180809: Proteindrikk før trening

treningDenne drikken lager jeg ofte, enten som en rask "frokost" for å få kroppen i gang eller før trening. Den inneholder blant annet hamp-pulver eller hampmel. Dette er rene "supermelet" og inneholder massevis av gode fettstoffer (omega 3 og 6) og er i tillegg svært rikt på proteiner og mineraler. Det er også glutenfritt, smaker ikke så mye og kan brukes til baking. Du kan eksempelvis erstatte 5% av det vanlige melet du bruker med hampmel. Og du kan bruke hampmel i supper og sauser som fortykningsmiddel.


Når jeg lager drikken min gjør jeg det enkelt og greitt på denne måten:

Jeg tar min miniblender og legger oppi en moden banan i biter, en god dæsj hampmel, vann, saft fra 1/2-1 sitron, litt himalayasalt og evt saft fra appelsiner eller eplejuice (Sunniva Eplejuice). Innimellom tilfører jeg også hampnøtter. Da får du enda mer fett i drikken og den holder deg lengre mett. Så blender jeg i vei til drikken blir omtrent som på bildet. Ganske tykk i konsistensen. Ellers er min vanlige regel at du må smake deg frem til drikken smaker godt. Det handler alltid om å få en god balanse mellom søtt, surt, syrlig og salt. Bare prøv selv!

3 kommentarer

Benedicte

21.aug.2009 kl.02:05

Hei! Jeg liker virkelig bloggen din! Lurer på hvor du får kjøpt hampmel? Og hampnøtter? Jeg må innrømme at jeg ikke visste at det fantes en gang! :)

Annema

21.aug.2009 kl.09:32

Hei og tusen takk! Hampmel og hampnøtter får du kjøpt hos Sanabona.no. Mener også jeg så det hos Bislett Helsekost i Oslo. Du kan også kjøpe fra gojiking.co.uk (billigere). Annema

Karianne

19.sep.2009 kl.16:45

Hei.

Datt tilfeldigvis over bloggen din, her var det masse spennende å lese:)

Har du noen boktips utover "kjernesunn familie" som handler mer om raw food?

Vil også tipse om en amerikansk nettbutikk på www.iherb.com. Her har de hampmel og en masse annet innen sunn mat, kosttilskudd og naturlig hud/hårpleie. Og prisene er ganske fornøyelige for en nordmann;)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits