050809: Saftig gulrotkake med cashewkrem

kakeBlir litt "nedpå" når jeg ser filmer som den jeg nettopp la ut, så jeg måtte skynde meg å publisere noe mer hyggelig. Jeg har fått i oppdrag å lage en rawfood-kake til min nieses bryllup neste helg, så jeg holder på å eksprimentere litt. I dag testet jeg ut gulrotkake for første gang. Ingen av barna likte den. Forsåvidt ingen overraskelse. Smak og konsistens er annerledes enn det de er vant til når det gjelder kaker. Men jeg likte den. Heller ingen overraskelse. Cashewkremen synes jeg var helt nydelig, og den må da være et fortreffelig alternativ til krem for den som ikke tåler melkeprodukter.

Jeg vet ennå ikke om det blir denne kaken eller en annen jeg skal lage til bryllupet. Må teste ut noen flere først. Men, her er i allefall oppskriften til de av dere som har lyst til å teste ut en raw food kake. Det er mye mat og næring i den, så jeg tør nesten påstå at du kan spise den til frokost!

Kakebunn:
* 4 gulrøtter finraspes. Press deretter ut gulrotsaften gjennom en sil. Hjelp til med hendene. Klem ut så mye gulrotjuice du klarer. (Juicen kan du drikke naturell eller sammen med litt presset appelsin/sitron. Jeg fikk et helt glass gulrotjuice bare ved å klemme med hendene. Har du juicer kan du bruke pulpen/gulrotkjøttet som blir igjen etter å ha juicet til å lage kake med).
* 1 håndfull valnøtter og/eller mandler
* 1 håndfull kokos evt kokoskjøtt fra kokosnøtt (kan droppes)
* 1 søtt eple finraspes
* 4 ferske dadler og litt rosiner
* 1 ts kanel og evt litt muskatnøtt
* Finraspet skall fra èn sitron (helst økologisk)

Kjør valnøtter, rosiner og dadler i foodprosessor (pulsfunksjon). Ha i resten av ingrediensene og puls videre til det blir en masse som henger sånn nogenlunde sammen. Prøv deg frem hvor søtt du vil ha kaken og tilsett evt mer rosiner, dadler eller evt agave eller Stevia. Mer enn søtt nok for meg med denne oppskriften. Form massen til små kaker eller en stor kake og sett kaldt. Smør på cashewkrem rett før servering.

Cashewkrem:
* 2 dl cashewnøtter
* 1 moden pære
* 2 ss vann
* 1 ts vaniljepulver eller mer om du vil ha en sterkere vaniljesmak (smak deg frem)
 
Kjør cashewnøttene til mykt mel i en god blender. Tilsett pære, vann og vanilje. Kjør videre i blender. Tilsett evt mer vann vil du vil ha en tynnere konsistens.

6 kommentarer

Løvinnen

06.aug.2009 kl.19:45

Hørtes utrolig god ut...:) og sunnere enn den vanlige gulrotkaken jeg har bakt idag:)

Annema

06.aug.2009 kl.19:49

Smil. Jeg jobber også med å lage en tilsvarende kake som dette - men med nøttebunn i tillegg. Smakte det på et kurs og den var himmelsk god! Bedre enn denne... Annema

Guro

09.aug.2009 kl.20:32

Den var kjempegod!!! Samboeren min la ikke merke til at den ikke var stekt før jeg sa det:)

Annema

09.aug.2009 kl.21:40

Guro: Så gøy! Jeg tror derimot den blir enda bedre om du lager nøttebunn til. Skal prøve det til uka! Annema

Vigdis

18.aug.2009 kl.20:16

Jeg måtte smile da du skrev: "Ingen av barna likte den. Forsåvidt ingen overraskelse. Smak og konsistens er annerledes enn det de er vant til når det gjelder kaker. Men jeg likte den. Heller ingen overraskelse." Jeg kjenner meg SÅNN igjen!Jeg er en 15 år gammel jente som lever (som den eneste i familien) etter boken "10 år yngre på 10 uker" av Thorbjörg Hafsteinsdottir - og er MEGAinteressert i helse :) Alle kakene jeg lager - sunne og nammelige :) - liker ingen andre i familien, men jeg liker dem hver gang ;) Er nemlig vant til (sikkert som du også er?) frukt og nøttesmør som søteste produkt i matveien, derfor synes jeg kakene mine er akkurat passe søte :D I noen oppskrifter bruker jeg "Bjørkesøt" eller xylitol som søtningsmiddel, et stoff som ikke har de "dumme" egenskapene som sukker. (Du har sikkert hørt om det.) Men jeg synes det er fantastisk at du lager kaker HELT uten noen form for søtningsstoff tilsatt ;)Keep up the good work!

Annema

18.aug.2009 kl.20:42

Vigdis. Så flott! Jeg håper mine barn er like bevisst og sunn som du er når de blir tenåringer! Du må jo bare prøve den siste gulrotkaken jeg la inn - den er enda bedre! Jeg har boken til Thorbjörg og synes den er spennende! Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits