av pulver fra Chlorella algen. Et glass inneholder 600 tabletter og jeg svelger ca 10 stykker når jeg drikker greensblandingen om morgenen. Chlorella har en kraftig detox-effekt, så jeg anbefaler deg å ta noen få av gangen i starten. Jeg begynte med 3 stk hver dag - så økte jeg gradvis på. Chlorella inneholder en imponerende mengder viktige vitaminer og (utrensende) mineraler (kalium, kalsium, magnesium, sink, jod og jern). Det er ikke nødvendig med noe annet kosttilskudd når du tar disse produktene. Urbase blir eksempelvis overflødig når du tar disse produktene og i tillegg spiser mye grønt. Du får kjøpt alle produktene hos Supernature (på nett eller i butikk i Oslo sentrum). De siste månedene har jeg sett at mange helsekostbutikker også har tatt inn oljen og produktene fra Pure Planet, så gå gjerne og spør etter dem. Ellers er det nok riktig som Anita sier at det er billigere å kjøpe via iherb.com. Jeg har tenkt å undersøke hvordan jeg kan få kjøpt disse produktene billigere andre plasser. Forbasket at alt som er bra for oss skal være så dyrt....hmrf....

NB! Kom gjerne med råd og tips dersom noen av dere andre har erfaring med bruk av greens, spirulina og chlorella og kom gjerne også med tips til meg og leserne dersom du har brukt grønne tilskudd fra andre merker.

25 kommentarer

LFF

20.aug.2009 kl.16:22

Fin blogg, gode tips innen mat og helse!PS. Må også si at jeg savner senseofstyle bloggen din. Den var kjempebra. Fikk mange gode tips der :)

Anita

20.aug.2009 kl.17:13

Morsomt, akkurat det samme som jeg bruker. Men jeg kjører oljen i den grønne miksen om morgenen (mulig det er bedre å ta oljen på tom mage?). Har ikke funnet oljen billigere noe sted :-( Tester nå spirulina og chlorella fra NowFoods, vanskelig å si om de er like bra, men fikk litt hodepine da jeg startet og magen fungerer utmerket, men det kan jo igjen skyldes ProFiber....Har også kostet på meg TartCherry og AloeVera fra Pure Planet, som jeg avslutter dagen med. Føler det er med på å gi meg en god søvn, noe en trebarnsmor trenger!!!

Annema

20.aug.2009 kl.20:13

LFF: Takk!Anita: Så morsomt. Jeg har også en flaske AloVera fra Pure Planet stående. Den er jo ekstremt drøy i bruk, så den kommer jeg nok til å ha en stund. Glemmer litt å bruke den. TartCherry har jeg ikke prøvd ennå. Men som sagt kommer jeg nok til å bytte på de ulike produktene, med unntak av greens og olje som jeg alltid bruker. Så kanskje prøver jeg TartCherry en gang også. Jeg skal sjekke ut NowFoods-produktene etterhvert også. Ha en fin kveld. Annema

Amorine

20.aug.2009 kl.23:20

Så mange gode tips her, dette skal jeg ta med meg :)Er dette noe hele familien "går på", eller bare du? Tenker litt nå i disse svineinfluensatider... Er det noe ide at stor og små tar slike tilskudd for å styrke immunforsvaret?

Annema

20.aug.2009 kl.23:47

Jeg gir barna Okinawa-olje hver dag på skje. De får i tillegg andre typer tilskudd (får dem ikke til å spise greens, spirulina osv ennå). Har tenkt å skrive om hvilke tilskudd jeg gir dem etterhvert. De har fått det samme siden de var veldig små og de er aldri syke (selv om jeg ikke kan påstå at dette er eneste grunnen til det). Barn og tilskudd er et ømtålig tema, så det jeg skriver er kun mine egne meninger. Kommer...

Camille

21.aug.2009 kl.16:05

Hei!Takk for kjempe fin blogg!:) Jeg har fulgt deg fra du startet i våres, og jeg har fått masse tips og inspirasjon. Fint å få info om hva slags kosttilskudd du bruker og som du synes fungerer. Det er mye å velge mellom, og som du sier, DYRT, så greit å få noen tips her.Jeg har lenge tenkt at jeg skal bestille kosttilskudd på nettet, og ser at du nevner iHerb. Har du, eller noen av dere andre, bestilt herfra? Er dette en bra sted å bestille fra? Ser at de har ganske bra priser, så det er absolutt en fordel.

Maja

21.aug.2009 kl.23:58

Takk for en kjempefin blogg. Jeg fulgte med på den gamle bloggen din og ble med over på denne når du startet den. Jeg blir veldig inspirert av innleggene dine og får lyst til å prøve mye av det du skriver om. Jeg skal f.eks begynne å spire spirer! Jeg har som så mange andre også slitt med (mange) diverse helseplager de siste fem årene, vært ut og inn hos diverse leger og terapeuter uten å finne ut av det. Til tider har jeg vært så sliten at jeg ikke har hatt ork og energi til å ta meg sammen og prøve å finne en løsning på helseproblemene mine. Bloggen din har vært med på å inspirere meg til å begynne på nytt (denne gangen ut i fra en litt annen vinkling) for å finne energien og helsen min igjen. Jeg kommer til å ta det gradvis og ser på det mer som en livsstilsendring enn en ekstrem diett. Ser at du begynte med en tremåneders kur på Urbase, men at du nå kun bruker grønne tilskudd, olje og fiberpulver. Vil du anbefale å begynne med en kur på Urbase og i tillegg ta olje, grønne tilskudd og fiberpulver eller å først bare gå på Urbase og deretter gå over til de andre tingene? Jeg lurer også på om man vil merke effekt selv om man ikke endrer kostholdet i så stor grad som du har gjort. Er det ellers noe annet du vil anbefale som du føler har hjulpet deg å komme dit du er nå?

Annema

24.aug.2009 kl.09:32

Maja. Du gjør helt rett i å se på dette som en livsstilsendring, for det er akkurat det det er for meg også. Etterhvert som jeg endret kosten ønsket jeg å endre måten jeg trener på. For å finne en optimal balanse må man tenke på kropp og sjel som ett. De henger sammen som hånd i hanske. Du kommer langt på vei med å endre kosten, men du må også tenke på hvilke andre elementer i livet ditt du kan og bør endre på. Hva er det som skal til for at du, kroppen og sjelen/psyken din skal ha det godt? For meg er det ren og lett mat, mye yoga og korte meditasjonsøkter. Det har gjort underverker i livet mitt. Jeg er gladere og mer optimistisk enn på lenge, og jeg har ikke tenkt å gi meg med dette. Du gjør også rett i å ta dette trinnvis. Gi deg masse tid. Jeg har gitt meg selv minimum ett år å komme i balanse. Det er ikke gjort over natta å endre på noe som det har tatt årevis å utvikle. Det er ikke feil å ta en kur med urbase først og deretter gå over på greens. Men du kan like gjerne gå rett på det grønne. Olje og fiberpulver kan bør du ta uansett. Når det gjelder raw food finnes det mange grader av dette. Det er veldig få som klarer å leve av kun rå mat. Jeg gjør heller ikke det....ennå. Du kommer langt og vil merke god forskjell bare ved å endre kosten slik at 40-50% er rå mat (grønnsaker, frukt, nøtter og frø). Drikke mye vann. Og samtidig redusere på sukker, melk, gluten, pasta og hvit ris. Men glem ikke å også tenke helhet, det vil si gå gjennom resten av ditt liv. Finne tid til ro og hvile, samt din måte å drive fysisk trening på. Håper at dette svaret gir deg noen svar. Fortell gjerne hvordan det går... Hilsen Annema

Annema

24.aug.2009 kl.09:33

Maja: jeg har ikke bestilt fra iHerb ennå, men vet andre som har gjort det og det er nok en helt trygg måte å handle på. Og billigere...! Annema

Linda

24.aug.2009 kl.09:37

Hei syns bloggen din er veldig bra:)jeg har brukt spirulina som tilskudd en stund nå og syns den er helt super for meg, jeg er vegetarianer og ved å bruke spirulina får jeg i meg alt jeg trenger av næringsstoffer:)bruker den også som ansiktsmaske,tar litt pulver og blander med litt vann, gir en god maske. Ha en fin dag!

Annema

24.aug.2009 kl.10:00

Linda: Helt genialt. Jeg vet jo at hvetegress er et fantastisk middel å bruke "utvortes", men spirulina har sikkert mange gode egenskaper for huden vår også. Det må jeg prøve. Annema

Amorine

08.sep.2009 kl.08:12

Hei hei. Jeg tok tipset ditt, og har nå handlet inn i store kvanta, både Purely Greens, Chlorella og Okinawa Omega. Lagde meg en smoothie, og gjorde meg klar for en riktig så sunn start på dagen. Oi oi oi.... tror disse blir drøye i bruk ja... ;o) . Syntes dette smakte... fysj. Hvordan greier du å få ned et helt stort glass? Noen tips til hvordan få det til å smake godt?

Annema

08.sep.2009 kl.11:51

Amorine: Smil. Jeg har kjøpt Chlorella i tablettform og svelger med vann first thing in the morning. Greens rister jeg ut i vann og eplejuice og svelger unna. Hvis det smaker for mye gress i starten bruker du mer eplejuice. Okinawa Omega tar jeg 1 ss om dagen. Jeg blander ikke greens og chlorella i smoothie. Vet ikke helt om det er det du har gjort? Litt Okinawa omega kan du fint ha i smoothie. Prøv deg frem med litt av gangen. Håper du har kjøpt chlorella som tabletter? Ikke gi opp! Annema

Amorine

08.sep.2009 kl.17:40

Joda, jeg har kjøpt Chlorella i tablettform, så de går jo ned greit. Det var værre med Greens og Okinawa.... Har ikke tatt det siden, men jeg får nok snart prøve meg igjen :o)

Karianne

19.sep.2009 kl.17:03

Hei:)

Jeg har bestilt masse fra iherb. Super service og helt trygt. Tyngre pakker kan leveres med DHL på et par dager, rett på døra:) Mindre pakker koster 24 kroner i porto og tar ca to uker, det er billigere enn å få det levert fra norske nettbutikker. Sålenge vareverdien er under 200 kroner slipper man utlegg til mva.

Har opplevd å få en pakke returnert pga av Norges sære syn på kosttilskudd (Bromelain) fikk da pengene igjen fra iherb.

Kan varmt anbefale denne siden, og utvalget er enormt:)

Camille

24.sep.2009 kl.13:17

Takk for tipset, Karianne! Da skal jeg prøve iherb, høres ut som et bra sted å bestille:)

siggi

29.sep.2009 kl.10:58

Hei. Jeg lurer også på om jeg skal bestille. Men kjøper dere fra merket Now Foods da? Noen som har erfaring fra disse? Har lagt merke til at det ikke er noen innholdsdekl. på Pure Planet produktene er ikke det litt merkelig?Hvordan kan man vite sammensetningen da? Takknemlig for svar. God høstferie videre.

Tanja

02.okt.2009 kl.15:51

Ville bare si meg ening i det Karianne over her sier! Iherb.com anbefales på det sterkeste. Har bestillt masse derifra. Har en rabattkode som gir 5$ avslag for førstegangsbestillerer: RIK115

ET LIV I BALANSE.

02.okt.2009 kl.22:44

Takk for rabattkode! Jeg skal prøve dette når jeg går (snart) tom for en del produkter! Uten tvil! Annema

vibs

14.okt.2009 kl.14:48

Først og fremst tusen takk for en super blogg!Bruker den flittig og får masse bra tips!

Prøver sakte men sikkert å vende om til en vegansk/raw food diett,men det tar litt tid å venne meg av med hvitt kjøtt..rødt kjøtt spiser jeg kun på julaften for å ikke gi min farmor hjerteinnfarkt når noen bryter tradisjonen=)Jeg er en stor tilhenger av Pure Planet og har brukt de i ca ett år..jeg varierer bruken av Purely Greens og Spirulina,men tar en detox ca hver tredje måned med Chlorella..starter med 5 og går gradvis opp til 40-45 den fjerde uken også går jeg gradvis ned igjen siste uken..dette er jo veldig individuelt hva man tåler selvfølgelig!

bruker Tart cherry som varmdrikk med kanelstang og eplemost på kvelden med en dæsj Aloe i(prøv med sitronskall i ogsål)Brukte Scoop of Greens da jeg seilte i sommer og ikke hadde tilgang til mat på seilasene,og denne balanserer blodsukkeret og gir næring helt fantastisk!

Har brukt fiberen,men har nå variert med New Chapters probiotika(All-Flora)

Dette er helt nytt i Norge,men har eksistert lenge i USA..dette er Wholefoods og alle prod er fermentert(gjæret) en gang med diverse urter og planter.også etterpå tilsatt probiotika og blitt fermentert en andre gang!Ganske avansert teknikk.Fåes i veganske kapsl!ingen tilsetningsstoffer! Les på www.newchapter.com!

De har også endel andre prod som er helt fantastiske(bla kanel som regulerer blodsukkeret!elsker denne!)og har nå begynt på Berry Greens(20 fermenterte hele frukter og grønnsaker)

Best av alle er fettsyren deres som kommer fra villaks fra Canada.Kaldpresset,ikke renset og bleket,siden det omtrent ikke finnes toksiner i laksen!her er det 16 fettsyrer fra omega 3,5,6,7 og 9,astaxanthin og naturlig D og E vit,tilsatt rosmarin og oregano!kommer i flytende form etterhvert!

1000 mg eller 500 mg..2 eller 4 om dagen!

Foreløpig bare Majorstuen Helsekost og Røtter som har serien..120 kpsl kr 599,- eller 60 kpsl kr 349,- Etter 1 mnd er huden min så fuktbalansert!!!

I tillegg går også endel av overskuddet deres til vern av Regnskogen!

Føler virkelig at Pure Pl og NC utfyller hverandre!

Anbefales på det varmeste!

ET LIV I BALANSE.

14.okt.2009 kl.21:22

vibs:Takk for mange supre innspill. SKal sjekke ut det du skriver om etterhvert. Jeg holder på å grave meg litt ned i David Wolfe sitt Longevity Program. Avansert men ufattelig spennende. Han har studert dette i 20 år og har i tillegg foreldre som er naturleger. Han gjør en fantastisk jobb med å spre budskapet til verden. Når skal vi våkne opp? Annema

vibs

15.okt.2009 kl.00:02

Ja,David Wolfe er virkelig inspirerende!Det virker kjempespennende hele programmet..

Vi trenger flere sånne folk!lVar på seminar om hele CODEX konseptet og det er så skremmende at jeg får helt vondt!Merker at fler og fler blir opptatt av egen helse og mer kritiske til det vi putter i oss og det er en trend jeg håper fortsetter!Stå på!

Annema

15.okt.2009 kl.12:24

La oss håpe han kommer til Norge også en gang. Det hadde vært gøy. Det høres ut som du er ganske bevisst du også - så fortsett å kommentere og informere oss andre. Jeg håper også at informasjonen når ut til flere og flere. Hippocrates har jobbet med dette ("mot strømmen") i femti år - og jeg vet at Geir Rune Lislegaard og flere andre håper å kunne starte et lignende sted i Norge. Det er jo en god start. Anne Ma

vibs

15.okt.2009 kl.15:18

ja,det hadde jo vært kjempegøy!

Jeg ønsker å lære så mye som mulig og prøve ut selv..så kan man etterhvert også påvirke fler når man har kunnskap og erfaring!Jeg ønsker å drive med dette i fremtiden på en eller annen måte,så er kjempespennede å møte andre med samme interesser som jeg kan lære av..er 25 år og student,og hvis du eller andre har spennende studietips osv så er jeg kjempeinteressert!!

Elisabeth

20.feb.2012 kl.15:41

Ser noen lurer på hvordan man skal få algene til å smake bra. Lett: til 1 ss Chlorella blandet i ca 3 dl vann tilsetter jeg 1/2 ts Stevia og 1/2 sitron. Voila! Smaker ikke bare ikke-vondt, men faktisk godt!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits