170809: Gulrotkake og bryllupsfest!

Lørdag var jeg i bryllup for første gang på mange år. Jeg elsker bryllup, spesielt bryllup som dette - hvor jeg vet at stemningen blir stor og man møter mange hyggelige og glade/livlige mennesker. Småjentene mine var brudepiker for første gang - og klarte oppgaven med glans. Men hadde det ikke vært for lille "Koseklut" (se bildet) kan det hende at minstejenta hadde trukket seg på kirketrappa. Men Koseklut fikk være med hele veien gjennom.
bryllup

Så var det gulrotkaken min. Det sunne alternativet på kakebordet (smil). Jeg jobbet godt og lenge før jeg fant det jeg ville satse på. Jeg har lett etter oppskrifter på nettet og fått noen kvalifiserte tips her og der - og resultatet ble fantastisk bra. Saftig og supergodt! Jeg har ingen oppskrift å dele med dere, for jeg brukte ingen faste mål. Jeg brukte smakssansene til jeg landet på noe som jeg likte. MEN, du skal få ingrediensene fra meg - og så må du prøve deg frem selv. Jeg lover deg - det er nokså enkelt og det kommer til å gå bra. Se ingrediensliste under bildet.
gulrot

Aller først lagde jeg nøttebunnen ved hjelp av food processor (bruk S-kniven). Du kan bruke hvilke nøtter du vil, men jeg brukte mest pecannøtter, litt valnøtter og litt solsikkefrø (fordi jeg hadde for lite av de andre). Ha gjerne i en del kokos, dersom du liker det. Kjør nøtte- og kokosblandingen på pulsfunksjon og bland etterhvert inn det søte. Smak deg frem til du synes blandingen er søt nok og til den er litt "sticky" (slik at den henger sammen og du kan trykke den ned i kakebunnen). Jeg brukte dadler og rosiner og en skvis appelsinsaft som søtning. Du kan også supplere med agave hvis du ønsker det. Så trykket jeg nøtteblandingen ned i kakeformen.

Så var det gulrøttene i midten. Jeg brukte litt mer enn en pakke gulrøtter (ca. 1 kg). Jeg finraspet gulrøttene med rivjern og hadde alt oppi foodprocessoren. Bland i krydder, f.eks noen gode dryss med kanel, litt muskatnøtt og ingefær. Bruk gjerne en bit med fersk ingefær som du rasper med rivjern først. Så var det søtningen. Jeg brukte agave, men du kan også bruke dadler, honning eller annet. Smak deg frem. Jeg brukte også litt tørket ananas som jeg hadde lagt i bløtt en liten stund på forhånd. Jeg helte også over litt kokosolje (flytende). Det gjør at blandingen henger fint sammen når det settes kaldt etterpå, men ikke et must. Så kjører du i gang foodprocessoren igjen. Når alt er godt blandet og smaker godt legger du blandingen over nøttebunnen i formen. Sett gjerne kaldt en stund før du legger på cashewkremen eller annen topping.

Til sist, topping! Her kan du gjøre som i min forrige oppskrift, men jeg prøvde meg på en ny variant denne gangen. Jeg finmalte cashewnøtter som sist og blandet inn agave (søtning), finraspet skall fra 1 økologisk sitron, vaniljepulver (evt frø fra vaniljestang). Som væske brukte jeg kokosmelk denne gangen.

Som pynt brukte jeg gojibær og knuste kakaobønner, men du kan bruke mye annet. Bruk fantasien. Til sist må jeg bare si at mulighetene her er uendelige. Mest sannsynlig vil kaken smake litt annerledes fra gang til gang, men det er jo bare gøy. Prøv deg frem med nye ingredienser og smakstilsetninger - og ikke glem å bruke smakssansene dine. Det er derfor du har dem! Kaken kan stå en god stund i kjøleskapet eller i fryseren. Når kaken er klar for å spises tar du av ringen på kakeformen og serverer. Og aller sist - nyyyyt (jeg har nettopp spist kakerester til lunsj!).

4 kommentarer

Mette

17.aug.2009 kl.11:48

Nydelig bilde av bryllupspyntede småjenter :-) Kaken ser perfekt ut og jeg er sikker på at den smakte nydelig. Jeg lurer på hvorfor du bruker agave og ikke stevia som søtning?

Annema

17.aug.2009 kl.11:54

Jeg har aldri prøvd Stevia i kaker før, men det er helt klart bedre å bruke det. Jeg tok ikke sjansen på å eksprimentere med det denne gangen - for da måtte jeg laget ny kake hvis det skar seg. Det skal jo ekstremt lite Stevia til før det søte "bikker over" og blir bittert. Kanskje jeg skal prøve det neste gang. Annema

Sigrun

18.aug.2009 kl.13:16

Får vann i munnen av å lese kakebeskrivelsen..... Hva slags kokosmelk bruker du?

Annema

18.aug.2009 kl.21:03

Denne gangen brukte jeg kokosmelk fra Kara (den som er i kartong), mest fordi jeg kun hadde den. Den er tykk og kremete. Men det fungerer sikkert med annen kokosmelk.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits